سالانه  ۱۳۰ درصد از منابع آب تجدید پذیر یزد برداشت می شود

یزد- ایرنا - مدیرعامل شرکت آب منطقه ای یزد نسبت به اضافه برداشت آب تجدیدپذیر در این منطقه هشدار داد و گفت: در حالی که در کشورهای توسعه یافته ۴۰ درصد منابع برداشت می شود، در ایران خصوصا در بسیاری دشت ها بیش از ۱۰۰ درصد و در این استان این عدد به ۱۳۰ درصد می رسد .

به گزارش روزدوشنبه روابط عمومی شرکت یادشده،محمدمهدی جوادیان زاده در شورای حفاظت از منابع آب شهرستان بافق افزود: در زمان تدوین برنامه سازگاری با کم آبی استان دچار چالش اساسی در مورد برنامه تعریف شده آب قابل برنامه ریزی شدیم و در این برنامه میزان برداشت آب که برنامه ریزی شده بود با میزان برداشت همخوانی نداشت.

وی با بیان اینکه یزد استانی کشاورزی، صنعتی، معدنی است و جمعیت آن هم روبه رشد  است ،تاکید کرد : میزان مصرف آب  یا تخلیه آب استان بیش از منابع موجود است.

به گفته مدیر عامل آب منطقه ای یزد، با پیگیری های پی در پی مقرر شد برای استان برنامه ویژه ای در نظر گرفته شود که در وهله اول با اجرای برنامه تعادل بخشی افت سفره آب های زیرزمینی به صفر برسد.

جوادیان زاده با ابراز نگرانی از ادامه خشکسالی  و آسیب هایی که معلول این پدیده است، گفت: برنامه سازگاری با کم آبی براین اساس نوشته شد که درختی خشک نشود و هیچ کشاورز هم آسیب نبیند و اگر این برنامه را به طور کامل اجرا کنیم طبق گزارش سازمان جهاد کشاورزی استان ۳۲ هزار هکتار از زمین ها خشک می شود.

وی در ادامه بر تعامل کشاورزان و مدیران آب استان تاکید کرد و برگزاری جلسه با کشاورزان و بهره برداران را بسیار با اهمیت خواند و گفت: شنیدن مشکل و پیشنهاد کشاورزان و  و راهنمایی های کارشناسان می تواند راهگشایی برای عبور از مشکلات باشد.

همچنین سرپرست فرمانداری بافق با بیان اینکه این شهرستان بیابانی ترین منطقه استان است باید به طور ویژه دیده شود، گفت:مردم با وجود اعتراض و نگرانی هایی که در مورد کشاورزی و برداشت دسترنج چندین ساله خود دارند ولی کمترین میزان حفر چاه های غیرمجاز را در ۱۱ شهرستان استان داریم  و مدیریت خاموشی چاه های کشاورزی را مهم می دانند.

محمدعلی صمیمی با اشاره به گرمای بافق در نیمه نخست سال نسبت به دیگر شهرستان های استان و سرازیر شدن مردم به دهستان های اطراف شهر خواستار توجه ویژه به این دهستان ها شد.

میزان بارندگی سالانه یزد  سال ۱۳۷۰ شمسی ۱۱۰ میلیمتر بود و در حال حاضر میانگین آن به ۹۵ میلیمتر کاهش یافته است .

سالانه ۷۰۰ میلیون مترمکعب آب در بخش کشاورزی ، ۱۱۰ میلیون مترمکعب در بخش شرب و بهداشت و ۶۵ میلیون مترمکعب هم در بخش صنعت به مصرف می رسد و بیلان کسری سالانه آن حدود ۲۸۰ میلیون مترمکعب است. 

زمین های قابل کشت استان یزد ۱۷۵ هزار هکتار است که به دلیل کاهش بارندگی، افزایش مصرف و جمعیت در حال حاضر ۱۱۲ هزار هکتار آن کشت می شود و سالانه از سطح زیرکشت آن کاسته می شود..  

مرکز شهرستان ۵۲ هزار نفری بافق در ۱۱۰ کیلومتری جنوب شرق شهر یزد قرار دارد. 

.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha