عمران روستایی بدون توانمندسازی روستاییان اردبیل مانع از مهاجرت نمی‌شود

اردبیل-ایرنا -مدیرکل دفتر امور روستایی و شوراهای استانداری اردبیل گفت:اجرای طرح‌های عمران روستایی از جمله آسفالت راه‌ها و معابر و بدون توجه به توانمندی سازی روستائیان از طریق ایجاد فرصت های شغلی به تنهایی نتوانسته مانع از روند رو به رشد مهاجرت از روستاهای این استان شود.

به گزارش ایرنا، علی قیطانی روز یکشنبه در جلسه بررسی وضعیت دهیارهای شهرستان خلخال افزود: در حالی که پیش از این توسعه و عمران روستایی از جمله عوامل کاهش میزان مهاجرت از روستاها اعلام می‌شد، ولی ارتقای سطح شاخص بهره‌مندی روستائیان استان از امکانات رفاهی از جمله آسفالت راه‌ها و طرح هادی مانع از مهاجرت افراد جویای کار از روستاهای استان اردبیل به مناطق دارای فرصت شغلی بیشتر نشده است.

وی اظهار کرد: در کنار نهضت توسعه و عمران روستایی و عزم جدی برای محرومیت زدایی از چهره روستاها با انجام اقدامات زیر ساختی، راهبرد جدید دفتر امور روستایی و شوراهای استانداری اردبیل توانمندسازی روستائیان از طریق  ایجاد فرصت‌های شغلی و همچنین فعال شدن  دوباره تعاونیهای راکد و غیر فعال روستایی است.

او تاکید کرد که عزم دولت برای محرومیت‌زدایی و ایجاد اشتغال پایدار جهت ماندگاری روستائیان در زادگاه و محل سکونت خود بسیاری جدی است.

قیطانی با اشاره به اینکه گزینش و انتخاب دهیاران جدید روستاهای استان با وجود تاخیر به دلیل انجام مراحل گزینش پایان یافته است، اظهار کرد: انتظار از دهیاران استفاده از ظرفیت نهادهای فعال در مناطق روستایی استان از جمله بیناد علوی و برکت در جهت ایجاد فرصت‌های شغلی برای افزایش ماندگاری روستائیان در زادگاه خود است.

مدیرکل دفتر امور روستایی و شوراهای استانداری اردبیل به فعالیت ۹۰۳ دهیار در روستاهای این استان اشاره کرد و نقش این نیروها را ظرفیت بزرگ میدانی برای اجرای عملیات عمران روستایی ،ایجاد فرصت های شغلی و توسعه روستاها دانست.

وی از تلاش برای تامین ماشین الات مورد نیاز دهیاریهای فاقد خودروی آتش نشانی و جمع آوری زباله در مناطق مختلف استان اردبیل خبر داد و گفت: آن دسته از دهیارانی که در اجرای طرح‌های گردشگری اشتغال‌زا با بخش خصوص مشارکت کنند مورد حمایت مالی مرکز استان قرار می‌گیرند.

وی افزود: این مشارکت به صورت سهم ۵۱ درصدص دهیاریها در مقابل آورده ۴۹ درصدی بخش خصوصی صورت گرفته و اولین دهیاری که اقدام به این کار کند از دریافت پنج میلیارد ریال اعتبار مرکز استان بهره‌مند خواهد شد.

در این جلسه سرپرست فرمانداری خلخال نیز با اشاره به فعالیت ۶۰ دهیار در روستاهای سه بخش مرکزی، خورش رستم وشاهرود خلخال گفت: اعتبارات روستاهای فاقد دهیاری این شهرستان در سال جاری هفت میلیارد ریال بوده که در مقایسه با میزان اعتبارات سال گذشته ۵۰ درصد کاهش یافته است.

سید جواد یحیی زاده اظهار کرد: برگزاری دوره‌های آموزشی برای دهیاران و اعضای شورای اسلامی روستاهای خلخال در جهت ارایه خدمات بهینه به مردم مسیر محرومیت زدایی و توسعه روستایی در این منطقه را هموارتر می‌کند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha