افزایش صادرات کالا از گمرکات و مهمترین اخبار هفته گذشته اردبیل

اردبیل- ایرنا- افزایش صادرات کالا از گمرکات، تدوین سومین نقشه راه پیشگیری از اعتیاد، تسریع صدور سند تک برگی اراضی زراعی و درخشش ورزشکاران روستایی در مسابقات قهرمانی کشور از جمله عناوین مهمترین رویدادهای خبری در نقاط مختلف استان اردبیل در یک هفته گذشته است.

صادرات کالا از گمرکات افزایش یافت

به گزارش ایرنا، استان اردبیل دارای وسعتی معادل ۱۷ هزار و ۹۵۳ کیلومترمربع است و پنج شهرستان آن به طول ۳۸۲ کیلومتر مرز مشترک با کشور جمهوری آذربایجان دارد.

پیش از این حجم مبادلات به ویژه با همسایه شمالی در محدوده ۴۰۰ میلیون دلار قرار داشت اما کارشناسان امر پیش‌بینی می‌کنند که با تسهیل روند تجاری و رونق نقاط مرزی در ۲ سال آینده این میزان به یک میلیارد دلار برسد.

مدیرکل گمرکات استان اردبیل در این زمینه گفت: صادرات در ۱۱ ماهه امسال نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۸۰ درصد از لحاظ وزنی و ۱۴۶ درصد از لحاظ ریالی افزایش یافته و ۵۰۰ میلیون دلار از گمرکات اردبیل و بیله‌سوار کالا صادر شده است.

پرویز تقوی در مراسم افتتاح سایت ایکس‌ری خودرویی در گمرک بیله‌سوار افزود:بیشترین سهم صادرات استان به مبلغ ۳۰۰ میلیون دلار از گمرک بیله‌سوار صورت گرفته و ۳۲۱ هزار تن کالا از گمرک مرزی بیله‌سوار صادر شده است که نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۵۹ درصد افزایش صادرات نشان می‌دهد

وی همچنین اظهار کرد: براساس آمارها هفت هزار تن کالا به مبلغ ۱۶ میلیون دلار از گمرک مرزی بیله‌سوار واردات صورت گرفته است که نسبت به مدت مشابه افزایش نشان می‌دهد.

سرمایه‌گذاری در حوزه گردشگری آبی توسعه می‌یابد

وجود تعداد اندکی از آب‌های گرم معدنی استان اردبیل در کشورهای توسعه یافته و یا در حال توسعه سرمایه‌گذاری کلانی را موجب شده است، اما حدود ۱۲۰ دهنه آب معدنی گرم و سرد موجود در این استان چندان تاثیر شگرفی در بخش گردشگری ایجاد نکرده است.

همچنین در استان اردبیل ۱۰ سد بزرگ و ۴۲ سد کوچک احداث شده است که در بیشتر آنها زمینه سرمایه‌گذاری گردشگری آبی وجود دارد و بدون تردید یکی از راه‌های توسعه گردشگری در استان توجه به ظرفیت بالای منابع آبی است.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای اردبیل در این زمینه گفت: سرمایه‌گذاری در حوزه گردشگری آبی با هدف جهش تولید و ایجاد اشتغال در این استان توسعه می‌یابد.

علی حیدری اناری در جلسه شورای مشاوران جوان اردبیل افزود: با ابلاغ شیوه‌نامه اجرایی فعالیت‌های گردشگری و تفریحی در منابع و تاسیسات آبی که در جهت اجرای سیاست‌های کلی اقتصاد مقاومتی و پس از توافق ۲ وزارتخانه نیرو و میراث فرهنگی و گردشگری و صنایع دستی صورت گرفته فعالیت‌های گسترده‌ای از سوی شرکت آب منطقه‌ای اردبیل برای ترغیب و تشویق سرمایه‌گذاران حوزه گردشگری آبی آغاز شده است.

وی بیان کرد: در سال‌های گذشته به این موضوع توجه کمی شده و شرکت آب منطقه‌ای اردبیل برای سال آینده به عنوان یکی از رویکردهای اصلی این موضوع را مدنظر قرار خواهد داد.

حیدری اناری با اشاره به ظرفیت بالای استان در بحث منابع و تاسیسات آبی اظهار کرد: با وجود ذخایر ارزشمند منابع آبی و ظرفیت‌های کم نظیر آب‌های گرم معدنی در استان، باید برنامه‌ریزی مدونی جهت توسعه گردشگری آبی در استان به‌عمل آید و شرکت آب منطقه‌ای از هرگونه سرمایه‌گذاری در این بخش استقبال می‌کند.

سرمایه‌گذاری بخش خصوصی در استان اردبیل پایین است

استان اردبیل در حال حاضر رتبه دوم را در زمینه جواز تاسیس در کشور دارد اما زیرساخت‌های استان همگام با این موضوع رشد نکرده‌ است و بخش خصوصی انتظار دارد مصوبات مناسبی برای شهرک‌های صنعتی استان تصویب شود.

کارشناسان امر بر این باور هستند که برای سرمایه‌گذاری در استان اردبیل باید مشوق‌های لازم برای سرمایه‌گذاران اعمال شود، ضمن اینکه در کنار این مشوق‌ها هم زمین مورد نیاز به صورت رایگان در اختیار سرمایه‌گذاران بخش خصوصی قرار داده شود.

رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان اردبیل گفت: میزان سرمایه‌گذاری بخش خصوصی در بخش‌های مختلف به ویژه صنایع تبدیلی با فناوری بالا پایین است.

حسین پیرموذن در جلسه شورای گفت و گوی دولت و بخش خصوصی افزود: امکانات صنایع تبدیلی در این استان کم است و برای ورود به بازارهای جهانی لازم است صنایع تبدیلی مجهز به فناوری روز شود.

وی با بیان اینکه انبارهای سرد و صنایع تبدیلی از نیازهای اساسی برای تکمیل چرخه تولید محصولات کشاورزی در استان است، گفت: برای جذب و جلب سرمایه‌گذاران برای سرمایه‌گذاری در راه‌اندازی صنایع تبدیلی برطرف شدن موانع تولید و مخل قوانین ضروری است.

رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان اردبیل بیان کرد: یکی از مشکلات پیش روی سرمایه‌گذاران بخش خصوصی دشواری صدور مجوزها و استعلام از دستگاه‌های مربوطه است که باید تسهیل شود.

وی اضافه کرد: برای تسهیل‌سازی و بهبود فضای کسب و کار لازم است قوانین مخل شناسایی شده تا محیط کسب و کار در استان ساماندهی شود چرا که رتبه فضای کسب و کار در این استان بسیار پایین است.

استان اردبیل قطب تولید بذر محصولات زراعی است

استان اردبیل را منطقه‌ای پیشرو در اجرای طرح های تحقیقاتی و به خصوص تولید ارقام بذور است و مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان اردبیل سالانه بالغ بر یک هزار تن انواع بذر پرورشی را در مراکز و ایستگاه اصلاح و تحقیقات خود تولید می‌کند.

بر اساس آخرین آمارها، در سایه فعالیت علمی مستمر، درآمد مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان در سال‌های اخیر از ۱۰ میلیارد ریال به ۲۵۰ میلیارد ریال رسیده است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل گفت: استان اردبیل قطب تولید بذر انواع محصولات کشاورزی از جمله محصولات زراعی دانه‌ریز و سیب زمینی کشور است.

خلیل نیکشاد در آیین معرفی رئیس جدید مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان اردبیل افزود: سالانه افزون بر ۳۵ هزار تن بذر گواهی شده گندم و جو و یک هزار و ۵۰۰ تن بذر سویا در استان اردبیل تولید می‌شود.

وی تولید ۸۰ درصد بذر چغندر قند مورد نیاز کشور و نیز ۱۰۰ درصد محصول سورگوم مورد نیاز کشاورزان ایران را از جمله توانمندی‌های بخش کشاورزی استان اردبیل برشمرد و اضافه کرد: این استان با تولید تقریبی پنج هزار تن بذر سایر محصولات، تامین کننده بخش عمده‌ای از نیاز کشور به بذور مختلف است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل، راه‌اندازی ایستگاه تحقیقات تک محصولی سیب‌زمینی در استان را از مهمترین فعالیت‌های صورت گرفته در بخش تحقیقات حوزه کشاورزی استان اردبیل در سال‌های گذشته عنوان کرد و گفت: محققان استان اردبیل تاکنون پنج رقم پرمحصول سیب‌زمینی را تولید، معرفی و در دسترس کشاورزان استان قرار داده اند و ۲ رقم جدید سیب زمینی در تراز ملی نیز توسط مرکز تحقیقات، آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان معرفی شده است.

وی تبدیل شدن استان اردبیل به ویترین و قطب تولید انواع بذر محصولات کشاورزی را نتیجه تلاش محققین و دست اندرکاران مرکز تحقیقات کشاورزی، آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان عنوان کرد و از اجرای بیش از ۱۸۰ طرح تحقیقاتی در این مرکز خبر داد.

سومین نقشه راه پیشگیری از اعتیاد تدوین شد

بر اساس آخرین آمارهای مراجع رسمی، معتادان به مواد مخدر در استان اردبیل حدود ۶۰ هزار نفر برآورد شده است که از این تعداد بیش از ۶۰۰ نفر معتاد متجاهر هستند.

بنابر اعلام دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر، ۲۰ هزار و ۷۰۷ نفر در این استان در چرخه درمان از اعتباد به مواد مخدر قرار گرفته‌اند و ۲ هزار نفر موفق به ترک اعتیاد شده‌اند و در حال حاضر نیز ۱۱ کمپ ترک اعتیاد در نقاط مختلف فعالیت دارند و با ظرفیت اسمی ۶۰۰ نفر به مقیمان خدمات ارایه می‌کنند.

مدیرکل بهزیستی استان اردبیل در این زمینه گفت: سومین نقشه راه پیشگیری اولیه از اعتیاد با مشارکت دستگاه‌های عضو کمیته فرهنگی و پیشگیری شورای مبارزه با مواد مخدر استان در مدت سه ماه تهیه و بعد از بررسی نهایی در کمیته مذکور تصویب شد.

بهزاد ستاری به خبرنگاران بیان کرد: برنامه عملیاتی پیشگیری از اعتیاد برای مدت پنج سال تهیه شده است که اجرای آن از سال ۱۴۰۱ آغاز می‌شود و تا سال ۱۴۰۵ ادامه خواهد داشت.

وی با اشاره به اهمیت و اولویت پیشگیری در کنترل و کاهش میزان بروز و شیوع اعتیاد در استان اردبیل، افزود: این برنامه با مشارکت ۲۳ دستگاه اجرایی، دانشگاهی و فرهنگی استان با الگوی طرح یاریگران زندگی تهیه شده است.

مدیرکل بهزیستی استان اردبیل اظهار کرد: جامعه هدف این برنامه شامل محیط‌های آموزشی، خانواده، محیط‌های کاری و محیط‌های عمومی از جمله محلات پرآسیب و روستاها و جمعیت هدف شامل سالانه ۴۰ درصد کل جمعیت استان به تعداد ۵۲۰ هزار نفر پیش‌بینی شده است.

وی اضافه کرد: این برنامه به تفکیک شهرستان‌ها، دستگاه‌های اجرایی و سال اجرا با هدف کاهش سالانه پنج درصد از میزان موارد جدید ابتلا (بروز) به اعتیاد در استان اردبیل تهیه شده و از سوی دبیرخانه شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر و بهزیستی به عنوان رئیس کمیته و فرمانداران شهرستان‌ها تحت پایش و نظارت مستمر قرار خواهد گرفت.

درج قیمت کالاها از سوی تولیدکنندگان و اصناف الزامی شد

در حال حاضر ۵۰ هزار واحد صنفی در قالب ۱۱۶ اتحادیه صنفی و ۶ اتاق اصناف در نقاط مختلف استان اردبیل فعالیت دارند.

با وجود این گستره فعالیت گاه تخلفاتی از سوی واحدهای صنفی مشاهده می‌شود که گلایه شهروندان را به دنبال دارد و از جمله آنها می‌توان به فقدان درج قیمت بر روی کالاها اشاره کرد.

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان اردبیل بر ضرورت درج قیمت بر روی کالاها در واحدهای تولیدکننده و عرضه‌کننده این استان تاکید کرد و گفت: این امر به منظور اجرای پروژه شفاف‌سازی قیمت از طریق درج قیمت تولیدکننده بر روی کالاهای منتخب به اجرا درمی‌آید.

رامین صادقی در این زمینه اظهار کرد: همه واحدهای تولیدی بر اساس جداول ضریب سود و هزینه‌های شبکه توزیع و عرضه تا مصرف‌کننده برای کالاهای مصرفی، سرمایه‌ای و مصرفی بادوام ملزم به رعایت نصب برچسب قیمت هستند.

وی بیان کرد: همچنین واحدهای صنفی باید نسبت به درج قیمت مصرف‌کننده با لحاظ سود و هزینه‌های مصوب بر روی کالاهای قابل عرضه اقدام کنند.

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان اردبیل اضافه کرد: بازرسان سازمان صنعت، معدن و تجارت و اتاق اصناف استان ضمن نظارت بر واحدهای صنفی، در صورت مشاهده کالای فاقد برچسب قیمت و یا رعایت نکردن ضرایب سود مصوب، بر اساس قانون نظام صنفی با متخلفان برخورد خواهند کرد.

طرح تک برگی کردن سند زمین‌های زراعی تسریع شود

استان اردبیل با وسعت ۱۷ هزار و ۹۵۳ کیلومترمربع، دارای ۹۰۳ هزار هکتار مرتع ییلاقی، قشلاقی و میان‌بند، ۶۹ هزار هکتار جنگل و ۲۲۵ هزار هکتار اراضی آبی، ۵۱۵ هزار هکتار اراضی دیم و ۳۸ هزار هکتار اراضی باغی است.

طرح ملی تهیه نقشه  کاداستر در سال ۱۳۹۱ در این استان آغاز و تاکنون حدود ۸۰ هزار هکتار از اراضی برای تثبیت و صدور سند مالکیت به صاحبان اصلی آماده شده است.  

رئیس‌کل دادگستری استان اردبیل مسوولان ذی‌ربط را به تلاش برای تسریع در اجرای طرح صدور سند تک برگی برای زمین‌های زراعی، اراضی ملی، منابع طبیعی و کشاورزی منطقه فراخواند.

حجت‌الاسلام حسین کثیرلو در جلسه شورای حفظ حقوق بیت‌المال در امور اراضی استان اظهار کرد: اجرای این طرح منجر به کاهش اختلافات ملکی و در نهایت رسیدگی‌های دقیق در پرونده‌های قضایی خواهد شد.  

وی ادامه داد: تمام تلاش مسوولان بر این است که این کار عظیم با حداکثر سرعت و حداقل هزینه برای مردم عادی انجام بگیرد.

رئیس‌کل دادگستری استان اردبیل با تشریح عملکرد شورای حفظ حقوق بیت‌المال گفت: تمامی احکام صادره از سوی محاکم قضایی در خصوص اراضی ملی و دولتی اجرایی شده و اراضی مورد تعرض و تصرف آزادسازی شده است.

وی همچنین با بیان اینکه ساخت سازهای غیرمجاز و بی‌رویه موجب ایجاد مشکلات فراوان شده است، بر لزوم تعیین تکلیف اینگونه ساخت و سازها و یافتن راحل مناسب برای پیشگیری از ساخت و سازهای غیرمجاز تاکید کرد.

حجت‌الاسلام کثیرلو گفت: با هر گونه سهل‌انگاری در صیانت از اراضی و املاک و نیز با متخلفان و مجرمانی که با تخریب، تصرف و تعرض به این اراضی درصدد سوء‌استفاده باشد مطابق قانون برخورد می‌شود.

راهنمایان گردشگری ساماندهی می‌شوند

اردبیل با حدود یک میلیون و ۲۴۸ هزار نفر جمعیت با استان‌های گیلان، زنجان و آذربایجان‌شرقی همسایه است و گردشگری یکی از سه محور توسعه این خطه به شمار می‌رود؛ به طوری که پیش از شیوع ویروس کرونا این استان سالانه پذیرای هشت میلیون گردشگر داخلی و افزون بر ۱.۶ میلیون گردشگر خارجی بود.

با وجود چنین ظرفیت مهمی، در این استان هنوز موضوع به صورت حرفه‌ای مورد توجه قرار نگرفته و از جمله بحث راهنمایان گردشگری و تورها به صورت اصولی ساماندهی نشده که این امر گاه موجب بروز مسائل و مشکلاتی برای گردشگران شده است.

مدیرکل میراث‌ فرهنگی، گردشگری و صنایع‌ دستی استان اردبیل در این راستا از ساماندهی راهنمایان گردشگری این استان با همکاری انجمن راهنمایان گردشگری خبر داد.

نادر فلاحی در نشست با اعضای هیات مدیره انجمن راهنمایان گردشگری استان با اشاره به نقش و اهمیت راهنمایان گردشگری در معرفی جاذبه‌های طبیعی و تاریخی استان اظهار کرد: گردشگران داخلی و خارجی با ورود به مقصد، نیازمند کسب اطلاع از ابعاد گوناگون مقصد از جمله جاذبه‌های تاریخی و طبیعی، مسیرها، فرهنگ و تاریخ هستند که این وظیفه بر عهده راهنمایان گردشگری به عنوان سفیران فرهنگی است.

وی اضافه کرد: توانمندی هر یک از راهنمایان گردشگری و استقرار آنان در مراکز تاریخی و فرهنگی استان برای معرفی بهتر آثار تاریخی و فرهنگی و حتی معرفی دیگر قابلیت‌ها و جاذبه‌های استان به گردشگران از مولفه‌هایی است که به صنعت گردشگری در هر شهری رونق بخشیده که بی‌توجهی به آن نیز مانع از رشد و توسعه صنعت گردشگری در آن شهر شده است.

مدیرکل میراث‌ فرهنگی، گردشگری و صنایع‌ دستی استان اردبیل بیان کرد: راهنمایان گردشگری با استقرار در مجموعه‌های تاریخی و پایگاه‌های ملی و جهانی علاوه بر معرفی آن مکان به گردشگران و مسافران به معرفی دیگر جاذبه‌های تاریخی و طبیعی شهرهای استان نیز پرداخته و گردشگران را به بازدید از این اماکن تاریخی، فرهنگی و طبیعی نیز ترغیب کنند.

۱۱ محکوم به اعدام از چوبه دار نجات یافتند

رئیس کل دادگستری استان اردبیل گفت: امسال به همت کارگروه جهادی بخشایش و با اعلام رضایت قطعی اولیای دم ۱۱ نفر از محکومان قصاص نفس از چوبه دار در اردبیل نجات یافتند.

امسال در مجموع ۳۸۷ زندانی جرایم غیرعمد و مالی با حمایت خیرین و ستاد دیه از زندان‌های این استان آزاد و به آغوش گرم خانواده هایشان بازگشتند و برای آزادی این زندانیان در مجموع پنج میلیارد و ۲۰۰ میلیون ریال کمک مالی شده است.

حجت‌الاسلام حسین کثیرلو با اشاره به اینکه عفو و گذشت در اسلام و بر اساس آیات و روایات از پسنده‌ترین اخلاق‌ها است، اظهار کرد: مردم ولایی و حسینی استان نیز با تاسی از ائمه اطهار (ع) همواره این اخلاق نیکو را مدنظر قرار داده و با در نظر گرفتن رضایت و خشنودی باری تعالی با گذشت از حق مسلم خود موجب بازگشت مجدد به زندگی ۱۱ نفر از محکومان قصاص نفس شدند.

وی با قدردانی از خیرین، معتمدین محلی و اعضای کارگروه جهادی بخشایش از نهادهای فرهنگی از جمله صدا و سیما و نیز اصحاب قلم و رسانه خواست تا برای ترویج و گسترش بیش از پیش این سنت حسنه در جامعه تلاش کنند.

درخشش ورزشکاران روستایی اردبیل در مسابقات قهرمانی کشور

 نخستین دوره مسابقات المپیاد خانه‌های ورزش روستا، قهرمانی کشور در پنج رشته تنیس روی میز، دارت، شطرنج، فوتبال‌دستی و طناب‌زنی به میزبانی اصفهان در ۲ بخش آقایان و بانوان با حضور ورزشکارانی از ۱۰ استان در قالب ۲۰ تیم برگزار شد.

رئیس هیات ورزش‌های روستایی و بازی‌های بومی و محلی استان اردبیل از درخشش ورزشکاران این استان در المپیاد خانه‌های ورزش روستا، قهرمانی کشور خبر داد.

علی تقی‌زاده با اعلام این خبر اظهار کرد: در این المپیاد ورزشی تیم اعزامی استان اردبیل در ۲ بخش آقایان و بانوان در قالب ۲ تیم ۶ نفری حضور پیدا کرد.

وی افزود: ورزشکاران استان اردبیل در نهایت توانستند با کسب ۲ مدال طلا، پنج نقره و ۲ مدال برنز در ۲ بخش بانوان و آقایان خوش بدرخشند.

رئیس هیات ورزش‌های روستایی و بازی‌های بومی و محلی استان اردبیل گفت: یسنا مهری‌فر مدال طلای تنیس روی میز، سویل عیداضحی مدال طلای شطرنج، مهسا قسمتی مدال نقره طناب‌زنی، زینب حضرت‌قلی‌وند مدال نقره دارت،  نیوشا ابراهیم‌پور و آیلار محرابی مدال نقره فوتبال‌دستی را کسب کردند.

وی اضافه کرد: همچنین در بخش آقایان و در رشته دارت شایان محمدیان مدال نقره گرفت، در رشته تنیس روی میز و شطرنج مدال‌های برنز به ترتیب به محمد اسکندری و الیا راثی‌پور رسید.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha