دبیر کل سازمان ملل: باید به صلح فرصت دیگری بدهیم

نیویورک - ایرنا- آنتونیو گوترش دبیر کل سازمان ملل متحد پس از نشست شورای امنیت سازمان ملل و شکست قطعنامه پیشنهادی آمریکا علیه روسیه درباره اوکراین با وتوی مسکو گفت: باید به صلح فرصت و شانس دیگری بدهیم.

دبیر کل سازمان ملل جمعه شب به وقت محلی پس از نشست شورای امنیت در جمع خبرنگاران افزود که سازمان ملل برگرفته از جنگ برای پایان دادن به جنگ است. این هدف امروز محقق نشد. اما نباید تسلیم و  ناامید شویم. باید به صلح یک فرصت و شانس دیگر دهیم.

گوترش اضافه کرد سربازان باید به پایگاه های خود بازگردند. رهبران باید به مسیر گفتگو  و صلح بازگردند.

وی تصریح کرد نیاز ها در اوکراین در هر ساعت افزایش می یابند. غیرنظامیان کشته می شوند. حداقل ۱۰۰ هزار اوکراینی آواره شده اند و بسیاری از آنها به کشورهای همسایه پناه می برند.

انتصاب هماهنگ کننده بحران سازمان ملل در اوکراین

دبیر کل سازمان ملل اعلام کرد برای تقویت پاسخ ما، امروز اعلام می کنم که امین عواد را به عنوان هماهنگ کننده بحران سازمان ملل در اوکراین منصوب کردم.

به گفته گوترش، امین عواد یک دهه در کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل متحد با او همکاری نزدیک داشته است.

وی دامه داد همه طرف ها در این مناقشه باید به قوانین بشردوستانه بین المللی احترام بگذارند و امنیت و آزادی رفت و آمد کارکنان سازمان ملل و سایر فعالان در زمینه امور بشردوستانه را تضمین کنند.

دبیر کل سازمان ملل گفت منشور سازمان ملل متحد در گذشته به چالش کشیده شده اما در کنار صلح، امنیت، توسعه، عدالت، حقوق بین الملل و حقوق بشر ایستاده است.

وی تصریح کرد  ما باید تمام تلاش خود را انجام دهیم تا این اصول نه تنها در اوکراین بلکه برای همه بشریت پیروز شوند.

پیش از این نیز، مارتین گریفیتس معاون دبیرکل سازمان ملل متحد در امور بشردوستانه و هماهنگ کننده کمک‌های اضطراری اعلام کرد برای کمک به ده‌ها هزار پناهجویان اوکراینی که پس از حمله روسیه آواره شده‌اند، بیش از یک میلیارد دلار کمک نیاز است.

 وی افزود: ما برای کمک رسانی به پول نیاز داریم و باید از آن به صورت امن استفاده کنیم. بدون شک به تاثیر تحریم‌ها بر عملیات‌های خود توجه می‌کنیم. 

گریفیتس همچنین اعلام کرد که کارکنان سازمان ملل در اوکراین به فعالیت‌های خود ادامه خواهند داد و عملیات‌های خود را در این کشور گسترش خواهند داد. 

فیلیپو گراندی کمیسر عالی پناهجویان سازمان ملل نیز اعلام کرده است که در ۴۸ ساعت گذشته بیش از ۵۰ هزار اوکراینی این کشور را ترک کرده‌اند. 

گراندی در توییتی افزود: بیش از ۵۰ هزار پناهجوی اوکراینی در کمتر از ۴۸ ساعت از کشور خود گریخته‌اند. اکثریت آن‌ها به لهستان و مولداوی پناه برده‌اند و بسیاری نیز درحال حرکت برای خروج از مرزهای اوکراین هستند. 

آژانس پناهندگان سازمان ملل تخمین می‌زند که به دلیل این جنگ، ده‌ها هزار نفر آواره خواهند شد. 

 یک مقام امنیتی روسیه نیز به خبرگزاری دولتی تاس گفته است: از روز ۱۸ ماه فوریه تاکنون، ۱۱۳ هزار نفر از ساکنان جمهوری‌های خلق دونتسک و لوگانسک به روسیه پناهنده شده‌اند.
 
به گفته این مقام دولتی روسیه، ۷۱ هزار نفر از این افراد، تابعیت اوکراینی، ۴۱ هزار نفر تابعیت روسیه دارند و ۳۴۵ نفر هم اتباع کشورهای دیگر هستند. 

اعضای شورای امنیت سازمان ملل متحد عصر جمعه به وقت محلی دور هم گرد آمدند تا پس از بحث و گفت‌وهای خصوصی و علنی چند روزه درباره پیش نویس قطعنامه‌ای علیه روسیه، تصمیم‌گیری کنند که مسکو قطعنامه پیشنهادی آمریکا علیه خود را وتو کرد و تلاش‌های واشنگتن و متحدانش را به شکست کشاند.

به گزارش ایرنا، این سومین نشست اضطراری شورای امنیت در هفته جاری است که درباره قطعنامه‌ای علیه روسیه که خود ریاست شورای امنیت را در ماه جاری میلادی (فوریه) برعهده دارد و یکی از اعضای دارای حق وتو است، تشکیل شده است.

در رای گیری انجام شده، ۱۱عضو از ۱۵ عضو دائم و غیر دائم شورای امنیت رای موافق، یک کشور (روسیه) رای مخالف و ۳ کشور شامل چین، هند و امارات رای ممتنع دادند. این قطعنامه به دلیل رای مخالف روسیه که عضو دائم شورای امنیت و دارای حق وتو است، به تصویب نرسید.

ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهوری روسیه دوشنبه ۲۱ فوریه/۲ اسفندماه با انتقاد از بی‌توجهی غرب به نگرانی‌های امنیتی مسکو اعلام کرد که کشورش استقلال جمهوری‌های خلق دونتسک و لوگانتسک را به رسمیت می‌شناسد و در کاخ کرملین قراردادهای همکاری و دوستی را با سران این جمهوری‌ها امضا کرد.

پوتین بامداد پنجشنبه ۲۴ فوریه/۵ اسفند ماه در یک سخنرانی در تلویزیون ملی روسیه، از اقدام نظامی در دونباس خبر داد و از نیروهای اوکراینی خواست سلاح‌های خود را زمین بگذارند و به خانه‌های خود بروند.

جو بایدن رئیس جمهوری آمریکا در واکنش به اقدام پوتین با انتشار بیانیه ای گفت: جهان روسیه را مسئول خواهد دانست. پوتین یک جنگ از پیش برنامه ریزی شده را انتخاب کرده است که تلفات فاجعه بار  و رنج انسانی را به همراه خواهد داشت.

رئیس جمهوری آمریکا همچنین پس از رایزنی با اعضای گروه هفت در سخنانی با بیان اینکه ارتش روسیه یک حمله بی رحمانه را علیه مردم اوکراین آغاز کرده است، این حمله را بدون دلیل، غیر ضروری و از پیش برنامه ریزی شده و ولادیمیر پوتین را متجاوز خواند و اعلام کرد تحریم‌های جدیدی علیه مسکو اعمال می‌کنیم.

آمریکا تاکنون تحریم‌هایی علیه بانک ها و موسسات مالی آمریکا و نیز شرکت روسی خط لوله گاز نورد استریم 2  اعمال کرده است. واشنگتن همچنین ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری، سرگئی لاوروف وزیر خارجه ، سرگئی شایگو وزیر دفاع و والری گراسیموف رئیس ستاد کل نیروهای مسلح روسیه را تحریم کرده است.

وزارت خزانه داری آمریکا در بیانیه ای اعلام کرده است پوتین و لاوروف مسئول مستقیم حمله غیرقانونی و بی دلیل روسیه به اوکراین که یک کشور مستقل و دموکراتیک است، هستند.

آمریکا پیش از این ۱۱ عضو شورای امنیت روسیه را تحریم کرده بود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha