کتاب اندیشیدن به گفت و گو و تعامل اثربخش اثر محمدعلی نویدی، است که به اهمیت مساله گفت وگو و ورزیدگی ذهنی در این زمینه می پردازد.
این کتاب در سه بخش اصلی تألیف شده است: بخش اول در خصوص اندیشه و اندیشه ورزی درباره گفت و گو و تعامل اثربخش است. بخش دوم به چیستی و چگونگی و ضرورت و نیاز به روش گفت وگو و تعامل اثربخش سخن می پردازد و بخش سوم قواعد عقلانی و منطقی گفتگوی اثربخش را بررسی می کند.
جهان بدون اندیشه ورزی ممکن نیست، فکرت و فرآیند گفتوگو و تعامل، هنگامه همسخنی، راهی برای رهایی از پندارها، زبان گلوله و زبان گفتوگو، چگونگی رهایی از تله های گفت و گو، هم اندیشی، مساله شناسی و راه حل یابی، هم کنیش مسئله و گفتوگو، عنوان برخی بخش های این کتاب است.
بخشی از کتاب: سکوت و خاموشی مکمل گفتگو و هم سخنی است به شرط اینکه هر دو از روی خرد و آگاهی صورت گیرد. روش گفت و گو و تعامل اثربخش، به مثابه یک روش معرفت افزا و آگاهی بخش مطرح است؛ چرا که، گفت و گو و دیالوگ در حقیقت با لوگوس « logos، عقل و اندیشه» در نسبت وجودی و اثری است. بنابراین، گفت اندیشگی و شنید تأمل انگیز، موجب تولید آگاهی و شناخت می شود و فانوس وجود آدمی را منور و رخشان می کند. آگاهی جز اتصال عمیق تر با منبع و سرچشمه خرد و خردورزی و رابطه آن با عینیات چیزی نیست.
روش گفت و گوی اثربخش با گفتگوهای سیاسی صرف و ذهنی و تفننی و انتزاعی، اساسی دارد، گفت و گوی اثربخش، مسئله محور و موضوع مدار است. چون زندگی پیچیده در مسائل است، متعلق گفت و گو مسئله شناسی و راه حل یابی و یاری گری آدمی ست. شاید، از این طریق در زندگی انسان گشایش و رهایشی ایجاد شود.
کتاب اندیشیدن به گفت و گو و تعامل اثربخش، در ۱۵۰ صفحه و توسط انتشارات دایره دانش چاپ و منتشر شده است.
نظر شما