به گزارش ایرنا، شامگاه چهارشنبه مراسم اختتامیه دوازدهمین جشنواره داستان بانه در سالن اجتماعات اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی بانه برگزار شد و آثار برتر این جشنواره در بخش داستان بزرگسالان کردی و فارسی، داستان کودکان و نوجوانان کردی و فارسی و در بخش مقاله کردی و فارسی با رای هیات دوران جشنواره معرفی شدند.
در بخش داستان فارسی بزرگسالان فاطمه رهبر از استان گیلان شهرستان بندرانزلی با داستان (یک شب خانوادگی) مقام اول، زهرا گودرزی از تهران با داستان ( در دهانت موجودی مرده ای داری) مقام دوم و بهرام غلامی از کرمانشاه با داستان (کاریبو) مقام سوم دوازدهمین جشنواره داستان بانه را با رای هیات داوران کسب کردند.
محبوبه درکی از استان خراسان رضوی شهرستان مشهد با داستان رویداد وو لیلا نوحی تهرانی از شهرستان سقز با داستان قورمه سبزی برگزیده این بخش شدند که با اهدای لوح تقدیر، تندیس جشنواره و جایزه نقدی از آنها تقدیر شد.
در بخش داستان کردی بزرگسالان بهنام فتاحی از استان کردستان شهرستان بانه با داستان (سه ندرومی هین) مقام اول، هیمن عبدالله پور از استان آذربایجان غربی شهرستان بوکان با داستان ( ئیستا من راست بو خومم) مقام دوم و جلیل رحیمی از استان آذربایجان غربی شهرستان مهاباد با داستان ( دل چییه و له کوییه و چون کار ئه کا مقام سوم این بخش را کسب کرد.
همچینین صلاح خضرنژاد از استان آذربایجان غربی با داستان (میرمیرین)، خدیجه جاوید از استان آذربایجان غربی شهرستان سردشت با داستان( که سیک ته شتیک ئاو نخون ده کاته وه) و کاوه عزت خواه از استان اذربایجان غربی شهرستان بوکان با داستان ( رووداوه کانی شه ویکی هاوینی مانگی گه لاویژ) نظر هیات داوران شایسته تقدیر شناخته شدند.
فرید عباسی فرید از استان آذربایجان غربی شهرستان بوکان با داستان ( جای خالی) مقام اول، تیام شاه محمدی از استان آذربایجان غربی شهرستان بوکان با داستان (دفتر خاطرات) مقام دوم و پریسا مشکاتی از تهران با داستان ( بادکنک سفید) مقام سوم بخش فارسی کودک و نوجوان دوازدهمین جشنواره داستان بانه را کسب کردند.
همچنین در این بخش داستان ( دختر طبیعت) نوشته الیا مجیدی از استان آذربایجان غربی شهرستان بوکان و داستان( دو دل) نوشته ماهور هژبری از استان خراسان شمالی شهرستان اسفراین برگزیده شدند.
سیده ثنا قسیمی با داستان( ره نگه مردوم، ئاگام نیه) از استان کردستان شهرستان مریوان، ویانا قزلچی از استان آذربایجان غربی شهرستان بوکان با داستان( من کیم) و ایلیا قدیمی از استان کردستان شهرستان بانه با داستان ( پاکونه که م تامی پاستیل یه دات) به ترتیب مقام اول تا سوم بخش کردی کودک و نوجوان داوزداهمین جشنواره داستان بانه را کسب کردند.
در این بخش از جشنواره نیما کرمی از استان آذربایجان غربی شهرستان بوکان با داستان ( مه رگ) و زهرا گلچینی استان کرمانشاه شهرستان هرسین با داستان ( له وزه خانه) با اهدای لوح تقدیرف تندیس جشنواره و جایزه نقدی تقدیر شد.
در بخش مقاله فارسی محمد رضا کلهر از استان کردستان شهرستان سنندج مقام اول، شیوا محمدی از شهرستان مریوان مقام دوم و جمیله معظمی از شهرستان سنندج مقام سوم را کسب کرد.
احمد غلامی از استان آذربایجان غربی شهرستان بوکان، شلیر رحمانی از شهرستان سنندج و یعقوب خضری از استان آذربایجان غربی شهرستان مهاباد به ترتیب مقام اول تا سوم بخش مقاله کردی را کسب کردند.
در این دوره از جشنواره داستان بانه خوانش آثار به دلیل شیوع ویروس کرونا به صورت مجازی در فضا تلگرام، یوتیوب، اینستاگرام و آپارات منتشر شد.
توانایی برگزاری جشنواره داستان بانه به صورت بینالمللی وجود دارد
دبیر داوزدهمین جشنواره داستان بانه نیز در مراسم اختتامیه جشنواره با اشاره به محتوای خوب آثار ارسالی به دبیر خانه گفت: عوامل اجرایی توانمند و با تجربه و محتوای خوب آثار ارسالی به دبیر خانه نشان میدهد که این جشنواره ظرفیت های بسیار خوبی برای برگزاری جشنواره به صورت بین المللی را دارد.
فواد جهانی اظهار داشت: جشنواره داستان بانه یکی از جشنواره موفق است که تاکنون ۱۲ دوره را با موفقیت برگزار کرده و این جشنواره ظرفیت های بسیاری خوبی برای برگزاری جشنواره به صورت بین المللی را دارد.
وی اضافه کرد: شیوع ویروس کرونا و نبود هماهنگی مسوولین با عوامل اجرایی جشنواره باعث تاخیر در برگزاری این جشنواره شد که قرار بود در سال ۱۳ج۸ برگزار شود.
جهانی افزود: عوامل اجرایی جشنواره داستان بانه آمادگی دارند که هر ساله این جشنواره را برگزار کنند.
نخستین جشنواره داستان بانه سال ۷۸ با ۸۰ اثر و با حضور نویسندگانی از استان های تهران، کردستان، کرمانشاه و آذربایجان غربی برگزار شده بود و یازدهمین دوره آن نیز آذر سال ۹۶ با حضور ۱۲۰ داستان نویس از سراسر کشور به مدت سه روز برگزار شد.
پس از بررسی و داوری ۶۸۱ اثر که به دبیر خانه دائمی جشنواره داستان بانه ارسال شده ۷۴ اثر به مرحله نهایی این جشنواره راه یافت.
شهرستان مرزی بانه با ۱۵۸ هزار نفر در۲۷۰ کیلومتری سنندج مرکز استان واقع شده است.
نظر شما