۳ اسفند ۱۴۰۰، ۱۰:۳۰
کد خبرنگار: 1086
کد خبر: 84658651
T T
۱ نفر

برچسب‌ها

روایت رویترز از پیامدهای به رسمیت‌شناختن دونتسک و لوگانسک از سوی روسیه

تهران- ایرنا- خبرگزاری رویترز به رسمیت‌شناختن دو منطقه دونتسک و لوگانسک را موجب تحولات مختلف، از جمله احتمالا توقف روند عضویت اوکراین در ناتو و ضرورت حمایت مالی مسکو از دو منطقه یادشده دانست.

به گزارش ایرنا، رویترز روز سه شنبه در این گزارش به تاریخچه‌ درگیری روسیه و اوکراین در مناطق مرزی پرداخت و نوشت: منطقه دونباس در شرق اوکراین شامل مناطق دونتسک و لوگانسک و چند منطقه روس‌نشین دیگر است. دونتسک و لوگانسک در سال ۲۰۱۴ پس از تغییر حکومت در اوکراین به طور یکجانبه از کی‌یف اعلام استقلال کرده و خود را با نام جمهوری‌ خلق معرفی کردند؛ ولی تاکنون استقلال آنها تاکنون به رسمیت شناخته نشده بود. 

دولت اوکراین اعلام کرده از آن زمان به بعد ۱۵ هزار نفر در درگیری‌های جسته وگریخته کشته شده‌اند. اما مسکو یک طرف این درگیری بودن را رد می‌کرد؛ هر چند اقداماتی شامل کمک مالی، تجهیزات نظامی مخفیانه و حتی ارسال واکسن کرونا و صدور ۸۰۰ هزار گذرنامه به شهروندان این مناطق توسط روسیه نوعی حمایت به شمار می‌آمد. 

این گزارش با اشاره به به رسمیت شناختن دو منطقه یادشده توسط ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه، دیشب (دوشنبه، ۲ اسفند) افزود: پوتین در کاخ کرملین قراردادهای همکاری و دوستی را با سران این جمهوری‌ها امضا کرد و در پی آن به وزارت دفاع این کشور دستور داد تا نیروهای حافظ صلح این کشور را به دو منطقه اعزام کند.

رویترز این امر را از بین رفتن توافق‌نامه مینسک (۲۰۱۴-۲۰۱۵) دانسته و نوشته با اینکه توافق یادشده کامل و توسط همه طرف ها اجرا نشده بود،  همه باور دارند بهترین راه حل است و بر اساس آن دو منطقه دونتسک و لوگانسک از اختیارات زیادی البته داخل حاکمیت اوکراین برخوردار هستند.  

کشورهای غربی نسبت به این امر واکنش نشان دادند و مسکو را به اعمال تحریم‌های شدیدتر از گذشته تهدید کردند. آنتونی بلینکن وزیر امور خارجه آمریکا هفته گذشته گفته بود به رسمیت شناختن این دو منطقه به معنای تضعیف بیشتر حاکمیت اوکراین و وحدت ارضی این کشور است.  

رویترز در بیان مزایا و معایب این اقدام برای مسکو با اشاره به جدایی دو منطقه آبخازیا و اوستیای جنوبی از گرجستان در سال ۲۰۰۸ بعد از جنگی کوتاه نوشت: روسیه با کمک مالی و اعطای شهروندی به مردم این مناطق از آنها حمایت و هزاران سرباز در این دو منطقه مستقر کرد. مسکو در مورد گرجستان از به رسمیت شناختن این دو منطقه استفاده کرد تا حضور نظامی بی‌پایان خود را در کشور همسایه و از اقمار اتحاد جماهیر شوروی سابق توجیه کند، همچنین مانع از پیوستن گرجستان به سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) با ممانعت از کنترل وی بر کل اراضی این کشور شود. همین رویه می‌تواند در مورد اوکراین نیز صدق کند.

این خبرگزاری غربی در پایان گزارش خود مدعی شد مسکو با تحریم‌ها و محکومیت‌های بین‌المللی به دلیل نقض توافق‌نامه مینسک روبروست؛ ضمن اینکه مسئولیت دو منطقه‌ای را باید به عهده بگیرد که با ۸ سال درگیری روبرو بوده و به کمک‌های اقتصادی زیادی نیاز دارند. 

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha