«سیدداود حاجی میررحیمی» رییس مرکز آموزش عالی امام خمینی(ره) وزارت جهاد کشاورزی در آیین آغاز به کار کنگره ملی گیاهان دارویی ، مکانیزاسیون و فرآوری این گیاهان گفت : در این کنگره سه روزه روش های خاک ورزی، کاشت، داشت و برداشت، فناوری های پس از برداشت و فرآوری گیاهان دارویی، فناوری های نوین در مکانیزاسیون ، آموزش و کارآفرینی و اقتصاد و تجارت گیاهان دارویی مورد بحث و بررسی علمی قرار می گیرد.
وی ادامه داد: صنعت گیاهان دارویی یکی از موضوع های مهم و کلیدی در کشور بوده که اگر ارزش افزوده در فرآوری تا سفره مردم در این بخش صورت بگیرد می توان ثروت بسیاری برای کشور ایجاد کرد.
این مسوول گفت: ۳۰ استارتاپ فعال در عرصه گیاهان دارویی در این کنگره ثبت نام کردند که طی سه هفته داوری حضوری و مجازی ۱۵ استارتاپ آنها انتخاب شدند.
حاجی میر رحیمی اظهار داشت : در نهایت ۱۰ استارتاپ به عنوان ایده برتر انتخاب و به آنها جایزه و تندیس اهدا می شود ضمن آنکه به نهادهای حمایتگر مانند ستاد گیاهان دارویی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری معرفی خواهند شد.
وی ادامه داد: همچنین در بخش ایده های برتر کنگره ، طی سه هفته گذشته از میان ۷۰ ایده ۳۰ ایده آنها انتخاب شدند که در سه روز آینده پنج ایده برتر انتخاب می شوند .
رییس مرکز آموزش عالی امام خمینی(ره) وزارت جهاد کشاورزی بیان داشت: ۶ کارگاه آموزشی طی سه روز آینده در خصوص گیاهان دارویی در حاشیه این کنگره برگزار می شود ضمن آنکه پایان فروردین ماه سال آینده ۱۰ کارگاه دیگر آموزشی در این خصوص در مرکز آموزش عالی امام خمینی (ره) دایر خواهد شد.
وی افزود: ۲۶۷ مقاله به کنگره ارسال شد که از این تعداد ۲۳۴ مقاله پذیرفته شد؛ از میان آنها هشت مقاله دانش آموزی در کنگره گیاهان دارویی پذیرفته شده است.
حاجی میررحیمی بیان داشت: صنعت گیاهان دارویی کشور با ۲۰ سال گذشته قابل قیاس نیست ؛ امروز بسیاری از محققان این حوزه زحمات فراوانی کشیدند و مراکز آموزش عالی کشور تقویت منابع انسانی این حوزه را بسیار خوب انجام دادند تا سیستم گیاهان دارویی کشور به این جایگاه برسد.
وی گفت: امیدوارم این کنگره بتواند تاثیر خود را در ایجاد یک انگیزه برای توجه، سرمایه گذاری در صنعت مکانیزاسیون و فرآوری گیاهان دارویی کشور فراهم کند و شهرستان کرج به عنوان قطب علم و فناوری مورد توجه برنامه ریزان توسعه کشور قرار گیرد.
وی مهمترین هدف برگزاری کنگره را توانمندسازی منابع انسانی بخش کشاورزی و هدایت آن به سمت توسعه مکانیزاسیون و فرآوری در صنعت گیاهان دارویی دانست و افزود: باید شرایطی فراهم شود تا ارزش افزوده این صنعت ارتقا پیدا کند و تولید ثروت در کشور تسریع شود.
نظر شما