به گزارش خبرنگار فرهنگی ایرنا از روزنامه گاردین، کتابخانه دانشگاه موصل که ۸ سال پیش توسط شبه نظامیان داعش بمباران شده بود، فعالیت خود را به عنوان فانوسی از دانش که دوباره افروخته شده از سر گرفت.
این کتابخانه که در سال ۱۹۲۱ تاسیس شده است، در جریان اشغال موصل به دست نیروهای داعش بمباران و چپاول شد تا جایی که حدود ۸ تا ۱۰ هزار کتاب و دست نوشته موجود در آن از بین رفتند.
کتابخانه دانشگاه موصل در تاریخ ۱۹ فوریه (۱۳ بهمن ۱۴۰۰) با حمایت مالی آلمان و کمک های اهدایی از سراسر جهان، توسط برنامه عمران ملل متحد (UNDP) بازگشایی شد.
این کتابخانه میگوید شعار «غیرممکن در دایره المعارف ما وجود ندارد» که روی دیوار ورودی این کتابخانه نقش بسته است، نماد پیروزی انسان دوستی، تمدن و صلح بر تروریسم است.
سیف الاشقر (Sayf Al Ashqar)، دبیر کل کتابخانههای دانشگاه موصل درباره بازگشایی این کتابخانه میگوید: این لحظه، لحظهای استثنایی در تاریخ شهر ماست. بازگشایی این کتابخانه نه تنها برای دانشجویان بلکه برای همه ما که در آن دوران وحشتناک زندگی کردیم، مهم است. این اقدام نماد شروعی تازه است.
زینا علی احمد (Zena Ali Ahmad)، نماینده مقیم برنامه عمران سازمان ملل نیز بازگشایی کتابخانه دانشگاه موصل را دستاوردی مهم در مسیر احیای این شهر معروف دانست.
وی افزود: به دلیل اهمیت تاریخی موصل و تخریب خانمان سوز آن به دست داعش، برنامه عمران سازمان ملل تلاش ها برای ایجاد ثبات و بازسازی این شهر را در اولویت قرار داد. افتخار میکنم که تعداد دانشجویان دانشگاه موصل حالا در مقایسه با دوران قبل از اشغال داعش بیش از ۴۰ درصد افزایش یافته است. این از قدرت و سرسختی شهر حکایت دارد، شهری که پس از سالها درگیری در مسیر بازسازی قرار گرفته است.
نظر شما