۱۶ اسفند ۱۴۰۰، ۱۵:۳۵
کد خبرنگار: 3092
کد خبر: 84673967
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

تکمیل کتابخانه‌های نیمه تمام گلستان به هزار و ۱۰۰ میلیارد ریال اعتبار نیاز دارد

گرگان- ایرنا - مدیرکل کتابخانه‌های عمومی گلستان گفت: تکمیل طرح‌های نیمه تمام و آغاز ساخت چند کتابخانه‌ جدید در این استان به هزار و ۱۰۰ میلیارد ریال اعتبار احتیاج دارد که امیداویم بخشی از این اعتبار از محل مصوبات سفر هیات دولت به گلستان پرداخت شود.

به گزارش ایرنا، آخوند عبدالحی میرزاعلی روز  دوشنبه در نشست خبری اظهار داشت: تکمیل کتابخانه های آق قلا، سرخنکلاته، کتابخانه مرکزی ، ۲ کتابخانه سیار در غرب و شرق استان، کتابخانه عمومی شهرهای کردکوی، نوده‌خاندوز و نگین شهر، طرح های نیمه تمام کتابخانه‌ای گلستان است.

وی بیان کرد: از میان این طرح‌ها، کتابخانه شهرهای آق قلا و سرخنکلاته در سیل سال ۹۸ تخریب شد و در انتظار تخصیص بودجه برای نوسازی است.

مدیرکل کتابخانه‌های عمومی گلستان افزود: همچنین کتابخانه کردکوی و نوده خاندوز با ۳۰ درصد و نگین شهر با ۹۰ درصد پیشرفت فیزیکی به اختصاص بودجه برای تکمیل و تجهیز احتیاج دارد.

میرزاعلی ادامه داد: علاوه بر این طرح های نیمه تمام، گلستان به یک کتابخانه مرکزی و ۲ کتابخانه سیار در غرب و شرق استان احتیاج دارد که امیدوارم با تخصیص به موقع اعتبارات، این نیاز فرهنگی ساکنان به خصوص جوانان استان در زمانی کوتاه تامین شود.

وی ادامه داد: زمین مورد نیاز ساخت کتابخانه مرکزی گلستان در سایت اداری به مساحت بیش از  ۱۲ هزار متر مشخص شده و برآورد اولیه ساخت این مجموعه فرهنگی افزون بر ۸۰۰ میلیارد ریال است.

وی همچنین به نیاز گلستان برای احداث نمایندگی کتابخانه ملی اشاره کرد و گفت: رایزنی برای ایجاد این مرکز که نقش زیادی در جمع آوری کتب مرجع و جلوگیری از مراجعه علاقمندان به شهرهای بزرگ دارد آغاز شده و امیدواریم در آینده نزدیک شاهد راه اندازی این نمایندگی درگلستان باشیم.

مدیرکل کتابخانه های عمومی گلستان بیان کرد: ساخت کتابخانه عمومی روستای بصیرآباد گمیشان، قره قاشلی بندرترکمن، مهترکلاته کردکوی و کتابخانه شهری مراوه تپه به پایان رسیده و به زودی افتتاح خواهد شد.

میرزاعلی گفت : چهار شهر قُرق، سنگدوین، دوزین و گلیداغ کتابخانه عمومی ندارند که توسعه مراکز فرهنگی در این مناطق باید در اولویت برنامه‌های اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان قرار بگیرد.

وی به وعده شهرداری گرگان برای اهدای کتابخانه سیار اشاره کرد و گفت: این اتوبوس پس از تجهیز به قفسه های مخصوص کتابخانه، برای ترویج کتابخوانی در محلات محروم گرگان مورد استفاده قرار خواهد گرفت.

گلستان ۷۳ باب کتابخانه عمومی شامل ۳۲ کتابخانه شهری، ۲۹ کتابخانه روستایی بوده و ۱۲ کتابخانه مشارکتی فعال دارد.

میرزاعلی خاطرنشان کرد: قبل از شیوع ویروس کرونا کتابخانه های عمومی گلستان ۶۰ هزار عضو فعال داشت که سالانه ۵۰۰ هزار جلد کتاب امانت می گرفتند اما این رقم امسال به ۲۹ هزار عضو با تحویل ۱۷۴ هزار جلد کتاب کاهش یافت.

وی با اشاره به ۲۶ هزار و ۶۷۱ متر مربع فضای کتابخانه ای گلستان گفت: سرانه این فضا برای هر ۱۰۰ گلستانی  حدود ۱.۵ متر مربع است که این مقدار با توجه به حجم بالای جمعیت جوان استان باید افزایش پیدا کند.

تکمیل کتابخانه‌های نیمه تمام گلستان به هزار و ۱۰۰ میلیارد ریال اعتبار نیاز دارد

میرزاعلی با اشاره به نگهداری کتاب مورد نیاز سنین و اقشار گوناگون در کتابخانه های گلستان شامل کودک، نوجوان، کمک درسی، نابینایان و ناشنوایان گفت: در کتابخانه های عمومی استان ۸۴۳ هزار و ۲۸۴ نسخه کتاب چاپی، خطی و سنگی نگهداری می‌شود از این تعداد ۸۴ هزار و ۶۲۴ کتاب برای کودک و نوجوان و هزار و ۳۰۰ نسخه خطی با قدمت ۳۰۰ ساله است.

وی ادامه داد: همچنین از این تعداد، هزار و ۳۸۸ نسخه کتاب بریل و هزار و ۴۴ کتاب گویا ویژه روشندلان و کم بینایان در کتابخانه میرفندرسکی گرگان و مختومقلی گنبدکاووس است.

مدیرکل کتابخانه های عمومی گلستان افزود: اعضای کتابخانه های عمومی استان می توانند با مراجعه به مراکز این نهاد از ۲۰ میلیون مقاله علمی، فرهنگی، اجتماعی و ادبی برخط به صورت رایگان استفاده کنند.

میرزا علی بیان کرد: گلستانی ها در سال جاری ۱۷ هزار و ۵۹ نسخه کتاب برای بهره برداری و استفاده به کتابخانه های عمومی استان اهدا کردند.

مدیرکل کتابخانه های عمومی گلستان اظهار داشت: در سال جاری کتابخانه های عمومی  برای حمایت از  نویسندگان بومی ۶۰۰ جلد کتاب آنان را خریداری کرد.

وی خاطر نشان کرد: مهمترین چالش کتابخانه های عمومی استان درآمد پایدار است اما بر خلاف قانون هیچ کدام از شهرداری‌های استان حق قانونی کتابخانه ها را به صورت کامل پرداخت نمی کنند.

مدیرکل کتابخانه های عمومی گلستان گفت: جامعه پویا با کتاب و کتابخوانی ملموس تر است  و به یقین کتابخانه ها از نظر اجتماعی نقش تجربه مثبت و از نظر فرهنگی نقش حمایت از هویت فرهنگی جامعه را بر عهده دارند.

میرزاعلی اظهار داشت: امسال با برگزاری برنامه های متنوع ترویج و تبلیغ فرهنگ کتابخوانی از جمله جشنواره رضوی، تولید محتوا، ارائه کتاب در نشست های مجازی، میز مرجع مجازی،  پیک رایگان تحویل کتاب، اینترنت رایگان در کتابخانه های شهری، نقد کتاب، رونمایی از ۲۹ کتاب، برگزاری ۱۷۷ نشست کتابخوانی، برگزاری  ۱۰۶ مسابقه کتابخوانی،۴۰ مورد نمایشنامه خوانی، ۵۵۴ نمایشگاه کتاب، ۱۰۶کارگاه آموزشی و جلسات مطالعاتی و ۷۱۸ مورد فعالیت در بخش کودک و نوجوان  انجام شده است.

کتابخانه‌های عمومی گلستان به مناسبت ۱۷ اسفندماه سالروز تاسیس نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور رایگان عضو می‌پذیرند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha