به گزارش ایرنا چه بسیار حوادثی که قوع آن در چهارشنبهسوری روح و روان شهروندان را به شدت آزار می دهد به طوری که تجربه، به بسیاری آموخته، بهتر است که ایام نزدیک به چهارشنبه آخر سال بیشتر در منزل بمانند تا اینکه خود را در معرض خطرات نامترقبه ای که هر لحظه قابل وقوع است، قرار دهند.
چه ناامیدکننده است جشنی چنین زیبا،که می تواند موجب شادی و استحکام روابط یکایک افراد جامعه باشد چنین تغییر ماهیت داده و باعث گریز همگان از حضور در کنار هم و اجتماع باشد.
چهارشنبهسوری یکی از جشنها و فرهنگ ایرانیان است که از غروب آخرین سهشنبه ماه اسفند، برگزار میشود اما صدای ترقه را از اوایل اسفندماه، زودتر در خیابان ها و کوچه های سطح شهر می شنویم.
این جشن، نخستین جشن از مجموعه جشنها و مناسبت های نوروزی است که با بر افروختن آتش و برخی رفتارهای نمادین دیگر، به صورت جمعی در فضای باز برگزار میشود و بر افروختن آتش و پریدن از روی آن مشخصه اصلی این جشن است. اما آنچه این روزها در چهارشنبه آخر سال رخ میدهد کمتر شباهتی به جشن دارد و عده ای با سوزاندن اشایی همچون لاستیک و کپسول گاز و برای برافروختن هر چه بیشتر شعله های آتش از بنزین و الکل استفاده می کنند.
این روزها شاهد انفجارهای کوچک و بزرگی هستیم که به صحنه های جنگ شباهت دارد تا جشن باستانی و چهره ناپسند به شهر و به این جشن زیبا تحمیل کرده است و چشمان نگرانی را میبینیم که مدام در حال گشتن هستند تا از گزند آسیبها به دور بمانند و ترسی را در آنها میشود دید و این ترس ناشی از صدای انفجار است که به طور معمول در کودکان، سالمندان و زنان باردار عواقبی را به همراه دارد که غیرقابل چشم پوشی است.
بنابراین برای یک بار هم که شده بهتر است از تحریف آیین باستانی این جشن دست برداریم و با جاری کردن همان سنت قدیمی که افروختن آتشی نمادین برای دورهمی های خانواده و محله است لبخند رضایت را بر روی لبان یکدیگر بنشانیم.
رشد ۶۶درصدی حوادث چهارشنبه سوری در قروه
با توجه به اینکه طی سال های اخیر سنت چهارشنبه سوری تحریف شده و ماهیت خود را از دست داده است و مردم و جامعه دچار خسارت شده اند باید مردم مراقب باشند سال نو را با تلخی شروع نکنند که در این راستا مسوول آتش نشانی و خدمات ایمنی شهرستان قروه در گفت و گو با خبرنگاران شهرستان قروه گفت: سال گذشته شب چهارشنبه سوری در قروه ۲۳ عملیات توسط آتش نشانان انجام شد که تعداد حوادث چهارشنبه سوری نسبت به سال قبل ۶۶ درصد افزایش یافت.
محمد علی فعله گری از ۴۳۶ مورد عملیات امداد و نجات در سال جاری خبر داد و افزود: ۴۲ نفر از شهروندان مجروح و ۲ نفر فوت شدند.
۶ تا ۱۸ سالهها آسیبپذیرترین
معاون پیشگیری از حوادث آتش نشانی شهرستان قروه با تاکید بر اینکه کودکان ۶ تا ۱۸ سال از آسیب پذیرترین رده سنی در چهارشنبه سوری هستند گفت: والدین در چهارشنبه سوری مراقب فرزندان خود باشند و از روشن کردن آتش در کنار پست های توزیع برق، مکان ها و پارکینگ های سربسته، کوچه های باریک،کنار خودروهای پارک شده و مواد اشتعال زا خودداری کنند.
جمیل ظاهری افزود: با توجه به نزدیک شدن به روزهای پایانی سال و افزایش تردد و ترافیک شهری به جهت دسترسی به خدمات ایمنی و اطفاء حریق در زمان بروز حوادث تمهیداتی صورت گرفته است.
به گفته وی هشت تیم خودرویی با ۲۵ نیروی عملیاتی در هشت نقاط حساس و پرخطر شهر قروه برای مقابله با حوادث احتمالی چهارشنبه سوری مستقر می شوند.
ظاهری اظهار داشت: نقاط حادثه خیز چهارشنبه سوری در سطح شهر شناسایی شده و تیم های امدادی در این نقاط مستقر می شوند و آماده ارائه خدمات به همشهریان هستند.
این مسوول تاکید کرد: شاید روشن کردن آتش در اختیار افراد باشد اما کنترل و اطفای آن در اختیار آن ها نیست و ممکن است منجر به خسارات جبران ناپذیر شود.
به گفته ظاهری مواد محترقه بسیارخطرآفرین هستند بنابراین نگهداری این مواد در منزل خطرناک است و افراد از پرتاپ کردن این مواد به سمت خودروها و افراد خودداری کنند و در صورت هر گونه حادثه و اتفاقاتی ابتدا افراد مسن و کودکان را از محل حادثه دور کرده و بلافاصله با سامانه ۱۲۵ آتش نشانی با ذکر دقیق آدرس تماس بگیرید تا آتش نشانان در صحنه حاضر شوند.
ظاهری ادامه داد: در سال های گذشته مجهز شدن ساختمان ها به سیستم های امنیتی از طریق نظام مهندسی رعایت نمی شد و مهندسین ناظر بررسی نمی کردند ولی الان تمامی رستوران ها و تالارهای سطح شهر و ساختمان ها برای ایمنی و جان مردم باید به سیتم های امنیتی مجهز باشند.
ظاهری افزود: متاسفانه در شهرستان قروه نردبان آتش نشانی یا نردبان هیدرولیکی برای عملیات نجات و آتش نشانی، جهت دسترسی به طبقات بالای ساختمان ها و موقعیت های بسیار مرتفع وجود ندارد.
وی از شهروندان خواست در خیابانها برای خودروهای آتش نشانی و امدادی فضا فراهم کنند تا با حل شدن مشکل ترافیک به همشهریان آسیب دیده امدادرسانی کنند.
۹۰ مصدوم حوادث ترقه بازی
سرپرستار اورژانس بیمارستان شهید بهشتی قروه با اشاره به اینکه ۹۰ مصدوم در حوادث اسفند سال گذشته وجود داشت گفت: یک مصدوم تخلیه کامل چشم بوده که به مراکز درمانی تهران اعزام شد.
محمد عباسی با بیان اینکه از ۹۰ مصدوم حوادث مواد محترقه، ۱۹ مورد مربوط به چهارشنبه سوری سال گذشته بود، افزود: ۱۰ مصدوم سوختگی درجه ۲ و ۷۹ مورد سوختگی درجه یک وجود داشت که سرپایی درمان شدند.
قروه در ۹۰ کیلومتری شرق سنندج واقع شده است.
نظر شما