به گزارش ایرنا ، این سند همکاری در قالب نشست مشترک محمدرضا حسنائی رئیس دانشگاه هنر جمهوری اسلامی ایران و پروفسور سیاوش کریمی رئیس کنسرواتوار ملی جمهوری آذربایجان که بصورت برخط و آنلاین برگزار شد، به امضا رسیده است.
در این نشست ابتدا بهنود برمایه ور مدیر کل بین الملل دانشگاه هنر ضمن معرفی این دانشگاه ، از رایزنی فرهنگی سفارت جمهوری اسلامی ایران در باکو و نیز کنسرواتوار ملی آذربایجان به خاطر هماهنگیهای قبلی تشکر و اظهار امیدواری کرد که با امضای سند همکاری بین دو دانشگاه و موسسه علمی و هنری در ایران و آذربایجان شاهد شکوفایی در روابط هنری و علمی بین دو کشور باشیم .
محمدرضا حسنائی رئیس دانشگاه هنر با اشاره به این که هنر در ارتقای روابط فرهنگی بین ملتها و کشورها اهمیت و جایگاه بسزایی دارد، گفت ایران و جمهوری آذربایجان دارای ریشههای مشترک فرهنگی و تاریخی هستند و ارتقاء و افزایش مراودات علمی ، آموزشی و فرهنگی بین موسسات علمی دو کشور می تواند منجر به شناخت و آگاهی دو ملت از این اشتراکات شود و امضای سند تفاهمنامه همکاری بین دو موسسه علمی در همین راستا صورت گرفته است.
وی افزود :ما در دانشگاه هنر با داشتن ۷ دانشکده در موضوعات مختلف هنری از جمله موسیقی یکی از دانشگاههای قدیمی و معتبر هنری محسوب می شویم که تعداد زیادی از دانشجویان در آن تحصیل می کنند و علاقه مندیم که در حوزه تبادل دانشجو و استاد ، اجرای پروژه های تحقیقاتی ، مبادله منابع و دیگر زمینه با کنسرواتوار موسیقی آذربایجان همکاری کنیم .
حمید عسگری رئیس دانشکده موسیقی دانشگاه هنر هم موسیقی ایران و آذربایجان را فاخر دانست که اساتیدی همچون عزیر حاجی بیلی ،عالیم قاسم اف ، فکرت امیرف ، فرهاد فخرالدینی آنرا رهبری می کنند .
وی اظهار کرد : اشتراکات زیادی بین مکتبهای موسیقی دو کشور وجود دارد که شناختن آنها و تبادل تجربیات و اجراهای مشترک در این زمینه بسیار حائز اهمیت است و نباید از آن غافل بشویم.
پروفسور سیاووش کریمی رئیس کنسرواتوار ملی آذربایجان هم ضمن تبریک انتصاب حسنائی به ریاست دانشگاه هنر در ایران ، امضای سند یادداشت تفاهم همکاری بین دو موسسه علمی و هنری در دو کشور را قدم مثبتی برای نزدیکی هنرمندان و اندیشمندان دو کشور دانست .
وی گفت : روح دو ملت آنقدر به هم نزدیک است که با هنر مشترک بالاخص موسیقی به همدیگر آرامش می بخشند و همواره موجب تحکیم روابط و مناسبات دوجانبه می شوند. کنسرواتوار ملی آذربایجان با داشتن اساتید مبرز در حوزه موسیقی ، آهنگسازان ، کارگردانان و دانشجویان زیادی را در حوزه هنر پرورش داده است و میزبان صدها دانشجو از کشور دوست و برادر ایران بوده است .
وی ادامه داد: ما همواره بر تبادل استاد و دانشجو و تربیت هنرمندان تمرکز داشته ایم و علاقه مندیم که با دوستان ایرانی در این زمینه بیش از پیش مراودات علمی و عملی داشته باشیم و یقین دارم که امضای این سند می تواند دانشگاه هنر در ایران و کنسرواتوار ملی آذربایجان را به حرکت وادارد و موجب ارتقای روابط دو کشور باشد .
قربانعلی پورمرجان رایزن فرهنگی سفارت جمهوری اسلامی ایران در آذربایجان هم ضمن مهم خواندن این موضوع ، فرهنگ و هنر را زیربنای روابط تاریخی و خویشاوندی دو کشور دانست که اشتراکات زبانی ، دینی و فرهنگی دو کشور آنرا در عمل نشان داده است.
وی گفت : جمهوری اسلامی ایران و جمهوری آذربایجان موافقتنامه فرهنگی را دو دهه قبل امضا کرده و چندین برنامه اجرائی را در حوزه فرهنگی عملیاتی نموده اند ولی در موضوع هنر موسیقی بالاخص در حوزه آکادمیک امروز قدم مبارکی برداشته می شود و این امر در تبادل احساسات دوستانه و هنرمندانه ، تبادل استاد و دانشجو ، اجراهای مشترک بین هنرمندان دو کشور ، تحقیقات هنری مشترک بین اندیشمندان هنری می تواند موثر واقع شود که در نهایت در هر دو طرف می تواند به تقویت اقتصاد فرهنگ و هنر کمک شایان توجهی کند.
علی اکبر ضیائی مدیرکل توسعه روابط علمی و دانشگاهی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی هم گفت : سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی همواره از مناسبات علمی بین کشورها در همه زمینه ها حمایت می کند و امضای این سند می تواند ثمره عملی در حوزه تحقیقات مشترک ، اجراهای هنری در دو کشور و غیره داشته باشد .
این سند مشتمل بر ۱۱ بند شامل موضوعات تبادل اعضای هیات علمی و پژوهشگران ، ایجاد تسهیلات لازم برای استادان ، فرصتهای مطالعاتی ، نمایشگاههای مشترک علمی و تحقیقاتی ، تبادل دانشجو ، مبادله نشریات و منابع ، سفر و دیدار متقابل استادان و محققان است.
نظر شما