رضا حسین پور روز سهشنبه در گفت وگو با ایرنا افزود: خشکسالیها در سال زراعی جاری کاهش ۵۰ درصدی عملکرد مزارع گندم دیم و افت عملکرد در ۱۰ تا ۲۰ درصد مزارع آبی را به دنبال دارد و در صورت ادامه این روند بویژه در ماه پایانی سال انتظار میرود کاهش عملکرد مزارع گندم استان بوشهر به میزان ۶۰ تا ۷۰ درصد نیز برسد.
وی اضافه کرد: در سال زراعی جاری ۱۰۴هزار و ۵۰۰ هکتار از زمینهای کشاورزی استان بوشهر به زیر کشت گندم رفته که از این میزان ۹۰ هزار هکتار دیم و ۱۴هزار و ۵۰۰ هکتار گندم آبی است و در صورت بارش و اقلیم مناسب پیش بینی برداشت ۸۰ تا ۹۰ هزار تن گندم در این استان میشد اما با توجه به تاخیر در بارش، پراکنش نامناسب، گرمای هوا و تداوم خشکسالی پیش بینی می شود میزان تولید گندم در استان به حدود ۴۵ هزار تن کاهش یابد.
مدیر زراعت سازمان جهاد کشاورزی استان بوشهر بیان کرد: براساس تقویم کشت، کشت گندم از آبان ماه در استان بوشهر باید آغاز میشد اما با توجه به تاخیر در بارش کشت تا اوایل دیماه ادامه داشت.
حسین پور اضافه کرد: با توجه به اینکه کشت گندم دیم با تاخیر اتفاق افتاده برای رسیدن به برداشت به یک دوره رشد مناسب نیاز است همچنین مزارعی که به مرحله گل دهی، سنبله و پنجه زنی رسیدند نیز به آب نیاز دارند که تاکنون این بارندگی اتفاق نیفتاده و با توجه به افزایش دما نگرانی بروز خسارت در مزارع گندم چند برابر شده است.
وی یادآور شد: با توجه به اختلاف بارندگی و میزان بارش در زمان حاضر ۱۰ درصد مزارع گندم استان بوشهر در مرحله ظهور سنبله، ۲۰ درصد در مرحله پنجه زنی و ۶۰ درصد در مرحله پنجه کامل و ساقه دهی هستند. این درحالی است که در شرایط عادی باید در ماه پایانی سال باید ۵۰ تا ۶۰ درصد مزارع گندم استان در مرحله ظهور سنبله و خوشه دهی باشند.
مدیرزراعت سازمان جهاد کشاورزی استان بوشهر گفت: براین اساس در شهرستانهای دیلم، گناوه و بخشی از دشتستان مزارع گندم استان که میزان بارش مناسبت تر بوده در مرحله سنبله و خوشه دهی و در بخشی از شهرستانهای دشتی، تنگستان و مناطق مرتفع دشتستان که بارش کمتری را تجربه کرده در مرحله تکمیل پنجه و ساقه دهی هستند.
وی ادامه داد: از ۱۴هزار و ۵۰۰ هکتار مزرعه گندم آبی استان بوشهر چهار هزار هکتار مربوط به مزارع بذری است که باید ۱۳ هزار تن بذر تولید شود که با توجه به خشکسالی امکان محقق نشدن این این میزان نیز وجود دارد.
به گفته مدیر زراعت سازمان جهاد کشاورزی استان بوشهر انجام حدود ۱۵ هزار هکتار مبارزه با علفهای هرز، تامین و توزیع ۱۸ هزار تن انواع کود شیمیایی فسفاته و ازته، توزیع مرحله نخست کود در ۱۰۰ درصد مزارع آبی و آبیاری مرحله چهارم ۸۰ درصد از مزارع گندم آبی استان و انجام رصد و پایش مزارع گندم از لحاظ آفت و بیماریها از جمله اقدامات انجام شده است.
نظر شما