غربالگری سرطان پستان در مراکز بهداشتی استان همدان رایگان انجام می‌شود

همدان- ایرنا- مسئول برنامه سرطان معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی استان همدان با اشاره به نقش موثر غربالگری در تشخیص به موقع و درمان سرطان، گفت: غربالگری سرطان پستان در مراکز خدمات جامع سلامت سطح استان با حضور کارشناسان و افراد متخصص به صورت رایگان انجام می شود.

شراره نیک سیر روز یک‌شنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: طبق شیوه نامه ابلاغی از سوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی غربالگری سرطان پستان برای بانوان ۳۰ تا ۴۰ سال هر ۲ سال یکبار و بانوان بالای ۴۰ سال به بالا هر سال یک نوبت انجام می شود که مراکز بهداشت برای حضور بانوان فراخوان می دهند.

کارشناس پیشگیری و مبارزه با بیماری‌های غیرواگیر معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان اظهار داشت: سرطان پستان با ۲۵ درصد ابتلا شایع‌ترین نوع سرطان در بین بانوان است که البته معمولا این بیماری در رده سنی ۵۰ تا ۵۴ سال مشاهده می شود.

وی با اشاره به اینکه در استان همدان به ازای هر ۱۰۰ هزار نفر ۳۵.۳ نفر به این بیماری مبتلا می شوند، گفت: این رقم در سال های گذشته ۲۳.۵ در هر ۱۰۰ هزار نفر بود و به طور معمول سالانه بیش از ۲۹۰ مورد جدید ابتلا به سرطان پستان در استان همدان ثبت می شود.

مسئول برنامه سرطان معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی استان همدان با اشاره به براساس آخرین آمار طی یک سال گذشته ۸۴ بیمار مبتلا به سرطان پستان در این استان جان خود را از دست دادند، اظهار داشت: چهار شیوه برای شناسایی افراد مبتلا به سرطان پستان شامل «معاینه، ماموگرافی، سونوگرافی و نمونه برداری» وجود دارد که بهترین شیوه تشخیص این بیماری در مراحل اولیه ماموگرافی یا همان عکسبرداری از پستان به وسیله اشعه ایکس است.

نیک سیر با بیان اینکه برخی مولفه های مرتبط با ابتلا به سرطان پستان مانند جنس و سابقه فامیلی در کنترل فرد نیست، گفت: برخی عوامل موثر در پیشگیری ابتلا به این نوع سرطان شامل کنترل وزن، ورزش منظم و کنترل میزان و نوع چربی رژیم غذایی در اختیار فرد قرار دارد، چراکه تحرک بدنی کافی، تغذیه متعادل و متناسب، ورزش منظم و فعالیت بدنی روزانه از جمله عوامل موثر در پیشگیری از ابتلا به سرطان سینه است.

مسئول برنامه سرطان معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی استان همدان اظهار داشت: با توجه به نقش و اهمیت میزان و نوع چربی در ابتلا به سرطان پستان، چربی‌های اشباع موجود در گوشت و لبنیات پر چرب نسبت به چربی‌های غیر اشباع آجیل، بیشتر فرد را در معرض خطر ابتلا به این نوع سرطان قرار می دهد.

دکتر نیک سیر، از دیگر عوامل بروز سرطان پستان را بالا رفتن سن، سابقه خانوادگی مثبت، سابقه فردی مثبت، نتایج غیرطبیعی در «بیوپسی» های قبلی، شروع قاعدگی زودرس یعنی قبل از ۱۲ سالگی و یائسگی دیر رس بعد از ۵۲ سالگی، سابقه «پرتوتابی» به قفسه سینه، سن بالای مادر در زمان اولین تولد نوزاد و سابقه مصرف الکل و سیگار عنوان کرد.

وی افزایش مصرف روزانه سبزی و میوه به میزان پنج واحد با هدف مهار رشد سلول‌های سرطان پستان، محدود کردن مصرف گوشت کبابی و سرخ شده، کاهش مصرف گوشت قرمز از جمله اقدامات موثر در پیشگیری از ابتلا به بیماری سرطان است.

مسئول برنامه سرطان معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی استان همدان، گفت: در صورت ابتلای فرد به سرطان پستان چهار شیوه جراحی، پرتودرمانی، شیمی درمانی و هورمون درمانی برای مداوای بیمار پیش بینی شده است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha