به گزارش ایرنا، اسفند ماه ۲ سال پیش (۹۸ ) در حالی که همه خود را برای تعطیلات نوروز آماده میکردند به ناگهان مهمان ناخوانده و کشندهای به نام کرونا که پیشتر در بخشی از دنیا فرا گیر شده بود به ایران هم رسید و همه چیز را تحت تاثیر خود قرار داد، به نحوی که همه مسئولان و دست اندرکاران برای پیشگیری از گردش این ویروس، مردم را از سفر برحذر داشتند، اما امروز پس از سختی ها و مصیبت های فراوانی که مردم جهان و ایران متحمل شدند با تلاشهای گسترده و فراوان مدافعان بخش سلامت و محققان و پژوهشگرانی که واکسن کرونا را ساختند و انجام واکسیناسیون گسترده در کشور که باعث فروکش کردن پیک ششم بیماری شد، زمینه برای سفرهای نوروزی فراهم آمده است.
چنانکه که بعد از حدود ۲۵ ماه احمد محمدی زاده استاندار بوشهر آمادگی این استان را برای پذیرایی از گردشگران نوروزی اعلام و محمد تقی ایرانی معاون سیاسی امنیتی وی نیز به طور رسمی هموطنانمان را برای سفر به بوشهر لذت بردن از دیدنی های این استان در بخش های مختلف میراث فرهنگی، صنایع دستی، گردشگری طبیعی و صنعتی و موسیقی و غذاهای محلی دعوت میکند.
او معتقد است در شرایطی که شیوع ویروس کرونا در استانها بویژه بوشهر کاهش یافته و براساس تصمیم ستاد ملی کرونا شرایط سفر برای مسافران نوروزی فراهم است و تلاش میشود همه امکانات این استان برای پذیرایی از مهمانان نوروزی فراهم شود و نوروز به یاد ماندنی برای آنان در کرانه خلیج فارس رقم بخورد.
اما برای بیان جاذبههای گردشگری بوشهر باید سرتاسر این استان طولی را مرور کرد چرا که زیبایی و شکوه از دیلم تا عسلویه آن گسترده است و از جاذبههای تاریخی و طبیعی سواحل گرفته تا گردشگری صنعتی جنوب را در بر میگیرد.
از بوشهر شروع میکنم از آن کشتیهایی که بر آبهای نیلگون آن شناور هستند تا چرخ اقتصاد کشور از حرکت نیفتد و صیادانی که در قایقها و لنجها با انداختن تورها، گرگورها و قلابهای ماهیگیری چشم به آبهای آن دوختهاند تا رزق خود را از دریا بگیرند و یا قایقها و جت اسکیهایی که با گردش روی آب لحظههایی شاد و تماشایی را برای خود و گردشگران ساحلی میآفرینند از جمله دیدنیهای سواحل لذت بخش و آرامش دهنده این بندر است.
دیدن کودکان و نوجوانانی که در ساحل تن به آب زده اند و با شور و شوق شنا میکنند، فوتبال و والیبال ساحلی در مجتمع ورزشهای آبی دهکده گردشگری بوشهر، صحنه هایی است که کمتر کسی میتواند خود را از تماشای آنها محروم کند.
هرچند وجود جاذبه های تاریخی و فرهنگی متنوع آن را نیز نمیتوان از نظر دور داشت؛ بازار و بافت قدیم شهر، عمارت کازرونی، بوستان شغاب، منطقه تاریخی ریشهر، بازار ماهی فروشان، جزایر شیف، خارگ و خارگو، مدرسه های سعادت و گلستان، عمارت حاج رئیس، پارک جنگلی چاهکوتاه، موزه های دریا و دریانوردی منطقه ای خلیج فارس و مردم شناسی از جمله جاذبه های تاریخی و طبیعی شهرستان بوشهر است.
از بوشهر به دشتستان بزرگ با دشتهای سرسبز و نخلهای سربه فلک کشیده سعدآباد، آبپخش و وحدتیه میرویم؛ رودخانههای جاری دالکی، شاپور و حله، آبشارها و مناطق دیدنی و چشم نواز بوشکان و ارم با آثار باستانی کاخ اردشیر و گور دختر هخامنشی، کاروانسرای مشیرالملک برازجان، کاخ بردک سیاه و چرخاب، شاهزاده ابراهیم و سد شهید رئیسعلی دلواری با دشتهای سرسبز شبانکاره و طولانیترین جاده نخلستانی آبپخش که به عنوان جاده گردشگری معروف است از مناطقی است که برای گردشگران نوروزی میتواند بسیار جذاب و دیدنی باشد.
اما وجود سکوها، تاسیسات عظیم گاز و مشعلهای برافروخته در دل کوههای عسلویه که مشاهده آن شعار "ما می توانیم" را ترجمه کرده و بخشی از توانمندیهای جوانان، متخصصان و کارگران ایرانی را در قالب توریسم صنعتی و اقتصادی به نمایش گذاشته است، اگر چه اینجا نیز زیبایی بکر ساحل به شکلی دیگر نمود یافته است؛ پارک ملی دریایی نای بند، جنگلهای حرا و آب انبارهای قدیمی تنها بخشی از مناطق گردشگری این منطقه از استان بوشهر به شمار میرود و کرانه صخرهای "بنود" به عنوان یکی از منحصر به فردترین سواحل خلیج فارس پتانسیل بالایی در بخش گردشگری دارد.
اما "جم" میتواند برای علاقهمندان به طب سنتی جذاب و مقصد گردشگری باشد؛ کوه معروف پدری که شایعه های مختلفی در مورد جاذبه معکوس و خاصیت شفا دهی به برخی بیماریها درباره آن مطرح شده در این شهرستان است و دامنه کوهها و دشتهای سرسبز مملو از کندوهای عسل آن که از شهد صدها گونه گیاه دارویی و درخت کنار تغذیه می کنند این جاذبه را به شهرستان جم بخشیده است.
بندر سیراف با ساحل زیبا و بناهای گردشگری باستانی، موزه و قلعه تاریخی نصوری در شهرستان کنگان برای گردشگران علاقهمند به جاذبههای تاریخی، باستانی، محققان و پژوهشگران این بخش همچون گنجینهای است تا آگاهیها و دانش خود را در مورد یکی از پایانههای ساحلی جاده ابریشم افزایش داده و تلاش برای گشودن رازهای سربه مهر تاریخ را تجربه کنند.
پارک ملی دریایی نخیلو شهرستان دیر در جنوب استان بوشهر که به بهشت پرندگان معروف است خود ایستگاه پرنده نگری به شمار میرود و دیدن فوج فوج مرغان دریایی که برفراز ساحل پرواز میکنند و در هنگام فرود، همه ساحل شنی را از رنگهای سیاه و سفید پر و بالهای خود میپوشانند، یا تخمگذاری و جوجه آوری لاکپشتهای دریایی در ساحل این پارک، به همراه مزرعههای سرسبز گوجه فرنگی خارج از فصل منظرههای دیدنی است که هر گردشگری را میتواند ساعتها محو زیبایی این شهرستان کند.
کوه نمک جاشک با گنبدها و غارهای نمکی شگفت انگیز یکی دیگر از مهمترین آثار طبیعی است که هرسال شمار زیادی از گردشگران داخلی و خارجی را به شهرستانهای دشتی و دیر میکشاند، وجود آتشکده و کلات مند در شهرستان دشتی، حاشیه سرسبز رودخانههای مند و باغان و جنگلهای چاه چاهو و عمارت شیرینه از آثار تاریخی و طبیعی است که هر سال مورد بازدید علاقمندان زیادی قرار میگیرد.
به دیار قهرمان جنوب و دلیران شناخته شده تنگستان اگر برویم، موزه شهید رئیسعلی دلواری، قلعه زایر خضرخان اهرمی، ساحل بندر دلوار، منطقه گردشگری سرسبز خائیز و کوههای پر از چشمه سار بیرمی، آبگرم معدنی اهرم که از دل کوههای زاگرس سرچشمه میگیرد و رودخانه باهوش در شهرستان تنگستان پیش دیدگان گردشگران است.
اما خرید، بخشی پررنگ از سفر ایرانیان است؛ بازارهای کالاهای داخلی و خارجی گناوه با قیمتهای مناسب در میان عام و خاص پر آوازه شده است هر چند گردشگرانی که یک روز را در این شهرستان بگذرانند میتوانند لحظههایی آرام را نیز در ساحل ماسهای منحصر به فرد آن بگذرانند و فرصتی برای هنرنمایی علاقمندان به ساخت مجسمههای شنی فراهم میکند.
روستاهای ساحلی و مناطق نمونه گردشگری میرمهنا و حماد، گشتهای دریایی به جزایر خارگ و خارگو ازجاذبههای گردشگری شهرستانهای گناوه، دیلم و بندر ریگ در شمال استان بوشهر است که هر سال میلیونها گردشگر داخلی این مناطق را به عنوان مقصد نوروزی خود انتخاب می کنند، زیرا در این بندر هم امکان گردش و هم تفریح و خرید ارزان فراهم است.
روز خوش گردشگران تجاری در نوروز بوشهر
با توجه به قابلیتها و ظرفیتهای استان بوشهر در بخش طبیعی و تجاری و بهبود شرایط کرونایی انتظار میرود امسال جمعیت قابل توجهی از مسافران به سمت استان ساحلی بوشهر سفر کنند.
به نحوی که محمدی زاده استاندار بوشهر با تاکید بر ارتباط مستقیم و تنگاتنگ موضوع گردشگری استان با موضوع ته لنجی، بازار، مغازه ها و پاساژها میگوید فصل خوب استان بوشهر در نیمه دوم سال است و هوا و طبعیت خوب، ساحل زیبا و سرسبز شدن زمین فرصتی را فراهم کرده که مردم از سراسر کشور به سمت استان بوشهر سفر کنند.
به اعتقاد استاندار بوشهر این استان به دلیل برخورداری از گردشگری ارزان میزبان ضعیفترین قشرهای مردم شامل آن دسته از افرادی که نمیتوانند به کیش و قشم سفر کنند، است و حضور این مسافران خیر و برکت و تحرک اقتصادی را در استان به همراه دارد.
البته محمدی زاده این را هم گفت که با گرفتن مصوبه سفر دوم ملوانان برای تامین کالای همراه ملوان در ایام نوروز بازارهای ساحلی مملو از کالا و جنسهای با کیفیت با قیمت مناسب برای گردشگران و مهمانان است و گردشگری تجاری در این روزها فعال میشود.
گردشگری در طعم جادویی غذاهای بوشهری
غذاهای متنوع با طعمهای جادویی از مناطق مختلف استان بوشهر بخشی مهم از گردشگری این استان را به خود اختصاص میدهد به نحوی که خیلیاز گردشگران برای تجربه مزه واقعی غذاهای دریایی و کرانهای به این استان سفر میکنند.
جاذبههای گردشگری استان بوشهر تنها محدود به دریا و ساحل ماسه ای و بکر آن از جمله ساحل زیبای ریشهر، عمارتهای قدیمی و کنسولگریهای مختلف در دل بافت تاریخی، نخلستانهای سر به فلک کشیده، طبیعت دلنواز در دل زمستان و بازارهای تجاری نیست بلکه غذاهای محلی و سنتی رنگارنگ با طعمهای مختلف از دیگر قابلیتهای این استان به شمار میرود که گردشگران زیادی را به سمت خود فرا میخواند.
قلیه ماهی و میگو (خورشت ماهی و میگو )، لَخ لَخ ماهی ( دم پخت ماهی)، پلو میگو، ماهی شکم پر، ماهی ته انداز، گِمنه یا لَلَک (بلغور ریز دانه گندم)، قیمه و شکر پلو، یتیمک بوشهری (غذایی بدون گوشت)، حلواهای خرمایی، انگشت پیچ و رنگینکهایی با تزئینات مختلف و گردههای طبخ شده با ادویههای گرم از غذاها، شیرینی و نانهای جنوبی است که جاذبهای دیگر برای ایرانگردان دوستدار تجربه و سفر است.
در کنار این جاذبه های تاریخی، فرهنگی و طبیعی در استان بوشهر، نمایشگاهها و بازارچههای مختلف نوروزی از جمله صنایع دستی، کالاهای ته لنجی و جشنواره های نمایشی، موسیقی، مسابقههای ورزشی بومی و محلی در ساحل، گشتهای دریایی و دهها برنامه جذاب دیگر برای سرگرمی و رفاه گردشگران نوروزی در استان بوشهر برپا میشود.
معاون گردشگری اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری بوشهر میگوید: با توجه به پیش بینیِ ورود هشت میلیون مسافر به این استان تلاش میشود زیرساختهای لازم برای سفری ایمن و هوشمند فراهم شود.
سکینه سالاری در باره ظرفیت اقامتی موجود در استان بوشهر بیان می کند: هرچند ظرفیت اقامتی استان از۲ هزار و ۷۰۰ تخت به بیش از پنج هزار تخت و کف خواب مبله اضافه شده اما با توجه به شمار زیاد مسافران درخواست میشود کسانی که قصد سفر به استان بوشهر را دارند به صورت برنامه ریزی شده اقدام کنند.
او با اشاره به اینکه تاکنون ۷۰۰ خانه مبله در استان بوشهر از سوی اماکن نیروی انتظامی شناسایی شده اما از این شمار تنها ۱۰۰ واحد اقدام به گرفتن مجوز کردهاند با توجه به پیش بینی حضور هشت میلیون مسافر انتظار میرود هرچه سریعتر صاحبان این واحدهای اقامتی نسبت به گرفتن مجوزهای لازم اقدام کنند.
به گفته او با مجوز ستاد ملی و استانی مقابله با کرونا راه اندازی بازارچه ارزاق، صنایع دستی، نوروزگاهها و جشنوارههای مختلف فرهنگی و هنری در دستور کار است.
به گفته معاون گردشگری اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری بوشهر در صورت فراهم بودن شرایط لازم برگزاری نوروزگاهها با همکاری شهرداری و شورای اسلامی شهرها، راه اندازی بازارچه های صنایع دستی و ارزاق با مشارکت مردمی و سمنها در دستور کار قرار میگیرد.
او با اشاره به چاپ ۲۰ هزار نقشه راهنمای گردشگری استان بوشهر میگوید: این اداره کل از ظرفیت فضای مجازی و شبکههای اجتماعی، وب سایت و اپلیکشنها برای معرفی جاذبههای گردشگری استان بهره خواهد برد.
سالاری البته تاکید میکند: هرچند در زمان حاضر در شرایط بحرانی بیماری کووید ۱۹ قرار نداریم اما باید پیش بینیهای لازم برای سفری ایمن و هوشمند انجام شود.
این همه زیبایی بدون شک دلیل کافی رو برای سفر گسترده به بوشهر فراهم کرده اما نباید بیگدار به آب زد و برنامه ریزی مناسب برای اقامت از ضرورتهایی است که باید مورد توجه قرار گیرد و افزون برآن جدی گرفتن پروتکلهای بهداشتی الزامی است که باید مورد توجه قرار گیرد چرا که هنوز کرونا وجود دارد و باید قواعد و اصول سفر ایمن و هوشمندانه را رعایت کرد چنانچه استاندار بوشهر گفته شرط اصلی برای ورود گردشگران به این استان انجام کامل واکسیناسیون و استفاده از ماسک است.
نظر شما