به گزارش خبرنگار حوزه زنان و خانواده ایرنا، روزهای پایانی سال، افراد آویزان از پنجرهها، فرشهای شسته بر پشتبام، پتوها و ملحفههایی که با آهنگ باد رقصانند و در و پنجرههای رنگ و رو گرفته حکایت از آماده شدن خانهها برای استقبال از میهمانی بهار دارد.
سنتی که ساختار آن از دیرباز نهادینه شده و برگرفته از تازگی و نو شدن است؛ تا آنجا که برخی روانشناسان در تحلیل کارکردهای این سنت پسندیده معتقد هستند خانهتکانی به افراد جرات رهایی از وابستگیها را میدهد و فرصت دور ریختن خاطرات بدی که در ذهن خود بایگانی کردهاند را ایجاد میکند.
اما گاه این خانهتکانی، اخم بر چهره مینشاند؛ اخمی که ناشی از عصبانیت نیست بلکه حکایت از کمر درد، دست درد و گرفتگی عضلات دارد. تصویر زنی که پس از آب و جارو، به سختی کمر راست میکند و با دستانش، عضلات پشت کمر را فشار میدهد تا بلکه اندکی از گرفتگی و درد بکاهد، در روزهای خانهتکانی غریب نیست.
موضوعی که خبرنگار ایرنا را بر آن داشت تا برای واکاوی راهکارهای کاهش دردهای عضلانی در حین خانهتکانی با لاله حاکمی متخصص و نایب رئیس بانوان فدراسیون پزشکی ورزشی به گفت و گو بنشیند.
حاکمی با تاکید بر اینکه آمادگی بدنی هر فرد نسبت به فرد دیگر متفاوت است و هرگز نباید خود را با دیگری سنجید، اظهار داشت: افرادی که سابقه دردهای عضلانی - اسکلتی دارند و همواره از ناحیه کمر، مچ دست، آرنج، زانو، شانه یا به اصطلاح شانه یخ زده، احساس ناراحتی و درد میکنند باید در هنگام خانهتکانی مراقب باشند تا فشار به آن منطقه را محدودتر کنند.
وی ادامه داد: به کسانی که کمر درد دارند، انجام حرکات تقویت عضلات کمر پیشنهاد میشود یعنی به حالت درازکش، زانوها را به داخل شکم جمع و سعی کنند با تمرکز بر عضلات شکم و کمر، ستون فقرات را به زمین بچسبانند و تا شماره ۱۰ بشمارند و سپس زانو را رها کنند.
حاکمی خطاب به افرادی که دارای مشکلات و درد زانو هستند اما خانهتکانی را پیش رو دارند هم یادآور شد: این افراد میتوانند با نشستن روی یک صندلی، سعی کنند عضلات چهارسر ران را منقبض کرده و زانو را صاف کنند؛ با این حرکت، درد زانو تسکین مییابد.
نایب رییس بانوان فدراسیون پزشکی ورزشی با تاکید بر اینکه بانوان در هنگام جابه جایی وسایل، نباید کمر را خم کنند بلکه بنشینند و سپس بار را بلند کنند، خاطرنشان کرد: در مورد شانهها، باید مراقبت کنند تا بار سنگین به مدت زیاد را تحمل نکنند.
حاکمی به افرادی که کمر به خانهتکانی بستهاند، توصیه کرد: قبل از شروع کار، در کنار صرف صبحانه کافی، حرکات کششی انجام دهند تا عضلات به اصطلاح باز شود و برای شروع کار آماده شوند ضمن اینکه مصرف آب در حین کار را فراموش نکنند.
وی با اشاره به دوچندان شدن استفاده شویندهها در این روزها، تصریح کرد: مصرف بیش از اندازه شویندهها باعث اختلال و مشکلات تنفسی و ایجاد عارضههای پوستی میشود پس بهینه است تا برای پیشگیری از هرگونه عارضه، علاوه بر استفاده کمتر از آنها از مخلوط کردن چند شوینده با هم پرهیز کنند.
حاکمی با تاکید بر اینکه خانهتکانی میتواند یک فعالیت فیزیکی محسوب شود، اظهار داشت: این فعالیت باید در حدی باشد که ایجاد درد نکند زیرا درد نشان از آسیب رساندن به یکی از بافتهای بدن دارد همچنین در حین خانهتکانی، تمرینات کششی و تقویت عضلانی فراموش نشود.
نظر شما