۳۰ بهمن ۱۴۰۰، ۱۳:۳۰
کد خبرنگار: 2104
کد خبر: 84655270
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

طرح کاداستر در ۲ میلیون هکتار از اراضی ملی کردستان انجام شد

سنندج- ایرنا- مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری کردستان گفت: طی سال گذشته و امسال طرح کاداستر اراضی در ۲ میلیون هکتار از اراضی طبیعی استان انجام گرفته و برای یک میلیون و ۵۲۰ هزار هکتار سند تک برگ بنفش صادر شده است.

به گزارش ایرنا، سعدی نقشبندی روز شنبه در نشست با سرپرست جهادکشاورزی کردستان اظهار داشت: نزدیک به ۴۲۰ هزار هکتار دیگر در اختیار اداره کل ثبت اسناد استان برای صدور سند قرار گرفته است.

وی گفت: با ابلاغ دستورالعمل اجرای کاداستر اراضی ملی و دولتی در اواسط سال ۱۳۹۴، اصلاح نقشه‌های سنواتی تفکیک انفال و تبدیل اسناد دفترچه‌ای به اسناد تک برگی به عنوان اولویت کاری در کنار وظایف اصلی در دستور کار اداره کل قرار گرفته است.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری کردستان اضافه کرد: اسناد تک برگ کاداستر شده دارای مختصات مکان مبنا بوده و موقعیت اراضی ملی و جداسازی آن از اراضی مستثنیات اشخاص را با حدود معین و مشخص تفکیک می‌کند.

نقشبندی تاکید کرد: اصولی‌ترین راهکار جلوگیری از تخریب و تصرف اراضی ملی توسط افراد سودجو و فرصت طلب اخذ اسناد مالکیت اراضی ملی به صورت تک‌برگ و کاداستر شده است و روند اخذ سند ملی با سرعت در حال انجام است.

کاداستر منابع طبیعی عبارت است از نقشه‌های رقومی دارای مختصات با دقت هندسی استاندارد، که بر اساس تشخیص سازمان جنگل‌ها مراتع و آبخیزداری کشور از محدوده منابع ملی و اراضی مستثنیات تهیه شده و باید در محدوده‌های ثبتی سازمان ثبت اسناد و املاک کشور به همراه نوع پوشش گیاهی در محدوده منابع ملی سند صادر شود.

وی با اشاره به گستردگی فعالیتهای حوزه منابع طبیعی افزود: از آنجا که فرسایش خاک از عوامل اصلی مخرب منابع طبیعی است در طرحهای جهادی آبخیزداری سه طرح در دشت ممنوعه قروه و دهگلان با ۱۸۰ میلیارد ریال اعتبار انجام و ۲۳ میلیون مترمکعب آب به سفره های آب زیرمینی این دشتها تزریق شد.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری کردستان با اشاره به اهمیت اطلاع رسانی در حفظ و حراست از عرصه های طبیعی تاکید کرد: امسال نخستین جشنواره رسانه و مابع طبیعی برگزار می شود تا نقش اطلاع رسانی در حراست و حفاظت و ترویج اطلاع رسانی در بیش از پیش با مشارکت رسانه ها انجام شود.

سرپرست جهاد کشاورزی کردستان هم به گستردگی وظایف حوزه جهاد کشاورزی و منابع طبیعی اشاره کرد و افزود: وظیفه سنگین منابع طبیعی حفظ و حراست از منافع عمومی است و گستردگی وظایف نباید مانع انجام این وظیفه اصلی شود.

پیمان اسکندری افزود: در حفاظت از عرصه های طبیعی نباید منافع بیت المال فدای سرمایه گذاری شود و با کار کارشناسی و دقیق به روند توسعه استان کمک کرد.

وی گفت:منابع طبیعی میراثی برای آیندگان است و در واگذاری اراضی برای فعالیتهای اقتصادی باید نهایت دقت به کار گرفته شود.

از مساحت ۲ میلیون و ۹۳۷ هزار هکتاری استان کردستان، بیش از ۳۷۴ هزار هکتار آن را جنگل تشکیل می دهد، جنگل های این استان که جزو جنگل های زاگرس شمالی به حساب می آیند، در طول بیش از ۵۰ هزار سال گذشته تشکیل شده و به لحاظ محافظت از منابع آب و خاک، تولید محصولات فرعی، ذخایر ژنتیکی، مصارف درمانی، توانایی های اکوتوریستی و ارزش های زندگی، دارای اهمیت زیادی است.

جنگل‌های کردستان که بخشی از جنگل های شمال زاگرس را تشکیل می دهد بیشتر اطراف شهرهای بانه و مریوان واقع شده و بعد از جنگل های شمال کشور در رتبه دوم اهمیت قرار دارند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha