۲۹ بهمن ۱۴۰۰، ۸:۱۸
کد خبرنگار: 2581
کد خبر: 84653311
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

اهالی شهر مرزی کرند گلستان امیدوار به همت جهادی دولت
عکس حضور مردم در مراسم افتتاح شهرداری کرند

گنبدکاووس- ایرنا- اهالی شهر مرزی هفت هزار نفری کرند استان گلستان امیدوارند مشکلات و کمبودهای فراروی آنها با همت جهادی دولت سیزدهم رفع می شود و به توسعه، عمران و آبادانی دست می یابند.

به گزارش ایرنا، براساس مصوبه سال ۸۸ مجلس شورای اسلامی، روستاهایی با جمعیت بیش از سه هزار و ۵۰۰ نفر می‌توانند تبدیل به شهر شوند که این مهم ایجاد شهرداری، نمایندگی فرمانداری و ایجاد دفاتر و نمایندگی ادارات را به همراه خواهد داشت.

گنبدکاووس با ۳۷۵ هزار نفر جمعیت ساکن در ۲ نقطه شهری "گنبدکاووس و اینچه برون" و حدود ۱۷۰ روستا پنج هزار و ۷۰ کیلومتر مربع وسعت دارد که با ابلاغیه هیات دولت یک نقطه شهری جدید به نام "کرند" از اوایل تابستان سالجاری به این شهرستان اضافه شد.

ارتقای روستای کُرند با هفت هزار نفر جمعیت و ۳۰۰ هکتار وسعت به شهر از مطالبات بیش از یک دهه‌ای مردم این روستا بود که هیات وزیران به پیشنهاد وزارت کشور و استناد به ماده ۱۴ قانون تعاریف و ضوابط تقسیمات کشوری در مورخه ۲۷ تیرماه امسال با تبدیل آن به شهر موافقت کرد و آذرماه امسال وزارت کشور مجوز تاسیس شهرداری آن را صادر کرد.

شهرداری کرند از توابع بخش مرزی گنبدکاووس ۲۴ بهمن به عنوان سی و پنجمین نقطه شهری گلستان باحضور معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار، فرماندار و نماینده مردم این شهرستان در مجلس شورای اسلامی فعالیت خود را آغاز کرد.

مراسم افتتاح شهرداری کرند

اگرچه نظام جمهوری اسلامی در چهار دهه گذشته تا حدود زیادی توانسته‌ سیمای محرومیت را از مناطق مرزی شهرستان گنبدکاووس و اهالی وفادار به ارزش‌های اسلامی و آرمان‌های انقلاب آن پاک کند اما عمق محرومیت‌ها و عقب ماندگی‌های باقی مانده از رژیم طاغوت و برخی کم توجهی‌ مسوولان در دولت‌های گذشته به این دیار کمتر توسعه یافته سبب شده تا مردم این شهر تازه تاسیس بسیار امیدوار به اقدامات دولت مردمی و انقلابی سیزدهم برای رفع کمبودها خود باشند.

مردم روستای کرند که تا به امروز با مشکلات زیادی از جمله ضعف ولتاژ برق، کمبود آب آشامیدنی، نبود وسایل حمل و نقل عمومی درون شهری، سختی تردد به مرکز شهرستان برای انجام امور اداری و نداشتن خیابان‌های آسفالته و پارک و مرکز تفریحی دست به گریبان بودند از این پس با ارتقا به شهر از مسوولان شهرستان، استانی و کشوری انتظار دارند سطح خدمات را بر اساس فضای شهری برایشان فراهم کنند.

بی‌بی حلیمه عالمی یکی از اهالی شهر کرند در گفت و گو با خبرنگار ایرنا به سختی‌های زندگی خود و خانواده‌اش اشاره کرد و گفت: مهمترین نگرانی خانواده‌های ساکن در این شهر تازه تاسیس در تابستان نیم سوز یا سوختن لوازم برقی اندک‌شان به دلیل فشار ضعیف برق و قطعی‌های مکرر آن و مشکلات دسترسی به آب آشامیدنی و در زمستان تردد در خیابان‌های گل آلود با چاله‌ های فراوان است.

وی افزود: با توجه به مساحت روستا و پراکندگی خانه‌ها، وجود ناوگان حمل و نقل شهری مانند تاکسی و تاکسی تلفنی از نیازهای اهالی است.

اهالی شهر مرزی کرند گلستان همت جهادی دولت را رافع مشکلاتشان می‌دانند

رحمان غراوی یکی دیگر از اهالی کرند هم با گلایه از کمبود فضای سبز، گفت: انتظار داریم مسوولان با تخصیص اعتبار و منابع کافی به ایجاد و توسعه فضای سبز و فضاهای تفریحی و سرگرمی برای کودکان و خانواده‌ها در این شهر اقدام کنند تا خانواده‌ها بتوانند ساعاتی از وقت خود را در آرامش بگذرانند.

وی افزود: این شهر چندین خیابان اصلی و فرعی دارد که بیشتر آنها شنی و خاکی است و آسفالت برخی از خیابان‌ها نیز تخریب شده و نیاز به روکش دوباره دارد.

غراوی بیان کرد: مردم کرند همانند دیگر نقاط کشور برای پیگیر امور خود نیازمند مراجعه به ادارات دولتی هستند لذا از مسوولان درخواست می‌کنیم هرچه زودتر زمینه استقرار ادارات را در این شهر فراهم کنند.

وی گفت: اهالی برای دسترسی و پیگیری مسائل و مشکلات خود مجبور به تردد جاده ۱۵۰ کیلومتری کرند به گنبدکاووس هستند و این رفت و آمدهای مداوم احتمال بروز سوانح رانندگی را زیاد می‌کند.

یکی دیگر از اهالی منطقه مهمترین مشکل شهر کرند و دیگر روستاهای بخش داشلی برون را کمبود آب آشامیدنی دانست و اظهارداشت: آب لوله‌کشی مردم شهر کرند شور است و سال‌هاست که مسوولان آب و فاضلاب گلستان قول تامین آب مناطق مرزی گنبدکاووس را با اجرای مجتمع آبرسانی فجر شهرستان که عملیات اجرایی آن از سال ۸۱ شروع شده، دادند اما هنوز به پایان نرسیده است.

عبدالقادر شکری با اشاره به سد درحال ساخت نرماب چهل چای مینودشت که قرار است با تکمیل آن آب پایدار مناطق مرزی گنبدکاووس و برخی روستاها و شهرهای همجوار آن تامین شود، اضافه کرد: تا تکمیل این سد و انجام حدود ۱۰۰ کیلومتر خط انتقال آن تا نوار مرزی، مسوولان متولی تصمیم گرفتند تا با شیرین سازی منابع آب لب شور مناطق مرزی با سرمایه‌گذاری بخش خصوصی، مشکل آب آشامیدنی آنها را رفع کنند و در این ارتباط سه حلقه چاه آب در روستاهای "آی تمر، هوتن و دوزالوم" از روستاهای همجوار کرند حفر شد اما هنوز خبری از نصب دستگاه‌های آب شیرین کن و سرمایه‌گذار آن نیست.

رییس شورای اسلامی شهر کرند در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با بیان اینکه فقط تیم سیار مبارزه با ملخ مراکشی اداره جهاد کشاورزی، دفتر مخابرات و دفتر پست بانک در این شهر مستقر است، گفت: پیگیری سایر امور اداری مردم کرند در مرکز شهرستان قابل انجام است.

شیرمحمد عالمی افزود: کرند ۶۰ کیلومتر شبکه راه شهری شامل هفت خیابان ۱۶، ۱۸ و ۲۰ متری و هشت خیابان ۱۰، ۱۲ و ۱۴ متری دارد که فقط پنج کیلومتر از معابر آسفالت است که آن هم به دلیل فرسودگی باید دوباره روکش شود.

وی شغل اصلی مردم شهر کرند را کشاورزی و دامپروری دانست و گفت: هم اینک حدود هزار راس دام سبک و سنگین شامل گوسفند، بز، گاو و شتر، همچنین حدود ۲ هزار قطعه طیور و ۷۰۰ اصله نهال زیتون توسط ساکنان این شهر نگهداری می‌شود.

رییس شورای اسلامی شهر کرند با قدردانی از اقدامات دولت در کمک به رفع محرومیت مناطق مرزی کشور، گفت: هم اینک سه فضای آموزشی در مقاطع ابتدایی و متوسطه اول و دوم برای استفاده هزار و ۵۰ دانش آموز این شهر فعال است و یک مرکز جامع سلامت به صورت شبانه روزی به مردم آن خدمات بهداشتی و درمانی ارائه می‌دهد.

عالمی افزود: با ارتقای کرند به شهر می‌طلبد برای بهبود شرایط تردد درون و برون شهری مردم، تامین وسایل حمل و نقل عمومی مورد توجه قرار گیرد.

سرپرست شهرداری کرند در گفت و گو با خبرنگار ایرنا، حل مشکل ولتاژ پایین برق، کمبود آب شرب، نبود وسایل حمل و نقل عمومی درون شهری و برون شهری، مناسب نبودن زیرسازی و آسفالت معابر، ایجاد پارک و مکان تفریحی را از مهمترین نیازهای مردم این شهر دانست و گفت: با همراهی خوب مسوولان استانی پیگیری برای حل مشکلات بر اساس چارچوب وظایف شهرداری در دستورکار قرار دارد.

اهالی شهر مرزی کرند گلستان همت جهادی دولت را رافع مشکلاتشان می‌دانند

جلیل کوچکی، آسفالت معابر شهر کرند را اولویت برنامه‌های شهرداری برشمرد و افزود: پیگیری برای تامین قیر رایگان از محل اعتبارات دولتی در حال انجام است که در صورت تخصیص، زیرسازی و آسفالت معابر این شهر انجام خواهد شد.  

وی اظهارداشت: دریافت عوارض صدور پروانه ساختمانی نیازمند تهیه دفترچه تعرفه عوارض و بهای خدمات است که امسال برای کرند تعریف نشده و با موافقت مدیرکل دفتر امور شهری استانداری گلستان از دفترچه تعرفه یکی از شهرهای هم‌رده می‌توان استفاده کرد.

وی گفت: فعلا تنهای درآمد شهرداری کرند وصول مطالبات از شرکت گاز بابت کنده‌کاری‌های سطح شهر است.

سرپرست شهرداری کرند افزود: طبق پیگیری ادارات متولی برای حل مشکل ضعف ولتاژ برق مردم این شهر قرار است یک نیروگاه پنج مگاواتی برق در روستای هوتن نصب شود.

کوچکی ادامه داد: هم اینک فقط حدود ۵۰ تا ۶۰ اصله درخت در این شهر وجود دارد و یک زمین ۲ هکتاری برای ایجاد پارک اختصاص یافته که هنوز امکاناتی در آن ایجاد نشده است.

به گفته معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار گلستان، با استقرار شهرداری کرند، مردم باید شاهد نتایج این ارتقا در حوزه‌های  معیشتی، اجتماعی، اقتصادی و عمرانی باشند.

عفت همدم افزود: استانداری گلستان و وزارت کشور برخی کمک‌های مالی و اعتباری و تجهیزات را در اختیار شهرداری کرند قرار خواهند داد تا این شهر نیز برای خود درآمد پایدار پیش بینی کند.

وی جلب همراهی مردم با شهرداری، توسعه فضای سبز و نظارت بر ساخت و سازهای قانونی و جلوگیری از ساخت و سازهای غیرقانونی را از مهمترین وظایف شهرداری  تازه تاسیس کرند دانست و ادامه داد:  بدون جلب اعتماد مردم که باید با صداقت در رفتار و گفتار و عملکرد آن را به نمایش بگذاریم توسعه شهری  و موفقیت در کارها امکان پذیر نیست.

امان‌قلیچ شادمهر نماینده مردم گنبدکاووس در مجلس شورای اسلامی بیان کرد: با پیگیری‌های انجام شده از طریق وزارت نیرو به زودی یک دستگاه آب شیرین‌کن در کرند و یک نیروگاه پنج مگاواتی برق در روستای هوتن نصب خواهد شد.

بخشدار داشلی برون گنبدکاووس، استقرار ادارات، افزایش خدمات زیرساختی و عمرانی، بیشتر شدن تردد مدیران و رونق کشاورزی و دامداری را از مهمترین تاثیرات مثبت شهر شدن کرند برشمرد و گفت: استقرار ادارات منجر به راحتی دسترسی مردم به خدمات دولتی، کاهش هزینه‌های مالی و زمانی، از بین رفتن بعد مسافت ۱۵۰ کیلومتری با مرکز شهرستان، ایجاد اشتغال و افزایش تردد روستاهای همجوار برای دریافت خدمات دولتی و صنفی می‌شود.

نورالله بابایی نژاد افزود: میزان اعتبارات و کمک‌های دولتی برای توسعه زیرساخت ها، آسفالت معابر، جدول‌کشی خیابان‌ها، توسعه فضای سبز، اماکن تفریحی، ورزشی، فرهنگی و آموزشی کرند با توجه به ارتقا آن به شهر نسبت گذشته افزایش می‌یابد.

شهرستان ۳۷۵ هزار نفری گنبدکاووس با پنج هزار و ۷۲ کیلومتر مربع وسعت دارای سه نقطه شهری و ۱۶۷ روستا  دارای کد شناسایی است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha