محمد شجعی روز سهشنبه در گفتگو با خبرنگار ایرنا با تاکید بر لزوم ایجاد واحدهای فراوری و صنایع تبدیلی و غذایی در این منطقه افزود: از طریق صنایع تبدیلی در این مدت برای ۱۲۰ نفر در شهرستان کاشمر اشتغالزایی شده است.
وی ادامه داد: در حال حاضر حدود ۷۰ واحد صنایع تبدیلی در شهرستان کاشمر فعال هستند و امسال موافقت اولیه با فعالیت ۱۰ واحد دیگر انجام شده که مجوز بهرهبرداری هفت واحد از این تعداد صادر شده است.
مدیر جهاد کشاورزی کاشمر گفت: کشاورزی کاشمر با توجه به بحران آب و ممنوعه بودن دشت این شهرستان باید به سوی کشت گلخانهای سوق یابد بنابراین توجه به حاصلخیزی خاک و کمبود آب، تغییر الگوی کشت و استفاده بهینه از آب جزو اولویتها به شمار میرود.
وی افزود: شهرک گلخانهای کاشمر ۲۹ هکتار وسعت دارد که ۱۵ هکتار آن میتواند زیر کشت محصولات گلخانهای قرار گیرد.
شجعی با بیان اینکه حدود ۱۵ سال از آغاز عملیات اجرایی شهرک گلخانهای کاشمر میگذرد، ادامه داد: اکنون زیرساختها در این شهرک آماده و نواقص آن برطرف شده ولی سرمایهگذار برای استفاده از آن نداریم.
وی در باره جذب تسهیلات و افزایش ضریب مکانیزاسیون در کاشمر گفت: ۲۰ دستگاه تراکتور و ۵۰ دستگاه ادوات با هزینه بالغ بر ۷۰ میلیارد ریال در این شهرستان جذب کردهایم.
مدیر جهاد کشاورزی کاشمر افزود: طی یک سال اخیر انتقال آب با لوله به مزارع کشاورزی به طول هفت کیلومتر، آبیاری نوین تحت فشار در سطح ۱۲۰ هکتار و احیا و مرمت سه قنات در این شهرستان انجام شده که ۳۰ میلیارد ریال از اعتبارات دولتی در این زمینه هزینه شده است.
وی ادامه داد: امسال شاهد افزایش ۲۰۰ درصدی سهم این شهرستان از نهادهها بودهایم.
شجعی با اشاره به صدور گوشت مرغ از کاشمر گفت: ۶ واحد مرغداری غیر فعال در این شهرستان طی یک سال اخیر به چرخه تولید بازگشتند.
وی افزود: تا سال گذشته ظرفیت تولید این واحدها در هر دوره ۹۰۰ هزار قطعه بود که این رقم تا خرداد سال آینده به یک میلیون و ۳۰۰ هزار قطعه افزایش خواهد یافت.
مدیر جهاد کشاورزی کاشمر ادامه داد: در زمینه تولید آبزیان نیز ۸۵ هزار قطعه ماهی در استخرهای پرورش ماهی این شهرستان رها شده که پیشبینی میشود از این طریق ۷۵ تن گوشت ماهی تولید شود.
وی گفت: همچنین با توزیع حدود هزار و ۵۰۰ جعبه تخم نوغان از تولیدکنندگان برتر ابریشم در استان خراسان رضوی هستیم.
شجعی افزود: ۲۵۰ زنبوردار با ۳۸ هزار کلنی زنبور سالانه ۲۵۰ تن عسل در این شهرستان تولید میکنند.
شهرستان کاشمر با ۲۰ هزار خانوار بهرهبردار بخش کشاورزی، دارای ۱۲ هزار و ۷۰۰ هکتار کشتزار و ۳۲ هزار و ۴۰۰ هکتار باغ است.
مرکز این شهرستان ۱۳۸ هزار نفری در ۲۲۸ کیلومتری جنوب غربی مشهد واقع است.
نظر شما