عضو شورای تهران: برنامه‌ای برای گران کردن هزینه حمل و نقل شخصی نداریم

تهران-ایرنا - رئیس کمیسیون حمل و نقل و عمران شورای اسلامی شهر تهران با بیان اینکه سیاست و برنامه‌ای برگران کردن هزینه های حمل و نقل شخصی نداریم،گفت: اگر از حمل و نقل عمومی حمایت و قابل رقابت با حمل و نقل شخصی نشود، همچنان شاهد آلودگی هوا و ترافیک‌ در شهر خواهیم بود.

سیدجعفر تشکری هاشمی روز پنجشنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا درباره ضرورت توسعه حمل و نقل عمومی پایتخت گفت: حمل و نقل عمومی نه تنها برای طبقات متوسط و ضعیف جامعه یک اضطرار است، بلکه برای مدیریت کشور به‌ خصوص در حوزه‌های زیست‌محیطی یک ضرورت و یک الزام محسوب می شود.

وی با بیان اینکه در همه جای دنیا به حمل‌ ونقل عمومی با دید حمایتی نگاه می‌کنند به‌گونه‌ای که نیاز نباشد مردم بخواهند قیمت تمام‌شده و واقعی را پرداخت کنند، تاکیدکرد: در سایر نقاط دنیا سعی می‌کنند که حمل و نقل عمومی را ارزان و در مقابل، حمل و نقل شخصی را پرهزینه کنند که مردم به سمت حمل و نقل عمومی تمایل داشته باشند.

رئیس کمیسیون حمل و نقل و عمران شورای اسلامی شهر تهران تاکید کرد: به نظر می‌رسد در دولتی که با رویکرد مردم‌مدارانه با رویکرد توجه به محیط زیست و توجه به مردم و طبقات ضعیف فعالیت‌ خود را تنظیم کرد،یکی از شاخص‌ترین فعالیت‌ها همین بحث حمل و نقل عمومی است.

وی با بیان اینکه راه‌حل بسیار ساده است و باید ناوگان خریداری شود تا قیمت تمام‌شده را به حداقل ممکن برسانیم، اظهار داشت: یکی از کارهای شاخص و ماندگاری که دولت می تواند انجام دهد، توجه به حمل و نقل عمومی با محوریت مترو، خرید ناوگان مترو و تامین اتوبوس برای شهروندان است.

عضو شورای اسلامی شهر تهران تاکید کرد: روشن است که شهرداری ها نمی توانند خودشان این امکان را فراهم کنند و نیازمند مداخله و مشارکت دولت هستند.

وی با اشاره به بدهی دولت ها به شهرداری تهران عنوان کرد: این بدهی‌ها تعهدات انجام‌نشده‌ دولت‌های گذشته است که از ۱۷ سال قبل و حتی سال‌های قبل از آن، بر زمین مانده است.

تشکری هاشمی ادامه داد: بیش از ۵۰ هزار میلیارد تومان تعهداتی بوده که باید در زمان خودش توسط دولت‌ها انجام می‌شد اما شهرداری تهران از این حقوق محروم شده است.

وی با اشاره به حضور علیرضا زاکانی شهردار تهران در جلسات هیات دولت، تاکید کرد که یکی از محورهای برنامه شهردار شدن وی این بود که اعلام کرد مطالباتمان را از دولت باید وصول کنیم و این امکان‌پذیر است؛ ما هم از وی می‌خواهیم که در این مورد مماشات و کوتاهی نکند.

تشکری هاشمی با تاکید بر اینکه باید با تمام توان، شورا هم در کنار شهردار این مطالبه را از دولت داشته باشد، گفت: نمی‌خواهیم بگوییم که دولت باید تمام تعهدات سال های گذشته را یک جا پرداخت کند، چرا که می دانیم این امکان نیست و حتما هم این دولت مسوول کوتاهی‌های دولت‌های گذشته نیست.

وی ادامه داد: این بدهی روی هم انباشته شده و باید به‌تدریج این پول به شهرداری تهران داده شود و امیدوار هستیم که در سال ۱۴۰۱ دولت و شهرداری تهران، ما این ملاحظات و بهبود وضعیت را مشاهده کنیم.

به گفته وی، اولین گام پرداخت مطالبات شهرداری این است که بودجه سال ۱۴۰۱ دقیق پرداخت شود و درصدی از عقب‌ماندگی‌ها هم جبران شود و اگر این روند شروع شود، یک اتفاق خیلی خوب در مدیریت شهری تهران و برای بقیه کلانشهرها خواهد افتاد.

به گزارش ایرنا؛ پیروز حناچی شهردار سابق تهران در آخرین جلسه‌ای که با علیرضا زاکانی شهردار تهران داشت، مطالبات شهرداری تهران از دولت را ۵۳ هزار میلیارد تومان اعلام کرد که ۳۰ هزار میلیارد تومان این بدهی، قطعی و ثبت شده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha