به گزارش خبرنگار ایرنا، کاوه حاجی علی اکبری روز شنبه در جلسه مشترک خود با سرپرست سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران با بیان اینکه یکی از سیاستهای سازمان نوسازی شهر تهران موضوع نوسازی مسکن است گفت: امروز در شهر تهران ۴ هزار و ۵۰۰ هکتار بافت فرسوده مصوب داریم.
وی با بیان اینکه بافت فرسوده با هدف پیشگیری از آسیب در هنگام وقوع زلزله تعریف شده است، افزود: یعنی وقتی به تعریف اولیه آن در سال ۸۵ برمیگردیم، مشخص شده محدودههایی که بیشترین احتمال آسیبپذیری در مقابل مخاطرات طبیعی چون زلزله را داشتند، به عنوان بافت فرسوده تعیین شده که این محدوده ۳ هزار و ۲۶۸ هکتار بود که با اصلاحیه صورت گرفته این بافت الان ۴ هزار و ۵۰۰ هکتار است.
مدیرعامل سازمان نوسازی شهر تهران ادامه داد: حدود ۹۵ درصد از این محدوده ها در مناطق ۷ تا ۲۰ قرار دارد یعنی ما اگر یک خط فرضی از خیابان شریعتی ترسیم کنیم که تا میدان انقلاب و بعد به میدان آزادی میرسد و ادامه پیدا می کند، ۹۵ درصد بافت فرسوده ما پایین این خط قرار میگیرد.
وی با اشاره به تعاریف کنونی از بافت فرسوده خاطرنشان کرد: بافتهای فرسوده، بافتهایی هستند که ۵۰ درصد پلاکهای آنها طبق آییننامه از دوام حداقلی برخوردار نیستند و به عنوان ساختمانهای کمدوام شناخته میشوند، عرض معابر این بافتها معمولا کمتر از ۶ متر است و تراکم جمعیتی آن نیز حدود سه برابر متوسط شهر است به عبارتی تراکم جمعیتی تهران حدود ۱۳۰ نفر در هکتار است که در بافت فرسوده به حدود ۴۰۰ نفر در هکتار میرسد.
حاجی علی اکبری با بیان این که سیاستهای نوسازی شهرداری تهران از نیمه دوم دهه ۸۰ شروع شد، افزود: تا به امروز از حدود ۲۸۰ هزار پلاکی که در بافتهای فرسوده تهران وجود دارد، ۱۰۰ هزار پلاک نوسازی شدهاند. با این حال هنوز ۱۸۰ هزار پلاک کم دوام در بافت فرسوده پایتخت داریم که با احتساب کل تهران، این تعداد به حدود ۲۶۰ هزار پلاک کم دوام و ناپایدار میرسد.
وی خاطرنشان کرد: کار ما این است که در شرایط بحران، کار شما را کمتر کنیم و تا جایی که امکان دارد با تدوین مجموعهای از سیاستها در زمینه بازسازی و نوسازی آسیبهای مالی و جانی را به حداقل برسانیم.
همچنین سرپرست سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران در این جلسه با اشاره به فعالیتهای مشترک این دو سازمان گفت: یکی از موضوعات مهم برای ما اجرای طرح قطبهای پنجگانه فرماندهی و آمادگی است بر اساس دستورالعمل استانهای معین هر یک از استانهای کشور، معین یکی از مناطق شهرداری تهران میشوند، بر مبنای این طرح شهر تهران به پنج پهنه تقسیم شده که این پهنهها شامل پهنه شمال غرب، شمال شرق، جنوب غرب و جنوب شرق و جنوب میشوند.
علی نصیری افزود : مستقل از اینکه این پهنهبندی درست است یا تغییراتی لازم دارد، بر مبنای این پنج پهنه، ما تهران را به پنج قسمت تقسیم میکنیم که تحت عنوان مدیریت قطبی یا پهنهای نامگذاری میشود این روش در دنیا نیز تایید شده است و از آن به عنوان فرماندهی منطقهای یاد میشود.
وی با اشاره به اینکه در قالب اجرای پهنهبندی مورد نظر مدیریت در مواقع اضطراری آسانتر و منظمتر و منضبطتر میشود، به تشریح ویژ گیها و امکانات هر یک از این قسمتها پرداخت و گفت: بر مبنای طرح یاد شده با تجمیع امکانات سازمانهایی چون آتشنشانی، هلال احمر و حوزه سلامت قسمت عملیاتی کار، فعال میشود. در نتیجه در چنین پهنههایی شاهد ترکیبی از فضاهایی با امکاناتی چون بیمارستان صحرایی، سکوهای اضطراری برای نصب چادر، ماشینآلات آتشنشانی، انبار تجهیزات هلال احمر، پد بالگرد و باند فرودگاهی در مکانهایی چون قلعهمرغی و دوشان تپه خواهیم بود.
نصیری افزود: باید املاکی را شناسایی کرد و نقاطی از قبل مشخص شده باشد که به تناسب نیاز مردم چادر و سایر اقلام امدادی ذخیره شده باشد تا مردم در زمان وقوع بحران بتوانند از این امکانات استفاده کنند.
به گزارش ایرنا، جلسه مشترک سازمان پیشگیری و مدیریت بحران و سازمان نوسازی شهر تهران با هدف بررسی راههای همکاری مشترک در زمینه اجرای پهنهبندی منطقهای، بهسازی لرزهای و تهیه طرحهای کاهش خطر در مرکز عملیات اضطراری تهران برگزار شد.
در این جلسه بر لزوم تشکیل کارگروه مشترک بین دو سازمان، تطبیق مرزهای بافت فرسوده بر اساس شاخصهای تهران، ارسال طرح ایمنی بازار و تکالیف زمین مانده در این خصوص، رفع موانع اداری آن و پیگیری این موارد در قالب فعالیت کارگروهها تاکید و مصوب شد.
انجام پویش تبلیغاتی افزایش ظرفیتهای نوسازی بافتهای فرسوده و اطلاعرسانی همگانی در این خصوص، بازنگری دستورالعمل بهسازی لرزهای ساختمان، پیگیری رسمیت یافتن پروانه مقاومسازی و بهسازی، تدوین ضوابط، کدنویسی و تهیه طرحهای جدید با رویکرد کاهش خطر، تلاش برای حفظ باند پروازی در دوشان تپه به منظور استفاده در شرایط اضطراری، همکاری در خصوص جانمایی پنج قطب امدادی در شهر تهران و تلاش برای حضور نمایندگان سازمان در کمیتههای فنی و کمیسیون ماده پنج از دیگر مصوبات این جلسه بود.
نظر شما