مریم کمانی روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: کارگاه های مرمت، تکمیل، رنگ، تولید، شستشو و پرداختی در کنار بازار بزرگ، ظرفیت عظیمی را برای استان تهران در حوزه تجارت فرش رقم زده است.
وی یادآور شد: بازار فرش تهران بازار محلی کوچک نیست بلکه مرکز معاملات زنجیره ای فرش دستبافت محسوب می شود.
کمانی اظهار داشت: تهران حدود ۴۵ هزار و ۳۸۰ بافنده شناسنامه دار و فعال دارد که برخی از آنها به تولید نوع خاصی از فرش ایرانی با عنوان فرش ورامین می پردازند.
رئیس اداره فرش سازمان صنعت، معدن و تجارت استان تهران فرش را یکی از بهترین صنایع با کمترین میزان آلایندگی در کشور خواند و گفت: صادرات فرش وابستگی به صادرات محصولات و فرآورده های نفتی را کاهش می دهد، اشتغالزایی قابل توجه، مزیت رقابتی بالا، ارزش افزوده چشمگیر و سرانه کمی برای اشتغالزایی نیاز دارد.
این مسئول خاطر نشان کرد: اکنون می توان با ۳۰ میلیون تومان حداقل سرمایه فرش کرک و ۴۰ تا ۵۰ میلیون تومان فرش ابریشمی تولید و اشتغالزایی کرد.
کمانی ادامه داد: تهران کل فرآیند تولید فرش را در خود جای داده و بیش از یکهزار و یکصد قالی شویی نیز در این استان فعال است.
رئیس اداره فرش سازمان صنعت، معدن و تجارت استان تهران اضافه کرد: در این استان فرش بازتولید می شود و از فرش های کهنه، محصول جدید با مرمت به دست می آید و به این طریق فرش ضایعاتی ندارد و به شکل مستمر در حال تولید و بازتولید است.
فرش تهران ثبت جهانی شده است
وی اوج شکوفایی صنعت فرش تهران را مربوط به دوره قاجار با تولید فرش های نفیس و فاخر به صورت سفارشی اعلام و خاطرنشان کرد: در تولید فرش این استان از گره فارسی استفاده می شد که سبک متفاوتی نسبت به بافت باقی فرش ها که با گره ترکی هستند، دارد.
کمانی افزود: در فرش تهران از الیاف خاص پنبه استفاده می شد و از همین رو به آن لطافت خاصی به شکل ابریشم گونه می بخشید و از سوی دیگر طرح آن نیز متفاوت از سایر نقشه های متعلق به دیگر استان ها بود.
رئیس اداره فرش سازمان صنعت، معدن و تجارت استان تهران اظهار داشت: از فرش های بافته شده آن دوران تعداد کمی در دسترس قرار دارند اما همگی نفیس و فاخر هستند و در موزه ها نگهداری می شوند.
وی به تاثیر پیروزی انقلاب اسلامی بر صنعت فرش تهران اشاره و بیان کرد: پس از پیروزی انقلاب اسلامی مردم از اقصی نقاط کشور به تهران مهاجرت و به همراه خود سبک فرش بافی را نیز وارد این استان کردند و از همین رو طی سال های گذشته بافته هایی از فرش قم، نائین، کاشان، ترکمن، سیستان و تابلوها را داشتیم.
این مسئول افزود: فرش روستایی با طرح میناخانی در ورامین هنوز نیز بافته می شود و نقشه منحصر به فردی دارد که با تلاش و پیگیری های انجام شده موفق شدیم آن را به ثبت ملی و ثبت جهانی برسانیم.
رئیس اداره فرش سازمان صنعت، معدن و تجارت استان تهران با بیان اینکه اینکه اکنون فرش ورامین در شهرهای ورامین، فرچک و پیشوا نیز بافته می شود، یادآور شد: این نوع قالی بافی با سبک های نوین زندگی کنونی به روز رسانی شده است اما همچنان بافندگان آن را بدون نقشه و به صورت حفظی می بافند.
نظر شما