"سجاد محمدخان" روز شنبه در نشست هیات اتاق بازرگانی لاهور با شهردار مشهد افزود: ایران و پاکستان ۲ همسایه مهم در منطقه هستند و همکاری میان شهرداریهای مشهد و لاهور به عنوان ۲ شهر مهم ایران و پاکستان از اهمیت بسزایی برخوردار است.
وی اضافه کرد: ظرفیتهای خوبی در زمینه گسترش روابط تجاری، اقتصادی و فرهنگی بین مشهد و لاهور وجود دارد که با توسعه این روابط، ارتباط بازرگانان ۲ شهر نیز رونق بیشتری خواهد یافت.
محمدخان اضافه کرد: توسعه این ارتباطات آوردههای بسیار خوبی برای شهروندان مشهد و لاهور خواهد داشت، لذا هدف از سفر هیات اتاق بازرگانی لاهور پاکستان به مشهد و دیدار با شهردار، پیشبرد مناسبات و توسعه روابط میان بازرگانان این شهرها دارد.
شهردار مشهد نیز در این نشست اظهار کرد: پاکستان از همسایگان مهم جمهوری اسلامی ایران است و با جمعیتی بیش از ۲۰۰ میلیون نفر یکی از کشورهای پرجمعیت جهان به حساب میآید که بیش از ۹۰ درصد از این جمعیت با ایرانیها هم دین و آیین هستند و از این نگاه نیز روابط میان دو همسایه بسیار با اهمیت است.
سیدعبدالله ارجائی افزود: لاهور دومین شهر بزرگ پاکستان است که وجوه مشترکی میان مشهد و لاهور وجود دارد، بر همین اساس این ۲ شهر از گذشته خواهرخوانده بوده اند اما تاکنون اتفاقات قابل توجهی را در این چهارچوب شاهد نبودهایم، بنابراین خواستار گسترش ارتباطات و همکاریهای مشترک در این خصوص هستیم.
وی اضافه کرد: اتاق بازرگانی لاهور با قدمت ۱۰۰ ساله بیش از ۲ هزار عضو دارد که این ظرفیت بسیار عظیمی برای برقراری ارتباط تجاری میان ۲ شهر محسوب میشود، لذا اتاقهای بازرگانی مشهد و لاهور باید به دنبال گسترش ارتباط و رفتوآمد بازرگانان دو شهر به ویژه بعد از کرونا باشند.
شهردار مشهد ادامه داد: مشهد به عنوان "هاب منطقهای" در توسعه مبادلات تجاری، میتواند نقش موثری در ارتباطات بازرگانان لاهور و جهان اسلام داشته باشد، چنانکه حضور دفاتر شرکتهای بینالمللی و حضور سالانه بیش از چهار میلیون زائر خارجی قبل از کرونا نشان دهنده ظرفیت بالای مشهد برای برقراری ارتباط بینالمللی با بازرگانان سایر کشورها است.
وی گفت: بر اساس آمارها، ایرانیان هر سه سال حداقل یکبار به مشهد سفر میکنند، لذا اگر بازرگانان پاکستانی ارتباط مناسبی با شهر مشهد داشته باشند، گویا با تمامی نقاط ایران ارتباط برقرار کردهاند، با توجه به این ظرفیتها، گسترش روابط تجاری و فرهنگی میان ۲ شهر مشهد و لاهور ضروری است و معتقدیم در اولین گام سفرهای مبدا به مبدا میان این ۲ شهر را با میدانداری شرکتهای معتبر حملونقل مسافر گسترش دهیم.
ارجائی افزود: در حال حاضر سیستم حملونقل هوایی میان مشهد و پاکستان مناسب است، اما زمینه توسعه سیستم حملونقل هوایی و در کنار آن تقویت سیستم حملونقل زمینی میان مشهد و لاهور وجود دارد.
شهردار مشهد خاطرنشان کرد: در مجموع شهرداری مشهد آمادگی دارد تا بازرگانان پاکستانی بهویژه بازرگانان لاهوری در توسعه زیرساختهای ریلی و ایجاد یک "بندر خشک" در مشهد، مشارکت داشته باشند و در این راستا از نمایندگی وزرات خارجه در استان میخواهیم، زمینه ارتباط بیشتر میان بازرگانان مشهدی و شهر لاهور پاکستان را فراهم کنند.
ارجائی اضافه کرد: مشهد از لحاظ خدمات فنی و مهندسی بهویژه در حوزه خدمات شهری نیز در ایران پیشتاز است، لذا آمادگی صدور این خدمات به شهر لاهور و سایر شهرهای پاکستان وجود دارد.
وی ادامه داد: مسلمانان بنا به دلایلی تمایل سفر به شهرهایی را دارند که در جهان به عنوان مقصد گردشگری مشهور هستند، از این رو مشهد میتواند به عنوان یک شهر زیارتی این نقیصه را در منطقه حل کند.
ظرفیت های خوبی برای همکاری دوجانبه بین مشهد و لاهور وجود دارد
رییس اتاق بازرگانی لاهور پاکستان نیز در این نشست اظهار کرد: در بازدید از نقاط مختلف شهر مشهد، شاهد زیرساختهای خوبی بودیم، با توجه به این زیرساختها ظرفیت خوبی برای همکاریهای دوجانبه و گسترش روابط تجاری میان مشهد و لاهور وجود دارد.
"نعمان کبیر" افزود: در حال حاضر روابط خوبی میان لاهور و مشهد وجود دارد که این روابط میتواند گسترش پیدا کند.
وی اضافه کرد: اگرچه روابط خوبی میان ایران و پاکستان وجود دارد، اما در زمینه تجارت فعالیت قابل توجهی را شاهد نبودهایم که دلیل اصلی آن نبود یک کانال بانکی بین ۲ کشور است، بنابراین اگر دولتها نتوانند این کانال را برقرار کنند، بخش خصوصی میتواند این کار را سرعت بخشد.
رییس اتاق بازرگانی لاهور پاکستان خاطر نشان کرد: از شهردار مشهد تقاضا می شود به گسترش گردشگری میان ۲ شهر لاهور و مشهد کمک کند تا بازرگانان و مردم این شهرها بیشتر همدیگر را ملاقات و از این طریق روابط تجاری و فرهنگی نیز توسعه پیدا کند.
یک هیات بازرگانی از پاکستان متشکل از رییس و مسوولان ارشد اتاق بازرگانی و صنعت "لاهور" برای تقویت روابط تجاری به ویژه تعامل با اتاقهای بازرگانی استانهای کشورمان بامداد یکشنبه، اول اسفندماه راهی جمهوری اسلامی ایران شد.
به گزارش ایرنا، سفر فعالان ارشد بازرگانی لاهور و مسوولان اتاق صنعت و تجارت این شهر با پیگیریهای سرکنسولگری جمهوری اسلامی ایران در لاهور انجام شد که بخشی از تلاشها در مسیر گسترش تعاملات میان استانهای دو کشور است.
حضور در تهران، اصفهان، مشهد و زاهدان و دیدار با مسوولان همتای کشورمان در اتاقهای بازرگانی پیرامون راههای توسعه تجارت مشترک و افزایش مراودات اقتصادی و بازرگانی میان ایالت پنجاب با استانهای ایران از برنامههای این سفر است.
نظر شما