به گزارش ایرنا اکبر شیخ علیشاهی روز سه شنبه در جریان بازدید خبرنگاران از چند واحد گلخانهای، سطح زیرکشت گلخانه های استان را ۲ هزار هکتار بیان کرد و افزود: بیشترین سطح این واحدها مربوط به سبزی و صیفی و بقیه هم گلهای زینتی و دارویی است.
وی اظهار کرد: همچنین این خطه از لحاظ سطح زیر کشت گلخانه ها در رتبه چهارم بعد از تهران ، کرمان و اصفهان قرار دارد.
شیخ علیشاهی با بیان اینکه به ازای هر هکتار در گلخانه های استان ۱۳ هزار متر مکعب آب استفاده می شود افزود: عمدتا گلخانه های استان در شهرستان یزد و اشکذر می باشند.
مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان یزد گفت: انواع سبزی و صیفی شامل گوجه، خیار، فلفل دلمهای و بادمجان کشت می شود.
صادرات ۷۰ درصد محصولات گلخانه ای یزد به خارج کشور
مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان یزد با بیان اینکه ۷۰ درصد محصولات گلخانه ای یزد به خارج از کشور صادر می شود افزود : این میزان تولید ارزآوری خوبی برای صادرکنندگان و تولیدکنندگان به همراه دارد.
شیخ علیشاهی تصریح کرد: این محصولات به کشورهای اوراسیا ، روسیه ، افغانستان عراق ، قطر، عمان و امارات صادر می شود.
وی با بیان اینکه سالانه ۴۵۰ هزار تن محصولات صیفی در استان تولید می شود تصریح کرد: اکنون ۱۶ هزار نفر بصورت مستقیم در گلخانه های استان اشتغال دارند.
تولید بیش از ۱۰۰ میلیون نشاء در گلخانه های استان یزد
مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان یزد با بیان اینکه فرایند تولید سبزی و صیفی از نشاء آغاز می شود گفت: در استان ۱۲ واحد تولید نشاء وجود دارد که بیش از ۱۰۰ میلیون عدد نشاء در این واحدها تولید می کنند.
وی خاطرنشان کرد: کشت نشاء در گلخانه ها بین ۲۰ روز تا یکماه به طول می انجامد و حدود ۲۰ درصد در مصرف آب صرفه جویی می شود.
شیخ علیشاهی گفت: نشاء های تولیدی استان به سیستان و بلوچستان ،هرمزگان، فارس ، البرز و قزوین ارسال می شود.
وی تعداد واحد های گلخانه های استان را سه هزار و ۷۰۰ مورد بیان کرد و گفت: توسعه کشت محصولات گلخانه ای یکی از اولویت های این سازمان است.
فعالیت ۱۰۰ واحد بسته بندی محصولات کشاورزی در استان یزد
شیخ علیشاهی تعداد واحدهای بسته بندی محصولات کشاورزی در استان را ۱۰۰ باب بیان کرد و گفت: از این تعداد ۴۴ واحد داری مجوز و مابقی در حال اخذ مجوز هستند.
وی افزود: سالانه ۳۵۰ هزار تن محصولات کشاورزی و گلخانه ای در واحدهای یاد شده بسته بندی و به استانهای مختلف و خارج از کشور صادر می شود.
وی ادامه داد: برخی از واحد های بسته بندی بصورت تخصصی در محصولات کشاورزی و گلخانه ای فعالیت می کنند.
مسئول واحد تحقیقات و آموزش جهاد کشاورزی یزد هم در بازدید خبرنگاران از این مرکز که در زمینه تولید نشاء فعالیت می کند گفت: مساحت این مرکز بین یک تا پنچ هکتار است و سالانه سه تا چهار میلیون نهال در حوزه محصولات گلخانهای از انواع گوجه، خیار، فلفل و بادمجان تولید و بازار عرضه میکند.
وی افزود: این مرکز همچنین به تولیدکنندگان متقاصی براساس زمان عرضه و نوع محصولات به ویژه جهت صادرات با بهره گیری از کارشناسان این بخش مشاورههای لازم را ارائه میدهد.
دهقان با بیان این که تولیدات نشاء این مرکز قریب به ۳۰۰ تولیدکننده را تامین میکند، مزیت استفاده از نشاء در مقابل بذر در تولیدات گلخانهای را کاهش میزان هدررفت هزینهها، زمان و انرژی به میزان ۳۰ تا ۴۰ روز و تولید محصولات سالمتر و کم آفتتر ذکر کرد.
به گفته وی، نشاءهای تولیدی کمترین میزان سموم را برای کشاورزان به دنبال دارد و سموم استفاده شده عمدتاً سموم بیولوژیکی هستند.
زهیر زارع پور مسوول واحد یکی از گلخانه و واحد بسته بندی محصولات کشاورزی هم در این بازدید توضیحاتی در مورد تولید این محصولات ارائه کرد.
نظر شما