بانک ذخایر ژنتیکی فاژ دانشگاه تبریز برای اولین بار در خاورمیانه افتتاح شد

تبریز - ایرنا - بانک ذخایر ژنتیکی فاژ (نوعی ویروس بر علیه باکتری‌های بیماری‌زا) برای اولین بار در خاورمیانه در دانشگاه تبریز افتتاح شد.

به گزارش روز چهارشنبه ایرنا، جلال شیری معاون پژوهش و فناوری دانشگاه تبریز بانک ذخایر ژنتیکی فاژ را یکی از دستاوردهای مهم این دانشگاه در عرصه‌ی فناوری نوین برشمرد و افزود: تکنولوژی جداسازی، تکثیر و استفاده در درمان بیماری‌ها به‌وسیله فاژها (نوعی ویروس بر علیه باکتری‌های بیماری‌زا) برای اولین بار در ایران و خاورمیانه توسط اساتید دانشگاه تبریز بومی‌سازی شده است.

وی گفت: این تکنولوژی به‌عنوان یک ساختار پدافند غیر عامل در برابر عفونت‌های مقاوم به درمان در دنیا مطرح است و در اختیار معدودی از کشورها قرار دارد.

دانشگاه، محور اصلی تبادلات علمی و فناورانه است

عابدین خرّم استاندار آذربایجان شرقی با اشاره به اینکه اکوسیستم فناوری استان یک موضوع مهم در عرصه‌ تبادل تحقیقات با کشورهای همسایه و عملکرد بین المللی است، اظهار کرد: دانشگاه محور اصلی تبادلات علمی و فناورانه است و حلقه مفقوده در این زمینه، نبود ارتباطات است و با مهیا شدن این ارتباط، دانشگاه‌ها، شرکت‌های دانش بنیان و پارک‌های علم و فناوری می‌توانند ضمن صدور فناوری ایرانی به کشورهای خارجی، زمینه‌ تبدیل فناوری به ثروت را فراهم کنند.

وی با اشاره به سفر اخیر خود به جمهوری آذربایجان و درخواست همکاری فناورانه مسئولان آن کشور افزود: مسئولان جمهوری آذربایجان علاقه‌مند به استفاده از توان شرکت‌های دانش بنیان ایرانی برای بازسازی مناطق تازه آزاد شده جمهوری آذربایجان و ایجاد سه شهر هوشمند مبتنی بر فنآوری روز هستند و این امر زمینه‌ مساعدی برای فعالیت شرکت‌های دانش بنیان در جمهوری آذربایجان فراهم کرده است.

دانشگاه تبریز از ظرفیت غنی فناورانه و پژوهشی برخوردار است

صفر نصراله زاده رئیس دانشگاه تبریز نیز ضمن تاکید بر گسترش فعالیت‌های پژوهشی و فناورانه در راستای حل مسائل جامعه به‌ عنوان یکی از راهبردهای این دانشگاه، افزود: دانشگاه تبریز از ظرفیت غنی فناورانه و پژوهشی برخوردار است و امیدواریم با حمایت مسئولان استان بتوانیم به صدور تکنولوژی و فناوری دانش بنیان به کشورهای همسایه مبادرت کنیم و با ارتقاء جایگاه بین المللی دانشگاه تبریز، شاهد نقش مؤثر دانشگاه در شکوفایی اقتصادی، صنعتی و اجتماعی آذربایجان شرقی باشیم.

امروز همچنین مرکز هدایت شغلی و کاریابی، دبیرخانه علمی محیط زیست استان در دانشگاه تبریز و مرکز مشاوره تخصصی در ذیل کلینیک جامعه و صنعت با حضور استاندار آذربایجان شرقی و مسئولان دانشگاه افتتاح شد.

استاندار آذربایجان شرقی امروز همچنین از مرکز رشد و نوآوری دانشگاه تبریز بازدید و با مدیران برخی از شرکت‌های دانش بنیان گفت‌وگو کرد و با محصولات جدید تولیدی این شرکت‌ها آشنا شد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha