سازه آبخیزداری در بخش مرکزی بیرجند افتتاح شد

بیرجند - ایرنا - سازه آبخیزداری شارقنج در بخش مرکزی شهرستان بیرجند همزمان با هفته منابع طبیعی و آبخیزداری افتتاح شد و بیش از هزار و ۲۰۰ خانوار از مزایای آن برخوردار می‌شوند.

به گزارش ایرنا در این طرح آبخیزداری که مطالعات آن سال ۹۹ انجام شد، ۶ سازه گابیونی با اعتبار پنج میلیارد ریال احداث شده است.

این سازه آبخیزداری ۲ منبع آبی را پوشش داده و اثرات این سازه‌ها در کنترل فرسایش خاک، کنترل سیل، تغذیه منابع آبی این منطقه و پایین‌دست قنوات تا دشت چاهک موسویه هدف‌گذاری شده است.

سرپرست فرمانداری بیرجند روز شنبه در آیین افتتاح این طرح ضمن قدردانی از اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان جنوبی برای اقداماتی که در حوزه آبخیزداری انجام‌ داده‌ است گفت: اجرای سازه‌های آبخیزداری یک کار انقلابی و جهادی برای حفظ عرصه‌های طبیعی، منابع آب و خاک است.

علی فاضلی‌فرد اظهار داشت: آب مایه حیات اگر نباشد همه امور تعطیل است لذا همه تلاش‌ها در راستای حفظ و نگهداشت منابع آبی منطقه قرار گرفته است.

وی افزود: خشکسالی و سیلاب را با هم در کشور داریم در حالی که روان‌آب‌ها هدر می‌رود بنابراین مجموعه منابع طبیعی همت کرده با اجرای سازه‌های آبخیزداری جلوی سیلاب و روان‌آب‌ها را بگیرد و آنها را مهار کند.

سرپرست فرمانداری بیرجند گفت: دولت نیز در اجرای جهادی طرح‌های آبخیزداری مصمم است تا پروژه‌ها با سرعت بیشتری برای احیای قنوات و تغذیه سفره‌های آب زیرزمینی اجرا شود.

رییس شورای اسلامی روستای غیوگ هم با اشاره به برخی مشکلات این روستا گفت: تقاضا داریم در سازه‌های خاکی به‌گونه‌ای سازه طراحی شود تا آب ماندگاری داشته باشد.

اکبری افزود: بیشتر مردم این منطقه دیمه‌کار هستند اما مشکلاتی درخصوص اراضی منابع طبیعی وجود دارد که جلوی کشت و کار آنها گرفته شده و تقاضای رسیدگی داریم.

وی بیان کرد: با توجه به چرای بی‌رویه دام‌ در مراتع، تمهیداتی در این زمینه اندیشیده شود، چون مراتع در حال تخریب است.

رییس شورای روستای غیوگ خواستار واگذار نشدن اراضی به بهره‌برداران معدنی شد و گفت: با واگذاری اراضی جلوی کشت مردم گرفته و چرای دام نیز با مشکل مواجه می‌شود، علاوه بر خسارت‌هایی که به روستا وارد می‌شود هیچ بهره‌ای نصیب مردم و اهالی نمی‌شود.

وی افزود: تقویت آنتن‌دهی تلفن همراه و شبکه‌های تلویزیونی، بازنگری طرح هادی روستای غیوگ، افزایش اعتبارات دهیاری روستا، رفع مشکل قطعی آب در تابستان، بهسازی و ترمیم قنوات روستا، تسهیل در واگذاری زمین به متقاضیان مسکن روستایی، احداث بندهای خاکی برای تامین آب و احیای قنوات، استقرار بهورز خانه بهداشت در تمام روزهای هفته از دیگر درخواست‌های اهالی روستا است.

اکبری خواستار اجرای شبکه روشنایی در مزار شهدای این روستا شد و گفت: این درخواست در گذشته پیگیری شده اما به نتیجه نرسیده است.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان جنوبی هم گفت: اجرای طرح‌های آبخیزداری متناسب با شرایط و نیاز هر منطقه انجام می‌شود.

علیرضا نصرآبادی افزود: در خصوص واگذاری زمین مسکن آنچه در حوزه مسکن روستایی لازم باشد هیچ محدودیت نداریم و اراضی منابع طبیعی قابل واگذاری است.

وی بیان کرد: اراضی منابع طبیعی که برای مسکن قرار است واگذار شود باید حتما در طرح هادی روستا گنجانده شود در این صورت هیچ محدودیتی در واگذاری زمین نداریم.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha