به گزارش گروه علم و آموزش ایرنا از پایگاه اطلاع رسانی نیچر، همه گیری کرونا از بیش از ۲ سال قبل زندگی همه مردم جهان را تحت تاثیر قرار داده و بر اساس آمارهای رسمی تا لحظه تنظیم خبر ۶ میلیون و ۴۰۰ هزار نفر بر اثر این بیماری درگذشتهاند، در حالی که مطالعهای جدید نشان می دهد آمار افراد درگذشته بر اثر این بیماری تا ۳۱ دسامبر ۲۰۲۱ (۱۰ دی) ۱۸ میلیون نفر بوده است. این مطالعه دلیل تفاوت در آمار رسمی مرگ و میرها را ناشی از آمار کمتر از واقع رسمی کشورها به دلیل گزارش های باتاخیر و ناقص آنها دانسته است.
نویسنده اصلی این مطالعه هیدونگ وانگ جمعیت شناس و کارشناس سلامت جمعیت در موسسه بررسی و سنجش سلامت سیاتل واشنگتن در این مورد میگوید: مرگ و میرهای ناشی از کرونا بسیار بیشتر از آماری است که از بررسی آمار گزارش شده بیشتر کشورها به دست میآید. در حالی که فهم آمار واقعی همه گیری برای تصمیم گیری موثر در حوزه سلامت جمعیت بسیار اهمیت دارد.
این موسسه برای تخمین مرگ و میرهای ناشی از کرونا از روشی به نام مرگ و میر اضافی یا مرگ و میر مازاد استفاده کرد که ابزاری مناسب برای یکسان سازی روش هایی است که کشورها آمار مرگ و میر ناشی از ویروس را تعیین و اعلام می کنند. محققان با مقایسه مجموع آمار مرگ و میر در یک منطقه یا یک کشور، با مرگ و میر قابل انتظار با توجه به رویدادهای سالهای اخیر، به میزان مرگ و میر اضافی می رسند.
ونگ با اشاره به مطالعات انجام شده در سوئد و هلند می گوید: این آمار شاخص خوبی برای مرگ و میرهای ناشی از کرونا است و بر اساس مطالعه ما کرونا دلیل اصلی بیشتر مرگ و میرهای اضافی در دوران همه گیری بوده است. البته به تحقیقات بیشتری نیاز است تا مرگ و میرهای ناشی از کرونا به عنوان عامل اصلی با مواردی که به دلیل عوارض ناشی از کرونا روی دادهاند، متمایز شود. مانند افرادی که نه به دلیل کرونا بلکه به دلیل مراقبت های پزشکی ناکافی در بیمارستان های مملو از بیمار، درگذشته اند.
این موسسه آمار مرگ و میر همه عوامل را در ۷۴ کشور و منطقه گرد آورده و برای کشورهایی که چنین آماری ندارند، از مدل آماری برای رسیدن به آمار تخمینی تلفات استفاده کرده است. تحلیل های محققان نشان می دهد با آنکه مرگ و میر گزارش شده ناشی از کرونا بین ژانویه ۲۰۲۰ تا دسامبر ۲۰۲۱ (دی ۱۳۹۸ تا آذر ۱۴۰۰) ۵ میلیون و ۹۰۰ هزار نفر بوده است، اما مرگ و میر اضافی در جهان به دلیل همه گیری به بیش از ۱۸ میلیون و ۲۰۰ هزار نفر می رسد.
بالاترین میزان مرگ و میر اضافی به کشورهای آمریکای لاتین آندویی (کلمبیا، پرو، بولیوی و اکوادور) تعلق دارد. کشورهای شرق اروپا، اروپای مرکزی، کشورهای جنوب صحرای آفریقا و آمریکای لاتین در رتبه های بعدی قرار دارند.
نظر شما