به گزارش روز دوشنبه ایرنا به نقل از خبرگزاری رویترز، بهای نفت امروز دوشنبه به دلیل تشدید تحریمها علیه روسیه و تهاجم این کشور به اوکراین افزایش یافت که به نوبه خود منجر به آن شد تا «ولادمیر پوتین» رئیس جمهوری روسیه فرمان آماده باش بازدارندگی هسته ای کشورش را صادر کند.
در حال حاضر بهای نفت برنت به بالای ۱۰۰ دلار در هر بشکه رسیده و در اوایل صبح امروز بیش از ۷ دلار در هر بشکه افزایش یافت. کارشناسان این جهش قیمت را ناشی از هشدار هسته ای روسیه و محدودیتهای پرداخت بانکی در این کشور ارزیابی کرده اند که نگرانیها مبنی بر مختل شدن صادرات محمولههای نفت از روسیه به عنوان دومین تولیدکننده بزرگ جهان را بالا برده است. روسیه نزدیک به ۱۰ درصد از عرضه جهانی نفت را تشکیل می دهد.
صبح امروز پس از رسیدن بهای نفت به رقم ۱۰۵.۰۷ دلار در هر بشکه، قیمت آتی نفت برنت ۴.۶۹ دلار یا ۴.۸ درصد افزایش یافت و به ۱۰۲.۶۲ دلار رسید. هفته گذشته پس از آغاز تهاجم روسیه به اوکراین، این معیار به بالاترین حد در بیش از هفت سال گذشته یعنی ۱۰۵.۷۹ دلار رسید.
«دانیل هاینس» یکی از کارشناسان گروه بانکداری استرالیا و نیوزیلند (ANZ) در این خصوص گفت: اقدامات آمریکا و اروپا برای حذف برخی بانک های روسی از سیستم سوئیفت، ترس از اختلال در عرضه نفت را افزایش داده است.
پوتین روز یکشنبه با استناد به اظهارات تهاجمی رهبران ناتو و طیف وسیعی از تحریمهای اقتصادی اعمال شده بر روسیه توسط غرب، به نیروهای بازدارنده هسته ای کشورش دستور آماده باش داد.
«استفان برنوک» از شرکت انگلیسی کارگزاری نفت PVM گفت: تصمیم پوتین برای آماده باش نیروهای هستهای روسیه، نشانگر افزایش تنش ها است و می تواند به نگرانی ها مبنی بر صعود بهای نفت بیفزاید.
در حال حاضر بازارها منتظر گفت و گوی میان روسیه و اوکراین برای پایان جنگ هستند و گفته می شود در صورتی که در این نشست پیشرفتی حاصل شود، شاهد تغییر شدید در بازارها خواهیم بود؛ ازجمله شاهد افزایش سهام، افزایش ارزش دلار و کاهش بهای نفت.
در بحبوحه جنگ در اوکراین، سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) به علاوه روسیه و متحدانش با هم موسوم به "اوپک پلاس" قرار است در تاریخ ۲ مارس (۱۱ اسفند) با یکدیگر دیدار داشته باشند. انتظار میرود این گروه به برنامههای خود برای افزودن ۴۰۰ هزار بشکه در روز برای تحویل در ماه آوریل (فروردین) به تولیداتشان پایبند باشند.
پیش از این نشست، اوپک پلاس پیشبینی خود را برای مازاد تولید نفت در سال ۲۰۲۲ با حدود ۲۰۰ هزار بشکه در روز کاهش داد و به ۱.۱ میلیون بشکه در روز رساند که این امر بر کاهش عرضه نفت در بازار تاثیر می گذارد.
در عین حال، گزارش جداگانه دیگری حاکی از آن است که اوپک پلاس در ماه ژانویه ۹۷۲ هزار بشکه در روز کمتر از اهداف توافق شده تولید کرده است.
نظر شما