به گفته برخی کارشناسان ، پیک هفتم کرونا ممکن است در بهار سال آینده رخ دهد و والدین سعی کنند که فرزندانشان را برای خریدهای نوروزی بیرون نبرند.
این در حالی است که به گفته مقامات بهداشتی ، در پیک ششم کرونا، ۲۰ درصد موارد ابتلا به کرونا را کودکان تشکیل میدهند.
آنان تاکید دارند که آحاد مردم بویژه کودکان باید از فرصت افول شیوع کرونا در جامعه استفاده کنند تا با تزریق بموقع واکسن به کودکان و دزهای تکمیلی در بین دیگر اقشار جامعه ایمنی جمعی در موج های احتمالی و بعدی سویههای جدید کرونا ایجاد شود.
در همین حال نیز برخی دیگر از کارشناسان از اینکه در ایام نوروز تنها برای رانندههای خودروهای مسافر محدودیت واکسن گذاشته و برنامهای برای کنترل وضعیت سرنشینان این خودروها نیست ابراز نگرانی کردهاند.
در عین حال ضروری است که آموزشهای لازم به منظور چگونه سفر رفتن در ایام نوروز و شرایط کرونایی استان ها به شهروندان ارائه شود .
برخی مسوولان بهداشتی نیز نسبت به عادیانگاری در ایام نوروز هشدار داده اند و گفته اند که مردم مواظب باشند که در شلوغی بازار و مراکز خرید و دید و بازدید ها و حضور در اماکن گردشگری و تفریحی ، شرایط را به دوران پر خطر کرونایی باز نگرداند.
آنان تاکید کردند که نباید کاهش موارد سرپایی، بستری و فوتیهای ناشی از کرونا موجب نادیده گرفتن پروتکلها و سادهانگاری شود.
متاسفانه در ۲۴ ساعت گذشته، ۱۴۴ بیمار کووید۱۹ جان خود را از دست دادند و مجموع جانباختگان این بیماری به ۱۳۸ هزار و ۲۶۰ نفر رسید.
مرکز روابط عمومی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اعلام کرد که از دیروز تا امروز ۱۷ اسفندماه ۱۴۰۰ و بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، ۵ هزار و ۸۴۱ بیمار جدید مبتلا به کووید۱۹ در کشور شناسایی شد که ۹۸۸ نفر از آنها بستری شدند.
تا کنون ۶۳ میلیون و ۲۷۴ هزار و ۶۱۹ نفر دُز اول، ۵۵ میلیون و ۸۷۳ هزار و ۵۴۲ نفر دُز دوم و ۲۴ میلیون و ۳۴۲ هزار و ۲۰۵ نفر، دُز سوم واکسن کرونا را تزریق کردهاند و مجموع واکسنهای تزریق شده در کشور به ۱۴۳ میلیون و ۴۹۰ هزار و ۳۶۶ دُز رسید.
در شبانه روز گذشته ۲۵۸ هزار و ۲۵۹ دُز واکسن کرونا در کشور تزریق شده است.
اکنون ۱۴۸ شهرستان در وضعیت قرمز، ۱۹۶ شهرستان در وضعیت نارنجی، ۱۰۱ شهرستان در وضعیت زرد و ۳ شهرستان در وضعیت آبی قرار دارند.
آخرین اخبار کرونایی استان ها
روند شیوع موج ششم کرونا در استان اردبیل که در روزهای اخیر در مسیر نزولی قرار گرفته است، طی شبانه روز گذشته موجب کاهش شمار افراد بستری همزمان به ۱۷۰ نفر شد.
هفته گذشته شمار مبتلایان بستری کرونا در استان اردبیل به ۳۱۶ نفر افزایش یافته بود ولی طی روزهای اخیر و با تداوم روند نزولی شیوع، آمار مبتلایان بستری با ۱۴۶ نفر کاهش امروز به ۱۷۰ نفر رسید.
بنا به اعلام دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی استان اردبیل هر چند که شمار مبتلایان در مسیر نزولی قرار گرفته، ولی طی شبانه روز گذشته هفت نفر از افراد بستری مبتلا به کرونا در مراکز درمانی استان اردبیل جان باختند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی استان اردبیل، وضعیت شیوع کرونا در این استان را نزولی خواند و از بستری شدن ۱۹ بیمار جدید در مراکز درمانی این استان طی شبانه روز گذشته خبر داد.
دکتر علی محمدیان اردی، کاهش شمار بستری روزانه و مجموع مبتلایان کرونا در استان اردبیل طی چند روز گذشته را نشان دهنده اثرگذاری مثبت واکسیناسیون دانست و گفت: احتمال افزایش شمار مبتلایان به کرونا در استان به طور چشمگیری کاهش یافته است.
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی گلستان نیز با تاکید بر ضرورت رعایت شیوهنامههای بهداشتی گفت: در نتیجه توجه بیشتر شهروندان به توصیهها، تعداد بیماران بستری در بیمارستانها و مراکز درمانی استان با کاهش ۲۴ درصدی نسبت به هفته گذشته به ۳۳۴ نفر رسید.
سعید گلفیروزی اظهار داشت: از مجموع بستریهای مبتلا به کرونا در گلستان ۹۳ نفر در بخش مراقبتهای ویژه بستری هستند و حال ۴۳ نفر وخیم است.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی لرستان نیز گفت: سه نفر دیگر طی شبانه روز گذشته بر اثر ابتلا به کرونا در این استان جان باختند و شمار قربانیان به ۲ هزار و ۷۶۸نفر رسید.
دکتر "مریم کوشکی" اعلام کرد: طی شبانه روز گذشته ۱۲۲ مبتلای جدید به کرونا در لرستان شناسایی شد و شمار مبتلایان نیز به ۲۱۴ هزار و ۴۵۹نفر رسیده است.
بر اساس اعلام سرپرست دانشگاه علوم پزشکی، خدمات بهداشتی و درمانی قزوین ، در شبانه روز گذشته سه بیمار مبتلا به ویروس کرونا در استان جان خود را از دست دادند.
دکتر عبدالله دیدبان افزود: در ۲۴ ساعت گذشته، بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، ۲۶ بیمار جدید مبتلابه کووید ۱۹ در استان قزوین شناسایی شد و همچنین ۴۸ نفر نیز در این مدت در بیمارستان ها بستری شدند.
مدیر شبکه بهداشت و درمان ملکان از توابع شهرستان مراغه با بیان اینکه ۱۴ هزار نفر از افراد بالای ۱۲ سال این شهرستان تاکنون حتی نوبت اول واکسن کرونا را هم دریافت نکردهاند گفت : هفت هزار نفر از آنان دانشآموز هستد.
ابراهیم امینی افزود: با وجود پیگیریهای متعدد همکاران شبکه بهداشت و همچنین افزایش آمار فوتیهای ناشی از موج ششم کرونا، متاسفانه این روزها استقبال مردم ملکان از دریافت واکسن کرونا کمتر شده است.
سخنگوی ستاد مدیریت کرونا خوزستان نیز با بیان اینکه تاکنون تعداد ۴۳۶ هزار نفر در خوزستان نسبت به تزریق واکسن کرونا اقدام نکرده اند گفت: واکسیناسیون به خصوص تزریق دُز سوم نقش موثری در پیشگیری از بیماری و کاهش مرگ و میر دارد.
دکتر سیدمحمد علوی اظهار داشت: میزان واکسن تاخیری های نوبت دوم در استان حدود ۱۳ درصد بوده همچنین تاخیری های نوبت سوم یک میلیون و ۲۹۰ هزار معادل ۵۷ درصد است.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی آبادان گفت: از ابتدای طرح واکسیناسیون تاکنون ۳۸۲ هزار و ۹۵۷ نفر در شهرستانهای آبادان، خرمشهر و شادگان واکسن کرونا تزریق کردند.
ساسان قربانی اظهار داشت: ۱۰۴ هزار و ۶۵۸ نفر افراد بالای ۱۲ سال در مناطق روستایی و ۲۸۰ هزار و ۵۸۸ نفر جمعیت شهری در منطقه جنوب غرب خوزستان دُز اول واکسن کرونا را تزریق کردهاند.
سرپرست مرکز بهداشت غرب اهواز نیز با بیان اینکه در هفته منتهی به ۱۳ اسفند ۹ هزار و ۲۶۹ نفر در غرب اهواز واکسن کرونا تزریق شد گفت: روزانه به طور متوسط یک هزار و ۳۰۰ مورد واکسن تزریق شد.
دکتر شایسته شمی بیان کرد: تاکنون ۴۳۰ هزار و ۷۴۰ دُز واکسن نوبت اول معادل ۹۶ درصد در غرب اهواز تزریق شده است.
بر اساس اعلام مدیر مرکز بهداشت کاشمر، همه مهدکودک های این شهرستان به طور مستمر تحت پایش هستند و در جریان بازدید از آنها رعایت پروتکلهای بهداشتی پیشگیرانه به طور مداوم مورد تاکید قرار میگیرد اما ۷۰ درصد از مهدکودک های فعال در این شهرستان شیوه نامههای بهداشتی مربوط به کرونا را رعایت نمی کنند.
مجتبی قائمی افزود: تشدید نگرانیهای ناشی از نبود برنامه تزریق واکسن برای کودکان مهدکودکی و ضعف درک این خردسالان نسبت به رعایت موثر دستورات بهداشتی پیشگیرانه به خصوص استفاده صحیح از ماسک و رعایت فاصله فیزیکی است.
وی ادامه داد: وضعیت و شرایط مکانی ساختمان بسیاری از مهدکودک های این شهرستان نیز فاقد استانداردهای لازم است.
کمیته مقابله با کرونا استان سمنان نیز اعلام کرد طی ٢۴ ساعت گذشته کرونا باعث مرگ ٢ نفر و بستریشدن ٧٧ نفر شد.
بر اساس اعلام کمیته مقابله با کرونا استان سمنان ، طی شبانهروز گذشته ٢۶۶ نفر با موضوع کووید۱۹ به مراکز درمانی استان مراجعه کردند که ١٢۴ نفر به مراکز دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی استان سمنان و ١۴٢ نفر مربوط به مراکز دانشگاه علوم پزشکی شاهرود بود.
رییس کمیته اطلاعرسانی ستاد مدیریت کرونا دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه با بیان اینکه آمار بستریهای کرونا در مراکز درمانی استان هماکنون ۳۲۲ نفر است، اعلام کرد: از این تعداد ۱۰۷ نفر در بخش مراقبتهای ویژه بستری هستند که حال ۲۰ نفر آنها وخیم است.
مهدی محمدی افزود: ۷۶ نفر شامل ۲۳ بیمار مثبت بستری و ۵۳ بیمار سرپایی مبتلا به کرونا در شبانهروز گذشته در سطح استان شناسایی شدند که این تعداد نسبت به روز قبل ۳۵ نفر کمتر است.
بر اساس اعلام رییس کمیته رسانه و اطلاع رسانی قرارگاه مدیریت کرونا در دانشگاه علوم پزشکی مشهد نیز در حال حاضر بیش از ۷۳۰ بیمار مبتلا به کرونا در بیمارستانهای استان خراسان رضوی بستری هستند که ۱۹۵ نفر آنان بد حال بوده و در بخشهای مراقبتهای ویژه بیمارستانهای این استان تحت درمان می باشند.
دکتر محمد پهلوان افزود: همچنین در حال حاضر ۵۶۵ بیمار کرونایی در بیمارستان های زیرپوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد بستری هستند که ۱۵۷ نفر آنان بد حال بوده و در بخشهای مراقبتهای ویژه بیمارستانهای این دانشگاه تحت درمان قرار دارند.
رییس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی زاهدان نیز گفت: با ابتلای ۱۷۰ نفر دیگر به کرونا طی ۲۴ ساعت گذشته در سیستان و بلوچستان شمار مبتلایان این ویروس در استان تاکنون به ۱۶۶هزار و ۷۱۴ نفر رسیده است.
دکتر سید محمد هاشمیشهری اظهارداشت: همچنین در شبانهروز گذشته با فوت یک نفر دیگر شمار درگذشتگان ناشی از کرونا در سیستان و بلوچستان تاکنون به ۲ هزار و ۷۶۰ نفر رسید.
سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی استان همدان گفت: با مرگ ۲ بیمار دیگر در ۲۴ ساعت گذشته، آمار متوفیان کرونا در این استان از ابتدای شیوع این ویروس تاکنون به سه هزار و ۲۵۶ نفر رسید.
دکتر علیرضا توقیری افزود: همچنین با شناسایی ۷۷ بیمار بستری جدید مشکوک و قطعی مبتلا به کرونا، شمار بیماران بستری در بیمارستان های استان همدان به ۴۰۶ نفر رسید.
کرونا تا کنون چهار جهش ژنتیکی خطرناک شامل آلفا، بتا، گاما و دلتا داشته و اومیکرون جدیدترین نسخه جهش یافته این ویروس است.
نظر شما