به گزارش خبرنگار ایرنا علی حسین شهریور روز دوشنبه در جمع مدیران و کارشناسان آموزشگاه های خصوصی و فنی و حرفهای خوزستان در سرسرای آموزشگاه امام علی(ع) اهواز با اشاره به اهتمام ویژه دولت سیزدهم به خصوص رییس جمهوربه توسعه مهارت آموزی و بسترسازی برای ایجاد اشتغال افزود: برای صدور مجوز فعالیت آموزشگاههای آزاد فنی محدودیتی نیست و صدور مجوزها برای فعالیت آموزشگاه خصوصی سه روزه صادر می شود.
وی با بیان اینکه در رویکرد جدید ، تصدی گری در آموزش فنی و حرفه ای به بخش خصوصی و آموزشگاه های آزاد واگذار خواهد شد گفت: بخش خصوصی ظرفیتهای زیادی برای مشارکت در توسعه مهارت آموزی و ایجاد رشته های نوین فنی و تقاضا محور دارند.
شهریوربا بیان اینکه حدود ۱۳هزار آموزشگاه آزاد خصوصی در کشور فعال هستند ولی نیمی از آنان در رشتههای مراقبت های زیبایی ، دوخت ، فناوری و پوشاک فعال هستند افزود:آموزشگاه های آزاد باید به سمت مهارتی و آموزش نوین و بازارپسند بروند.
سرمایه گذاری جدید در مراکز فنی و حرفه ای نخواهد شد
معاون پژوهش ، برنامه ریزی و سنجش مهارت سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور با بیان اینکه ۶۴۰ مرکز دولتی فنی و حرفه ای و پنج هزار و ۸۰۰ کارگاه آموزشی در کشور وجود دارد افزود:با توجه به رویکرد دولت در بهره گیری از ظرفیت های بخش خصوصی ، برنامه ای برای توسعه مراکز فنی و حرفه ای و سرمایه گذاری در آن وجود ندارد.
شهریور ادامه داد: هرگونه سرمایه گذاری دولت در مراکز آموزش فنی و حرفهای تا پنج سال دیگر به علت توسعه فناوری های جدید ، از حیز انتفاع خارج می شود بنابراین باید این فرصت را آموزشگاههای آزاد داد تا آنان ورود کنند.
۵۴ درصد داوطلبانی که حق انتخاب رشته دانشگاهی داشتند انصراف دادند
معاون سازمان آموزش فنی و حرفهای کشور گفت: در کنکورامسال ، ۵۴درصد داوطلبان شرکت کننده که مجوز و حق انتخاب رشته دانشگاهی داشتند انصراف دادند که این معنی این است که دانشگاه الزاما به معنی اشتغال و درآمدزایی نیست.
شهریور افزود:بیشتر این داوطلبان ورود به دانشگاه ، ترجیح دادند به یکی از رشته های فنی ومهارتی مشغول شوند تا اشتغال ودرآمدی داشته باشند.
وی گفت: این نگاه جدید به مهارت آموزی ، وظیفه سنگینی را متوجه فنی و حرفه ای و آموزشگاههای آزاد مهارتی کرده است چون مهارت می تواند منجر به ایجاد اشتغال و درآمد شود.
شهریور بیان کرد: بدون مهارت آموزی و مهارت افزایی قادر نخواهیم بود در اقتصاد کشور رونق ایجاد کنیم بنابراین باید جوانان ما باید به سمت آموزش های نوین مهارتی و تقاضا محور رهنمون شوند.
ظرفیتهای بی نظیر در حوزه های مختلف صنعتی و کشاورزی خوزستان
معاون پژوهش ، برنامه ریزی و سنجش مهارت سازمان آموزش فنی و حرفهای کشور گفت: خوزستان ظرفیتهای بینظیری در حوزههای مختلف صنعتی و کشاورزی دارد که ضرورت توسعه مهارت آموزی را دوچندان کرده است.
وی وجود صنایع نفت وگاز ، پتروشیمی ، بنادر ، شبکه کارآمد و منظم حمل ونقل ، گردشگری ، آب ، کشاورزی پیشرفته ، منطقه آزاد و ویژه تجاری ، موقعیت راهبردی در منطقه را از ظرفیت های مهم خوزستان برشمرد و ادامه داد: با این وجود پنج درصد آموزشگاه های فعال خصوصی ، ۶.۵درصد کارگاههای آموزشی و ۶.۲درصد مراکز فنی دولتی کشور در خوزستان فعال است ولی باید آموزشگاه های آزاد و خصوصی برای پاسخگویی به نیازهای استان توسعه یابد.
براساس اعلام اداره کل آموزش فنی و حرفهای خوزستان در سال ۱۳۹۹ حدود ۱۴هزار مدرک آموزش مهارتی در استان صادر شده است.
نظر شما