معین افضلی روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: تمام واحدهای اقامتی در مناطق گردشگری بیابان لوت به لحاظ رعایت استانداردها و کیفیت ارائه خدمات مورد بازرسی قرار گرفته و این بازرسی ها در ایام تعطیلات نوروز نیز ادامه خواهد داشت.
وی بیان کرد: اکو کمپ بیابان لوت نیز در منطقه شهداد مشغول خدمات رسانی به گردشگران است و از نظر اقامت گردشگران در این منطقه هیچ مشکلی وجود ندارد و ظرفیت پذیرش میهمانان و مسافران فراهم شده است.
مدیرپایگاه میراث جهانی لوت در استان کرمان تاکید کرد: برای ایام تعطیلات نوروزی اجرای برنامه های موسیقی و هنری، سفره هفت سین و پاک سازی بیابان لوت با حضور گروه های مردمی پیش بینی شده است.
وی تصریح کرد: دفاتر اطلاع رسانی در شهر شهداد، ورودی کلوت ها، شهر فهرج و راور راه اندازی شده تا مسافران و میهمانان نوروزی اطلاعات مورد نیاز و لازم را از این دفاتر دریافت کنند.
افضلی با اشاره به افزایش میزان حضور گردشگران در کویر لوت افزود: مسیرهای گردشگری کاملا تعیین و مشخص شده و مسافران و گردشگران حتما از راهنما و مناطقی که توسط این پایگاه تعریف شده استفاده کنند تا دچار مخاطرات طبیعی و مشکلات ناشی از آن نشوند.
وی تاکید کرد: گردشگران باید برای ورود به عمق بیابان لوت حتما در قالب تورهای مجاز گردشگری که اسامی آن در سایت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی موجود است، استفاده کنند تا سفری امن و بی خطر به این منطقه زیبا و شگفت انگیز داشته باشند.
مدیرپایگاه میراث جهانی لوت در استان کرمان گفت: همچنین با استفاده از ظرفیت های محلی نمایشگاه های صنایع دستی در شهرها و روستاهای حاشیه بیابان لوت در تعطیلات نوروزی راه اندازی شده که تولیدات و محصولات بومی آن منطقه را به فروش می رسانند.
وی تصریح کرد: تمام تمهیدات و پیش بینی های لازم برای سفر امن و خاطره انگیز برای مسافران نوروزی اندیشیده شده و گردشگران نیز الزامات حضور و گردشگری در این منطقه ثبت جهانی را رعایت کنند.
بیابان لوت بین سه استان کرمان، خراسان جنوبی و سیستان و بلوچستان قرار دارد و ۷۰ درصد آن در کرمان واقع شده است و ۹۵ درصد از آثار طبیعی شناخته شده این پهنه گسترده نیز که منحصربهفرد و بیهمتا است که در کرمان جای گرفته است.
بخشی از بیابان لوت در سال ۹۵ به عنوان نخستین جاذبه طبیعی ایران به ثبت جهانی رسیده که قسمت عمده آن در استان کرمان قرار دارد و بخش شهداد یکی از دروازه های ورود به آن به شمار می رود.
استان کرمان غیر از کویر لوت ۶ اثر ثبت جهانی دیگر دارد و در مجموع با هفت اثر ثبت جهانی بیشترین تعداد آثار ثبت جهانی را در بین استان های کشور دارد؛ ارگ بم (بزرگترین سازه خشتی جهان)، روستای دستکند میمند با چندهزارسال قدمت، باغ زیبای شازده با ویژگی های منحصر به فرد معماری عمارت آن و سه قنات «گوهرریز» جوپار در شهرستان کرمان، «اکبرآباد» و «قاسم آباد» در شهرستان بم و نیز روستای دارستان سیرجان و این شهرستان به عنوان خاستگاه بافت گلیم شیرکی سیرجان از آثار ثبت جهانی استان کرمان به شمار می رود.
نظر شما