به گزارش ایرنا، مسوولان خراسان شمالی بارها در نشست های استانی ستاد کرونا از پایین بودن تزریق واکسن کرونا بویژه دُز سوم آن در شهرستان شیروان گلایه منده بوده و خواستار مراجعه مردم این خطه برای تزریق واکسن شدند.
رییس شبکه بهداشت و درمان شیروان امسال در گفت و گویی اعلام کرده بود که مهمترین علت عدم مراجعه مردم این شهرستان برای تزریق واکسن کرونا، «واکسن هراسی» است و با وجود اقدامات و آموزش های متعدد انجام شده، باز هم عده ای از آن واهمه دارند.
دکتر سیده معصومه هاشمی اظهار داشته بود: با توجه به اینکه تزریق واکسن نقش بسیار مهمی برای جلوگیری از تعداد مرگ و میر و کاهش بستری ها دارد ، همکاران مرکز بهداشت شهرستان تلاش های متعددی را برای تشویق و ترغیب افراد انجام داده اند و حتی تماس های تلفنی با اشخاص برای تزریق داشته اند.
این درحالی است که براساس بررسی های انجام شده در ۶ ماه اخیر در بین افراد کرونا مثبت فوت شده شهرستان شیروان، ۷۰ درصد آنها تزریق واکسن نداشته اند.
به هر حال، استقبال از تزریق دُز سوم واکسن کرونا برای ایجاد ایمنی و محافظت در برابر سویه امیکرون ضروری است و با توجه به وضعیت قرمز شهرستان و افزایش روزانه تعداد مبتلایان می طلبد تا مردم نسبت به این مهم توجه ویژه ای داشته باشند.
اما، در این بین مشاهده می شود که همچنان برخی شهروندان پروتکل های بهداشتی را رعایت نمی کنند و با توجه به تزریق ۲ دُز واکسن از زدن ماسک خودداری می کنند و احساس عادی بودن شرایط را دارند که چنین نیست، و نباید با بی احتیاطی در مقابل سویه جدید شاهد وضعیت بدتر از این بود لذا مردم باید همکاری های لازم را داشته باشند.
یکی از شهروندان که به گفته خود مدت زیادی است از ماسک استفاده نمی کند، می گوید: از ابتدای شیوع کرونا مرتب ماسک می زدم ولی به علت سن بالا و تنگی نفس دیگر تحمل زدن را ندارم و از طرفی با تزریق ۲ دُز واکسن احساس نیست به این همه رعایت سخت گیرانه پروتکل ها را نمی بینم.
عزیزالله فاتحی درباره علل عدم تزریق دُز سوم واکسن اظهار کرد: با توجه به رعایت کامل پروتکل های بهداشتی در محل کار و بیرون متاسفانه پس از گذشت مدتی از تزریق ۲ دُز واکسن، مبتلا به کرونا و در بیمارستان بستری شدم و همین باعث بی انگیزگی شده و دیگر قصد زدن دُز دیگر را ندارم.
یکی دیگر از بانوان شیروانی که در پارک مشغول ورزش است می گوید: تاکنون اصلا برای تزریق واکسن اقدام نکردم زیرا که معتقدم زدن ماسک و رعایت پروتکل های بهداشتی قوی تر از واکسن عمل می کند.
ندا خرم که به گفته خود تاکنون مبتلا به بیماری کرونا نشده است خاطرنشان کرد: از عوارض واکسن هراس ندارم ولی چون بسیار مشاهده شده در بین اقوام و آشنایان که با وجود رعایت پروتکل ها و تزریق به موقع واکسن باز هم مبتلا شدند، انگیزه و دلیل خاصی برای تزریق نمی بینم.
سرپرست شبکه بهداشت و درمان شیروان گفت: تاکنون ۳۹ درصد از جامعه هدف در این شهرستان دُز سوم واکسن کرونا را دریافت کرده اند.
دکتر سیده معصومه هاشمی به خبرنگار ایرنا اظهار داشت: با وجود روند افزایشی تزریق دُز سوم در شیروان، اما همچنان این شهرستان در پوشش تزریق این مرحله نسبت به دیگر شهرستان ها پایین تر است به گونه ای که از شهروندان می خواهیم برای ایمنی بیشتر جامعه هر چه سریعتر برای تزریق دُز سوم مراجعه کنند.
وی ساده انگاری و دست کم گرفتن امیکرون را از دلایل پوشش پایین دُز سوم در شهرستان دانست و گفت: روزانه ۸۰۰ دوز واکسن در سطح شهر و روستاهای شیروان تزریق می شود که انتظار می رود با مراجعه بهنگام این موضوع تسریع یابد.
هاشمی با اشاره به وضعیت قرمز شهرستان، گفت: تزریق دوز سوم واکسن کرونا برای ایجاد ایمنی و محافظت در برابر سویه اومیکرون کرونا از اهمیت بسزایی برخوردار است زیرا که کارشناسان بر این باورند، واکسن کرونا در مقابل اٌمیکرون همچون سویههای دیگر احتمال ابتلا، شدت وضعیت بیماری و مرگ ومیر را کاهش می دهد.
۲۰ درصد موارد مثبت کرونایی بستری شیروان کودکان هستند
سرپرست شبکه بهداشت و درمان شیروان گفت: طی یک هفته اخیر ۲۰ درصد موارد مثبت کرونایی بستری شیروان گروه سنی کم تر از ۱۰ سال بوده است.
هاشمی اظهار داشت: کودکان جزو جمعیت حساس و پرخطر هستند، از آنجا که ممکن است علائم کرونا در کودکان به صورت تهوع و استفراغ باشد و بدن آنان با کم آبی مواجه شود توصیه می شود در صورت وجود این علائم و یا تب های مقاوم به درمان حتما به پزشک مراجعه کنند.
وی خاطرنشان کرد: درصد مراجعین و مبتلایان به کرونا در این شهرستان افزایش داشته و سیر صعودی دارد بطوریکه میانگین بستری روزانه کرونا ۱۴ نفر بوده و ۶۰ درصد تست های بیماران بستری مثبت می باشد.
هاشمی اضافه کرد: تعداد مراجعین سرپایی مراجعه کننده به مرکز منتخب روزانه ۱۲۰نفر است، ۷۱ درصد تست های مراجعین سرپایی مثبت می باشد، کل نمونه گیری های پی سی آر در هفته قبل ۳۰ درصد افزایش داشته و موارد مثبت ۵۰ درصد افزایش داشته است که سیر بیماری کرونا در این شهرستان مانند سایر شهرهای استان و کشور صعودی است.
سرپرست شبکه بهداشت و درمان شیروان در خصوص آمار واکسیناسیون این شهرستان گفت: تاکنون ۲۳۷۱۲۹دوزواکسن به گروههای سنی مختلف تزریق شده که درصد پوشش نوبت اول ۹۳.۲درصد، نوبت دوم۷۶ درصد و نوبت سوم ۴۰ درصد است.
هاشمی افزود: همچنین تاکنون ۷۲ درصد زنان باردار نوبت اول و دوم واکسن را دریافت کردند.
وی تصریح کرد: استفاده از ماسک نقش بسزایی در جلوگیری از گسترش و سرایت این ویروس دارد و از سویی تزریق دوز سوم ایمنی بدن را بالاتر خواهد برد و احتمال ابتلاء به بیماری شدید را کاهش میدهد، رعایت شیوه نامه های بهداشتی، عدم شرکت در تجمعات عمومی و خانوادگی و عدم عادی انگاری برای پیشگیری از درگیر شدن با حجم بالای مبتلایان و بستری های ناشی از کرونا در سویه جدید این ویروس، بسیار حائز اهمیت است.
شهرستان شیروان با ۱۵۷ هزار نفر جمعیت به عنوان دومین شهرستان پرجمعیت خراسان شمالی در ۶۰ کیلومتری شرق بجنورد قرار دارد.
نظر شما