رفع بوی بد آب بجنورد ۲۰ میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد

بجنورد- ایرنا- مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب خراسان شمالی گفت: اجرای طرح اُزن‌زنی برای رفع بوی نامطبوع آب آشامیدن مورد نیاز شهروندان مرکز استان در دستور کار است که این اقدام ۲۰ میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد.

اُزن‌ یکی از اشکال آلوتروپی اکسیژن بوده وگازی آبی رنگ با بوی تند وناپایدار است. این ترکیب یک اکسید کننده قوی بوده وبسیار قوی تر از اسید هیپوکلرو ( ماده موثر گند زدایی کلر در آب ) است.
حلالیت اُزن‌ در آب ۱۲ مرتبه کمتر از حلالیت کلر بوده ومحلول آبی آن نیز ناپایدار است.

غلامحسین ساقی روز دوشنبه به خبرنگار ایرنا اظهار داشت: بو و طعم نامطبوع آب در شهر بجنورد مدت هاست که شهروندان بجنورد را گلایه مند کرده است که حل مشکل به صورت دائمی نیاز به نصب تجهیزات  اُزن زنی در مسیر تصفیه آب دارد.

وی با بیان اینکه اکنون طرح انتقال آب سد شیرین دره به بجنورد بیش از ۵۰ درصد از ساکنان این شهر بجنورد پوشش داده است افزود: تامین آب از منابع سطحی همچون سدها با مشکلات خاص خود همراه است این منابع به شدت تحت تاثیر عوامل محیطی است کیفیت و کمیت آن تحت تاثیر عواملی چون افزایش یا کاهش میزان بارندگی است.

وی اظهار داشت: بررسی ها نشان می دهد که در بیشتر فصول سال بر اثر تغییرات دمایی هوا لایه های مختلفی در آب مخزن سد ها ایجاد می شود که هر لایه از لحاظ غلظت اکسیژن محلول در آب، میزان ph و سایر مواد محلول در آب مانند فسفات، منیزیوم و نیترات با هم متفاوت است و آب سد شیرین دره نیز در سال جاری به دلیل عدم بارندگی های مناسب افت ارتفاع آب پشت سد، ورود سیلاب ها به کف سد باعث شد تا میزان فعالیت های گونه های بیولوژیکی، انحلال گازها، سرعت واکنش شیمایی و سرعت رسوبگذاری تغییر کند و در نهایت رشد جلبک ها در این سد افزایش یابد که سبب ایجاد بو و طعم نامطبوع در آب شد.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب خراسان شمالی افزود: در این زمینه با اقدامات کارشناسی شده، با تزریق آب اکسیژنه و کربن فعال به آب تحویلی از سد این مشکل حل شده است.

وی در بخش دیگر سخنان خود در باره برداشت آب از چمشه های اطراف شهر بجنورد گفت: در تمامی نقاط استان، کشور و دنیا، مردم در انتخاب آبی که مصرف می کنند آزادند و فروش انواع آب های معدنی، آب آشامیدنی با رنگ و نگاره های متفاوت و شرکت ها و فروشگاه های تصفیه آب نمونه های بارز این مطلب است و در  این استان و بویژه در شهر بجنورد هم بسیاری از شهروندان از دیر باز، نیاز به آب مصرفی برای بهداشت، نظافت و شستشوی را با استفاده از آب لوله کشی تامین کرده و آب آشامیدن  را از منابع مختلفی همچون چشمه های اطراف شهر و روستا های نزدیک، خرید آب از فروشگاه های تصفیه آب، خرید آب های بسته بندی معدنی و آشامیدنی تامین می کردند.

ساقی تصریح کرد: مسوولان شرکت آب و فاضلاب استان خراسان شمالی همواره کیفیت آب آشامیدن را در تمامی نقاط استان خط قرمز خود دانسته و به کرات اعلام کرده اند در صورتی که میزان افت کیفیت آب از حد استاندارد های تعریف شده دستگاه های نظارتی عدول کند از توزیع آن جلوگیری می شود و بر این اساس تلاش شده  تا با تعریف منابع تامین آب جدید با کیفیت، هم استانی ها را از آب شرب سالم و بهداشتی بهرمند کنیم.

وی خاطرنشان کرد: شرکت آب و فاضلاب بر اساس وظایف ذاتی خود مسوول توزیع آب شرب سالم و بهداشتی در استان است و در این رابطه پس از حفر چاه ها و یا شناسایی چشمه ها و قنات هایی که برای شرب مورد استفاده قرار می گیرد، آنها را بهسازی و مرمت کرده و با نظارت های مستمر  از ورود هر نوع آلودگی به این منابع جلوگیری می شود و در نهایت آب تولیدی را پس از گند زدایی و کلر زنی در اختیار هم استانی ها قرار می دهد.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب خراسان شمالی اظهار داشت: نظارت برسالم بودن آب سایر چشمه های اطراف شهر ها و روستا ها از عهده این شرکت خارج است و متولیان مخصوص به خود دارد.

آب سد شیرین‌دره پس از عبور از ۴۸ کیلومتر خط لوله و ۷۴۰ متر اختلاف ارتفاع از طریق چهار ایستگاه پمپاژ قوی و همچنین طی فرایند تصفیه در پیشرفته‌ترین تصفیه خانه آب، وارد شبکه آب شرب شهر بجنورد شد.

مسوولان وقت شرکت آب منطقه‌ای خراسان شمالی گفتند که طرح ملی آبرسانی به شهر بجنورد برای تامین آب جمعیت شهر بجنورد تا افق ۱۴۱۰ پیش بینی شده است و سالانه ۲۰ میلیون و ۵۰۰ هزار متر مکعب آب مورد نیاز شهر بجنورد و روستاهای اطراف مسیر خط انتقال از سد شیرین دره تامین خواهد شد.

شهر بجنورد مرکز استان خراسان شمالی با دارا بودن ۲۲۸ هزار و ۹۳۱ نفر جمعیت در شمالشرق کشور قرار دارد. 

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha