خبر فوری: رفع فیلترینگ

تب تند اُمیکرون چهره ایلام را سرخ کرد

۴ اسفند ۱۴۰۰، ۱۰:۲۸
کد خبر: 84657718
تب تند اُمیکرون چهره ایلام را سرخ کرد

ایلام - ایرنا - رنگ همه شهرهای استان ایلام با گذشت یک هفته از شروع پیک ششم کرونا و شیوع گسترده اُمیکرون به سرعت تغییر پیدا کرد و قرمز شد.

به گزارش ایرنا، هر روز که مسوول روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی ایلام، وضعیت کرونا و آمار ابتلا و بستری‌ها را  به صورت نقشه استان در وضعیت خود برای اطلاع رسانی منتشر می‌کند، رنگ تند قرمز را می‌بینی که خبر هشدار ویروس اُمیکرون برای به خطر انداختن سلامت مردم استان در همه نقاط می‌دهد.

این روزها، کافی است از خیابان‌های کنار درمانگاه‌ها یا بیمارستان‌های شهر بگذری، تراکم جمعیت و شلوغی را در این مسیرها بیش از هر زمان دیگری چه صبح و چه عصر و حتی شب شاهد خواهی بود که حکایت از لحظات سخت دست و پنجه نرم کردن شمار زیادی از همشهریان مبتلا به اُمیکرون با تب و لرز و سرفه و رنج بیماری است.

کرونا این بار در قامت اُمیکرون پنجه در گلوی افراد گذاشته و صدای نحیف و تن رنجورشان با تب تند و لرز استخوان‌شان، آنها را به مراکز درمانی کشانده است.

وقتی وارد فضای اداری می‌شوی صدای سرفه و خفه کارمندانی که پس از یک هفته نقاهت حالا مجدد به سرکار بازگشته و تن تکیده و رنجورشان از بستر بیماری به روی صندلی‌های اداره می‌کشند تا ساعت اداری به اتمام برسد و باز راهی منزل شوند، مشاهده می‌کنی به خوبی حس رخوت و بی‌حالی را لمس می‌کنی، افرادی که کرونا آنچنان رمقشان را گرفته است که توان پاسخگویی سوالات روزمره ارباب رجوع و حتی همکاران را هم ندارند.

به عنوان کسی که رنج و محنت کرونا را به شدت در هنگامه ابتلا و گرفتاری و درگیری ریه تجربه کرده‌ام علاوه بر تجربه شخصی و گفت و گو با بسیاری از افراد بهبود یافته از کرونا به خوبی می‌توانم آن همه لحظات سخت و طاقت‌فرسای بیماری را به تصویر بکشم اما بیش از هر آنچه که در آن روزهای سخت و طاقت فرسای بیماری رنجت می‌دهد ابتلای کودکان و نوزدان کوچک به این بیماری است که طاقت و تاب بیماری را برای والدین هزار برابر سخت‌تر می‌کند.

دیدن تن تب‌دار کودکی که حتی نای گفتن اینکه کدام از قسمت بدنش درد می‌کند را ندارد و جسم بی‌حال و بی‌رمق نوزاد شیرخواره‌ای که بی‌حال با چشمانی کم‌فروغ توان مکیدن شیر را ندارد، بسیار زجرآور می‌شود.

دیدن این صحنه‌ها در مطب پزشکان متخصص کودکان هر روز عصر آنچنان حال بدی را برایت تکرار می‌کند که تحمل این صحنه با صدای ضجه و بیقراری آنان را نداری و از مطب بیرون می‌زنی.

ترس و اضطراب ابتلای افراد بزرگ خانواده و نگرانی برای مرگ آنها آنچنان هراسی به وجودت می‌اندازد که حتی یک لحظه نمی‌توانی خودت را در کنار آنها حس کنی.

هجوم وحشیانه همه کابوس‌های مرگ هزاران جوان و عزیزی که در ۲ سال گذشته قربانی هیولای کرونا شده‌اند، امید به زندگی را در پیش چشمانت و تصور ذهنی‌ات کمرنگ و کمرنگ‌تر می‌کند و نگرانی که مبادا تو هم سرنوشتی مشابه تکرار همان مرگ‌های غریبانه داشته باشی.

هرچند روزهای سخت کرونا با همه ناخوشی و اضطراب و استرس و رنج بیماری‌اش پایان می‌یابد تازه عوارض ناشی از گرفتاری به این ویروس رهایت نمی‌کند، عوارضی همچون حساسیت‌های پوستی، ریزش مو، کم‌خوابی، بی‌اشتهایی و از دست دادن حس چشایی و کلیه درد و کمر درد، سستی و بی‌رمقی پاها و گرفتگی عضلات هر با ترا یاد آن روزهای سخت می‌اندازد.

کرونا آفتی که در قرن معاصر همه جهان را درگیر کرد بی‌گمان خاطره ناخوشی در اذهان مردم و حتی نسل‌های آینده به جای خواهد گذاشت.

این روزها که استان ایلام به روزهای اوج همه‌گیری خود در پیک ششم رسیده است همزمان با ایام پایانی سال است که عصرها جمعیتی مملو از مردم برای خرید عید در بازار و مراکز تجاری شهر تردد می‌کنند.

جوانان بیشترین درگیر کرونا در ایلام

معاون دانشگاه علوم پزشکی ایلام با اشاره به اینکه تعداد مبتلایان زیر ۱۹ سال در استان بالاست، گفت: با بررسی این آمار می‌توان شاهد درگیری بالای جوانان و نوجوانان و حتی کودکان ایلامی به اُمیکرون بود.

دکتر جمیل صادقی‌فر اظهار داشت: بر اساس آمارهای بهمن ماه یک سوم مبتلایان به اُمیکرون در رده سنی ۳۰ تا ۳۹ سال هستند و اکثر موارد بستری در استان همین سویه بوده و آمار فوتی‌ها نیز ناشی از ابتلا به این ویروس بوده است.

وی تاکید کرد: اُمیکرون یک ویروس جهش یافته از کروناست که به مراتب قوی‌تر از سویه دلتا و قدرت انتشار بالاتری دارد، ویروس‌ها زمان جهش خطرناک‌تر می‌شوند و به همین دلیل میزان درگیری در افراد کم سن و سال نیز بیشتر دیده می‌شود. 

صادقی‌فر گفت: تزریق دُز سوم واکسن کرونا برای همه افراد ضروری است زیرا ایمنی بدن بعد از هر دُز واکسن پنج تا ۶ ماه تامین می‌شود.

وی اضافه کرد: اکنون  ۱۴۵ هزار دُز سوم واکسن در استان برای افراد بالای ۱۸ سال وجود دارد و تاکنون ۳۵ درصد مردم استان دُز سوم را تزریق کرده‌اند.

وی افزود: توفیق زیادی در تزریق دُز سوم نه تنها در استان بلکه در سطح کشور نداشته‌ایم و باید از طریق اطلاع‌رسانی توسط رسانه ملی، خبرگزاری‌ها و فضای مجازی مردم را به تزریق واکسن ترغیب کرد.

معاون دانشگاه علوم پزشکی ایلام گفت: واکسیناسیون در همه رده‌های سنی از جمله دانش‌آموزان تاثیر بسیار زیادی داشته هرچند ابتلا وجود دارد اما میزان مرگ و میر و بستری را تا حدود زیادی کاهش داده است.

دکتر صادقی‌فر ادامه داد: بیش از  ۹۵ درصد دُز اول و دوم واکسن در استان تزریق شده  و واکسناسیون افراد ۱۲ تا ۱۸ سال نیز مورد استقبال قرار گرفته است.

وی یادآور شد: با توجه به تعطیلی مدارس و آموزشگاه‌های آزاد از بار مراجعات کودکان و نوجوانان به مراکز درمانی کاسته شده است.

دکتر صادقی‌فر تصریح کرد: روند تزریق واکسن در رده های سنی پنج تا ۹ حدود چهار درصد و در گروه سنی ۹ تا ۱۲ نیز ۱۹ درصد بوده است و امیدواریم با کمک و مشارکت والدین بتوانیم شاهد افزایش روند واکسیناسیون در این رده‌های سنی باشیم.

وی تاکید کرد: واکسیناسیون به کادر درمان کمک کرد تا بهتر با این ویروس مقابله شود و تاثیر چشمگیری در کاهش روند بستری‌ها داشته است و می‌توان به جرات گفت که بهترین راه مقابله با سویه جهش یافته اُمیکرون واکسیناسیون است.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی ایلام اظهار داشت: ۲ درصد مبتلایان به سویه امیکرون گروه سنی کمتر از ۹ سال بوده که تست آنها در بهمن ماه مثبت اعلام شده است.

دکتر صادقی‌فر یادآور شد: آمارها نشان می‌دهد، گروه‌های سنی بین ۱۰ تا ۱۹ سال بیش‌ از سه درصد ، ۲۰ تا ۲۹ سال ۱۵ درصد، ۴۰ تا ۴۹ سال ۲۳ درصد، ۵۰ تا ۵۹ سال ۱۶ درصد، ۶۰ تا ۶۹ سال ۴.۸ درصد ، ۷۰ تا ۷۹ سال چهار درصد و رده سنی ۸۰ سال به بالا ۱.۲ درصد مبتلایان به سویه اُمیکرون را تشکیل می‌دهند.

وی تاکید کرد: طبق آمارها در تمامی رده‌های سنی ابتلا وجود دارد، اما آمار پنج‌ درصدی برای رده سنی زیر ۱۹ سال در استان ایلام عدد بالایی است.

مرجع رسیدگی به عوارض واکسن وزارت بهداشت است

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی ایلام گفت: مرجع رسیدگی به عوارض واکسن، وزارت بهداشت و کمیته کشوری است نه دانشگاه‌های علوم پزشکی و در استان نیز نمی‌توانیم در این زمینه اظهارنظر کاملی داشته باشیم.

صادقی‌فر با بیان اینکه هم‌اکنون برای تزریق دُزهای دوم و سوم مراجعان حق انتخاب نوع واکسن را دارند، گفت: همزمان شدن برخی عوامل در بدن فرد با تزریق واکسن ممکن است باعث ایجاد لخته خون و آسیب‌های ناشی از آن شود و یکی از عوارض نادر واکسن آسترازنکا که در همان اوایل نیز اعلام شد، لخته شدن خون است.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی ایلام گفت: مرجع رسیدگی به این موضوع وزارت بهداشت و کمیته کشوری است و پس از بررسی عوامل متعدد، موضوع لخته خون و عوارض جانبی آن مشخص می‌شود و هیچ دانشگاه علوم پزشکی نمی‌تواند در این زمینه اظهارنظر دقیقی داشته باشد.

تصمیم‌گیری در خصوص مرز مهران به کارگروه ویژه در وزارت کشور واگذار شده است

دکتر صادقی‌فر در بخش دیگری از سخنانش ادامه داد: ورود کرونای انگلیسی در سویه سوم از مرز استان‌های ایلام و خوزستان اهمیت محدودیت‌های کرونایی در مرزهای غربی را نشان می‌دهد و پیشنهاد ما در نظر گرفتن تسهیلات، اعتبارات و امکانات ویژه در مرز مهران، در صورت تداوم ترددهاست.

وی در رابطه با محدودیت‌های ایجاد شده در مرز مهران در خصوص کرونا گفت: پیشنهاد علوم پزشکی استان، در جلسه قرارگاه و هم ستاد کرونا در خصوص مرز مهران ایجاد محدودیت‌های جدید است و هفته آینده نیز این پیشنهاد مجدد اعلام می‌شود که حداقل در بحث مسافری، کنترل‌ها افزایش یابد یا محدودیت‌های بیشتری اعمال شود.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی ایلام گفت: بر اساس تجربه ۲ سال گذشته، موضوع پیشنهاد محدودیت‌ها برای مرز مهران  از جانب استان بوده، اما تصمیم‌گیری نهایی در کارگروه ویژه مرز در وزارت کشور برای تمامی مرزهای کشور اعلام می‌شود.

وی تاکید کرد: برای پیشگیری از همه‌گیری کرونا، باید محدودیت‌هایی هرچند اندک ایجاد شود و نگرانی بیشتری نیز برای آینده وجود دارد، زیرا حجم زیادی از افرادی که از طریق هوایی به عتبات عالیات سفر می‌کنند، به دلیل سنگینی هزینه‌های سفر و یا موارد دیگر، بصورت زمینی به کشور باز می‌گردند که خطرات زیادی برای استان بدنبال دارند.

دکتر صادقی‌فر در خصوص چگونگی ورود سویه اُمیکرون به استان یادآور شد: به صورت قطعی نمی‌توان اعلام کرد این سویه از کشور عراق وارد مرز مهران و وارد کشور شده زیرا اولین موارد و رهگیری آنها نشان داد ورود از سمت مرز مهران نبوده است.

رییس دانشگاه علوم پزشکی ایلام نیز گفت: ۴۳ بیمار جدید کرونا شبانه روز گذشته در مراکز درمانی بستری شدند و هم اکنون تعدادی بستری‌های استان ۱۴۱ نفر است.

وی ادامه داد: از بستری‌های جدید ۱۵ نفر مربوط به ایلام، پنج نفر آبدانان، هفت نفر ایوان، یک نفر بدره، هشت نفر چرداول، پنج نفر دره شهر، ۲ نفر دهلران و یک نفر نیز مربوط به مهران است.

رییس دانشگاه علوم پزشکی ایلام یادآور شد: ۲۶۵ ابتلای جدید کرونا شبانه روز گذشته در استان شناسایی شده و مجموع مبتلایان به کرونا به ۷۶ هزار و ۱۶۷ نفر افزایش یافته است.

به گفته دکتر کریمیان مجموع بهبودیافتگان استان نیز ۷۶ هزار و۴۳۲ نفر است.

به گزارش ایرنا، اکنون وضعیت ۱۱ شهرستان ایلام قرمز است و تنها شهرستان هلیلان در وضعیت نارنجی قرار دارد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha