اصغر احمدی روز چهارشنبه در آیین درختکاری در ایرنا مرکز شهرکرد افزود: رسانهها در تبیین جایگاه منابع طبیعی و تبیین لزوم حفاظت، توسعه و احیای منابع طبیعی نقش اثرگذار دارند و باید با اطلاعرسانی مناسب مردم را به حفاظت از این موهبت الهی تشویق و ترغیب کنند.
به گفته وی، رسانهها در حوزه مطالبهگری حقوق مردم، حفاظت از منابع طبیعی و همگرایی بین مردم و مسوولان نقش اثرگذار دارند و به عنوان چشم و گوش مردم هستند.
وی، با تاکید بر اهمیت بحث جذب مشارکت مردم و ورود تشکلهای مردمی در حوزه منابع طبیعی افزود: رسانهها میتوانند مردم را به مشارکت در حفاظت از این منابع ملی ترغیب کنند.
به گفته وی، وسعت اراضی ملی چهارمحال و بختیاری یک میلیون و ۳۴۰ هزار هکتار است که ۳۴۰ هزار هکتار از این میزان عرصه جنگلی و مابقی اراضی مرتعی است که به دلیل خشکسالی، تغییر اقلیم و برداشت بیرویه محصولات جنگلی و مرتعی، وضعیت اراضی ملی استان مطلوب نیست.
احمدی افزود: عوامل انسانی، آفات و امراض و شرایط اقلیمی از مهمترین عوامل تهدید عرصههای طبیعی و اراضی ملی است که با فرهنگسازی در بین جوامع محلی میتوان از تخریب این عرصهها جلوگیری کرد.
وی اظهارداشت: جنگلهای استان ارزش زیست محیطی دارند که به تنفس و حیات انسان و جامعه اثرگذار است و جنبه اقتصادی در جنگلهای بلوط وجود ندارد و انسانها با بهرهبرداری بیرویه از این مناطق زمینه تخریب و از بین بردن جنگلهای استان را افزایش میدهند.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری چهارمحال وبختیاری گفت: جنگلها و مراتع ثروت ملی کشور است و اثرگذاری مستقیم بر پایداری در توسعه اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی کشور دارند.
به گفته وی، برای حفاظت و حراست از عرصههای منابع طبیعی و برخورد با متخلفان قوانین موجود به روزرسانی نشده و بیشتر قوانین در سال ۱۳۴۶ با نگرش اجتماعی و وضعیت موجود کشور تصویب شده که این قوانین در وضعیت کنونی جامعه جوابگو نیست و بایدقوانین جدید اعمال شود.
وی اظهارداشت: براساس ماده ۵۹ اگر کسی برای نخستین بار مرتکب جرم در حوزه منابع طبیعی از جمله قطع جنگل و درخت می شد برخورد جدی صورت نمیگرفت در صورتیکه در حال حاضر از این قانون برای قطع درختان جنگل استفاده نمیشود و با متخلفان برخورد قانونی انجام میشود.
احمدی افزود: جنگل، مرتع، بیشههای طبیعی از اموال عمومی هستند و استفاده از این منابع جنبه عام المنفعه دارد و با متخلفان برابر مقررات برخورد خواهد شد.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری چهارمحال وبختیاری با اشاره به اهمیت بحث توسعه طرحهای آبخیزداری در استان با توجه به وضعیت جغرافیایی افزود: اجرای طرحهای آبخیزداری در تزریق آبهای جاری و فصلی به داخل زمین، کاهش هدر رفت آب، جلوگیری از فرسایش خاک و تخریب خاک اثرگذار است.
اطلاع رسانی و حساس سازی جامعه و مطالبهگری از مهمترین وظایف رسانههاست
رییس اداره آموزش و ترویج اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری چهارمحال و بختیاری نیز با اشاره به نقش رسانه به خصوص خبرگزاری ایرنا در حوزه منابع طبیعی و محیط زیست، گفت: اطلاعرسانی، حساسسازی جامعه و مطالبهگری از مهمترین وظایف رسانههاست که در حوزه اطلاعرسانی و حساسسازی افکار عمومی رسانهها نقش اثرگذار دارد.
هومان خاکپور افزود: جوامع محلی و تشکلهای مردمی نیز در حوزه مدیریت منابع طبیعی در چندسال گذشته مورد تاکید قرار گرفتند، که با استفاده از این ظرفیتها مسوولیت اجتماعی در حوزه حفظ و حراست از منابع طبیعی را توسعه و ترویج داد.
وی به حساسسازی جامعه در حوزه مسایل منابع طبیعی در کنار حوزه آب تاکید کرد و گفت: با توجه به مشارکت مردمی در چند سال گذشته در حوزه پیشگیری از حریق در استان موفقیتهای مهم به دست آمده و میزان حریق و وسعت میزان حریق در استان کاهش پیدا کرده است.
رییس اداره آموزش و ترویج اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری چهارمحال و بختیاری با تاکید بر اینکه احداث سازههای آبخیزداری برای نگهداشت آب نیست، افزود: سازههای آبخیزداری ایجاد شده بیش از پنج متر ارتفاع نداشته و امکان ذخیرهسازی آب پشت این سازها نیست.
خاکپور افزود: ۶۶۰ بند سنگی ملاتی در استان احداث شده که مجموع ذخیره آب در این سدها یک میلیون و ۴۰۰ هزار متر مکعب است و هرگونه اظهارنظر در خصوص اینکه احداث این سدها برای ذخیره سازی آب پشت سد است نادرست و غیرکارشناسی است.
به گزارش ایرنا، در این آیین با حضور مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان چهارمحال و بختیاری، رییس خبرگزاری ایرنا مرکز شهرکرد و خبرنگاران این مرکز پنج اصله نهال در ایرنا مرکز شهرکرد کاشته شد.
نظر شما