به گزارش ایرنا، حجت الاسلام محمدطاها مهری روز چهارشنبه در آئین اختتامیه جشنواره زکات در شهرستان خلیل آباد با بیان اینکه زکات بهعنوان یک بازوی توانمند برای اداره جامعه است و اگر ادای زکات در جامعه اسلامی انجام و فرهنگ سازی شود نباید یک فقیر و محروم در جامعه ما باشد،گفت: در استان خراسان رضوی در این مدت بیش از ۱۲۰ میلیارد تومان، مردم زکات واجب و مستحب پرداخت کرده اند.
وی زکات را شاخصه اقتصاد اسلامی دانست و گفت: زیبنده جامعه اسلام نیست که کسی در میان زباله ها دنبال قوت خود بگردد.
حجتالاسلام مهری از فقر به عنوان یکی از مشکلات و گرفتاری های جامعه یاد کرد و گفت: یکی از راههای درمان و ریشه کن کردن فقرمطلق انجام فریضه الهی زکات است و هر چه برای اجرا و ترویج این فریضه الهی تلاش کرده و قدم برداریم، در واقع قدمی برای گشاده شدن سفره مستمندان و نیازمندان برداشته ایم.
وی با بیان اینکه خلیل آباد به عنوان پایلوت و الگو انتخاب شد و برای سراسر کشور این شهرستان یک الگوی مناسب است که به کشور تسری دهیم؛ گفت: آنچه تاکنون در کمیته امداد انجام دادیم و انجام می دهیم پرداخت مستمری و وجوهات شرعیه مسکن است اماد باید کمک ها و انفاقات و وجوهات شرعی و زکاتی که جمع اوری می شود تبدیل به منابع پایدار برای اشتغال و توانمند سازی خانواده های مستمند شود به گونه ای که تکیه گاهی برای زندگی ابرومندانه و شرافتمندانه خانواده ها شود.
وی با اشاره به اینکه روسای کمیته امداد به عنوان رییس شورای زکات در شهرستان ها فعالیت داشته و نقش مهمی در زمینه جمع آوری زکات دارند، افزود: قانون زکات در سال ۹۰ به تصویب رسیده و بیش از ۹ وزارتخانه، سازمان، نهاد و دستگاه اجرایی به عنوان اعضای مرکزی در شورای زکات حضور دارند و کمیته امداد به عنوان عضو و دبیر این شورا فعالیت دارد.
مدیرکل اجرای زکات کمیته امداد کشور افزود: این سازمان ها بر اساس قانون باید فریضه زکات را دنبال کنند و در استان ها و شهرستان ها نیز این شورا با حضور مدیران دستگاه های اجرایی نیز فعالیت داشته و نمایندگان ولی فقیه در شهرستان ها نیز به عنوان روسای این شورا فعالیت دارند.
حجت الاسلام مهری گفت: مردم نشان داده اند که در زمینه پرداخت زکات پای کار هستند و این ما مسئولان هستیم که باید زمینه های لازم را برای جمع آوری زکات در سطح کشور فراهم کنیم.
وی با بیان اینکه مراکز نیکوکاری و توانمند سازی زکات به عنوان پرچمدار زکات هستند؛ ابراز امیدواری کرد: با برنامه های که دنبال می شود، نهضت ترویج و فرهنگ سازی زکات در سطح کشور اجرا شود.
مدیرکل اجرای زکات کمیته امداد کشور گفت: بیش از ۳۵۰ روحانی در کشور مسئولیت مستقیم جمع آوری زکات را در کشور برعهده داشته و بیش از سه هزار مبلغ زکات و عمل افتخاری در سطح کشور در راستای توسعه و ترویج فرهنگ زکات در کشور فعالیت دارند.
حجت الاسلام مهری خاطرنشان کرد: به دستور ریاست کمیته امداد از سال آینده ، داشبورد زکات در اختیار نمایندگان ولی فقیه در استان ها، قرار میگیرد و در نرم افزار جامعه زکات، داشبورد زکات در اختیار اعضای شورای در خصوص نحوه هزینه کرد آن قرار میگیرد.
وی گفت: با حمایت و کمک همه مردم و مسئولان دستگاه های اجرایی و اعضای شورا در تلاشیم نهضت احیا ترویج و فرهنگسازی زکات در سطح کشور نهادینه شود.
مسئول نمایندگی شورای سیاستگذاری ائمه جمعه و جماعات خراسان رضوی نیز در این مراسم با تاکید بر لزوم داشتن احساس همدردی با مستمندان و فقرا گفت: برهمین اساس آنچه برانسانهایی که شرایط لازم را داشته باشند واجب شده زکات است که خود همدردی با دیگران محسوب می شود.
حجت الاسلام محمد حسین ایزدی تصریح کرد: اگر متمولین به زکات توجه داشتند فقیری یافت نمی شد لذا نیاز داریم با جهاد تبیین نسبت به پرداخت زکات تلاش کنیم.
وی بیان کرد: نماز نماد ارتباط با خدا و زکات نماد ارتباط با خلق خداست لذا در صورت توجه به مقوله زکات ما شاهد کاهش فقر در جامعه خواهیم بود.
بهترین مدل برای کاهش فقر مطلق امر به زکات است
در این مراسم معاون توسعه مشارکتهای مردمی کمیته امداد ، نیز بهترین مدل برای کاهش فقر مطلق را امر به زکات دانست و گفت:مدل اقتصاد اسلامی زکات محور در سایه حضور موثر و کارآمد مردم در کاهش فقر در جامعه موثر است.
حبیب اله آسوده ، با بیان اینکه توزیع پول به مردم عزت نمی دهد؛ گفت:حکمرانی مردمی در کاهش فقر بیش از حکمرانی اداری موثر است.
وی با تاکید براینکه زکات به عنوان یک فریضه الهی در تمامی کشور باید جاری و جریان سازی شود؛عنوان کرد اگر بخواهیم فقر و محرومیت را کم کرده واز بین ببریم؛ زکات در بعد توانمند سازی نیازمندان موثر است.
معاون توسعه مشارکتهای مردمی کمیته امداد با بیان اینکه در کمیته امداد برای موفقیت در زمینه کاهش فقر باید به دنبال برداشتن موانع و رونق کار و تولید باشیم، گفت: اگر مراجعه مردم به کمیته امداد زیاد باشد یعنی اینکه ما موفق عمل نکرده ایم.
آسوده تصریح کرد: در این راستا شهرستان خلیلآباد انتخاب شد تا با مدل توانمندسازی از زکات کارها انجام شود و همان ابتدا برای انجام این کار نیز حلقه های میانی تشکیل و نهادسازی سازماندهی شده مردمی تحت عنوان مراکز نیکوکاری صورت گرفت و حدود ۲۱ مرکز طی مدت یک و نیم سال در این شهرستان تشکیل وجلسات توانمندسازی و اموزش برگزار شد.
وی با بیان اینکه این مراسم، اختتامیه جشنواره زکات نیست بلکه این مرحله تحکیم جریان مردمی کردن خیر و احسان و دوری گزیدن از تصدی گری دولتی است،گفت: این مرحله حضور مردم و حکمرانی مردم برای پیشرفت کشور است البته هنوز مرحله تثبیت مانده که از امروز شروع می شود و باید به مردم و نهادها کمک کنیم.
وی تصریح کرد: هرچند زکات مغفول مانده اما خلیلآباد جریان سازی زکات را کمک با مردم و مسئولان و روحانیون انجام داد.
مدیرکل کمیته امداد خراسان رضوی نیز در این مراسم گفت: هرچند تورم اقتصادی و کاهش نزولات آسمانی بر درآمد زکات تاثیر داشته اما خوشبختانه از زمان شیوع کرونا شاهد افزایش درآمد مشارکتهای مردمی به این نهاد رشد چند برابری به خصوص طی دو تا سه سال اخیر داشته است.
رضا سلم آبادی افزود: اگر اصلاح ساختار ثروت در کشور مدنظر قرار نگیرد باید شاهد افزایش شکاف بین فقرا و اغنیاء باشیم همانگونه که تاکنون بیشتر شده و نقش کمیته امداد در فقری که در کشور تولید می شود صفر است.
وی بیان کرد: فقر در جای دیگر تولید می شود و انتظار درمانگری از کمیته امداد می رود لذا در پیشگیری از فقر کارهایی شده اما جوابگو نبوده است.
وی تصریح کرد: پرداختن به مقوله زکات در اقتصاد اسلامی می تواند به کاهش فاصله ها و فقر در جامعه کمک کند.
سلم آبادی با بیان اینکه در شهرستان خلیل اباد فضایی فراهم شده که مردم با محبت و کرامت به یکدیگر کمک می کنند گفت: از ابتدای امسال تاکنون مودیان نیکوکار در شهرستان خلیل آباد هشت میلیارد و ۳۰۰ میلیون تومان زکات واجب و مستحب خود را به کمیته امداد پرداخت کرده اند که در امور محرومان هزینه شده است.
مدیرکل کمیته امداد خراسان رضوی به معرفی شهرستان خلیل آباد به عنوان معین اقتصادی در سال ۹۸ یاد کرد و گفت: خوشبختانه از سال۹۸ تاکنون استعدادها و ظرفیت های شهرستان خلیل آباد بالفعل شده و امیدواریم با انجام اقدامات اینگونه بتوانیم در علاوه بر افزایش درآمد مشارکتهای مردمی به نفع نیازمندان، شاهد کاهش فقر و فقرزدایی در شهرستان باشیم.
جشنواره زکات به منظور برافراشته شدن عَلَم زکات در ۲۱ روستای خلیل آباد از آبان ماه ۱۴۰۰ کلید خورد و امروز آئین اختتامیه آن باحضور مسئولان محلی، استانی و کشوری و نیکوکاران برگزار شد و در پایان در این مراسم از ۴۲ مودی برتر زکات، و ۲۰۴ عضو شاغل در ۲۱ مرکز نیکوکاری شهرستان خلیل آباد با حضور مسئولان تجلیل شد.
خلیل آباد در فاصله ۲۴۲ کیلومتری مشهد قرار دارد.
جشنواره زکات به منظور برافراشته شدن عَلَم زکات در ۲۱ روستای خلیل آباد از آبان ماه ۱۴۰۰ کلید خورد و امروز اختتامیه آن با حضور مسئولان محلی، استانی و کشوری و نیکوکاران برگزار شد.
خلیل آباد در فاصله ۲۴۲ کیلومتری مشهد قرار دارد.
نظر شما