عباس شیردل روز دوشنبه در گفتوگو با ایرنا افزود: قوانین تجارت بین الملل ایران قدمت زیادی دارد و با شرایط فعلی بمنظور صادرات محصولاتی مانند صنایع دستی سازگار نیست و تنها مانعی پیش روی این عرصه است.
شیردل، تقویت بازارهای بین الملل را برای رونق صنایع دستی اصفهان کارگشا دانست و از مسئولان خواست تا از این عرصه با تسهیل قوانین و حمایت از هنرمندان صنایع دستی حمایت بیشتری کنند و اجازه ندهند مشکلات انباشته شود.
وی با تاکید بر اینکه چالشهای بخش صنایع دستی و هنرمندان این استان ناشی از انباشت مشکلات از گذشته تاکنون و نگاه بیتفاوت نسبت به آن است، اضافه کرد: بازار صنایع دستی اصفهان بهدلیل کمتوجهی سال های گذشته تاکنون با انبوهی از معضلات روبرو بوده و این وضعیت به رُکود و کاهش فعالیت منجر شده است.
وی، بیمه هنرمندان صنایع دستی را از مهمترین چالشهای این بخش عنوان کرد و اظهار داشت: منابع مالی این کار در صندوق هنر تامین نشده است تا همگان از این فرصت حمایتی، بهره ببرند.
رییس اتحادیه صنایع دستی اصفهان با بیان اینکه آماری از وضعیت بیمه شدگان هنرمندان این رشته در استان اصفهان نداریم، تصریح کرد: عدم تامین منابع مالی باعث شده است تا صاحبان کارگاه های صنایع دستی، کارآموزان خود را به صورت آزاد بیمه کنند و هزینه زیادی به آنان تحمیل شود.
وی، رشد نرخ مواد اولیه صنایع دستی همراه با نوسانات ارزی را از دیگر معضلات پیش روی این عرصه عنوان کرد و گفت: افزیش قیمت تمام شده محصولات صنایع دستی، میزان خرید بازار را کاهش میدهد و معیشت و کار در این عرصه تحت تاثیر قرار میگیرد.
شیردل با اشاره به تعطیلی برخی از کارگاه های کوچک و خانگی صنایع دستی تصریح کرد: آمار دقیقی از این موضوع در استان اصفهان نداریم اما وضعیت ظاهری، شرایط بدی را حکایت میکند.
به گزارش ایرنا، اصفهان به عنوان دومین شهر جهانی صنایع دستی در طول تاریخ نقش مهمی در رشد و توسعه فرهنگ و تمدن این سرزمین کهن ایفا کرده است.
از ۶۰۲ رشته صنایع دستی شناسایی شده در دنیا ۲۹۹ مورد مربوط به ایران و از این تعداد ۱۹۶ رشته مربوط به استان تاریخی و هنرپرور اصفهان است که تاکنون ۴۰ هزار نفر شاغل در این بخش ساماندهی شدند.
نظر شما