محمدصادق معتمدیان شامگاه پنج شنبه در دیدار با منتخبان اقشار مردم تکاب افزود: هم اینک سهم بخش معدن در اقتصاد آذربایجان غربی کمتر از ۰.۶ درصد است و این مساله نشانگر این است که نتوانسته ایم از ظرفیت ها و مواهب خدادادی برای افزایش درآمد و ثروت مردم توسعه اقتصادی استفاده کنیم.
وی با اشاره به اینکه در زمینه ایجاد صنایع فرآوری محصولات معدنی کمترین میزان سرمایه گذاری در آذربایجان غربی انجام شده، اظهار کرد: سیاست گذا ی توسعه استان مبتنی بر ایجاد واحد های فرآوری معدنی با صیانت از عرصه های ملی و طبیعی و حفظ سلامت مردم و رعایت اصول زیست محیطی است و دستگاه های اجرایی هنگام صدور مجوز اکتشاف و استخراج معادن، واحدهای معدنی را به ایجاد صنایع فرآوری محصولات معدنی مکلّف کنند.
استاندار آذربایجان غربی اضافه کرد: برای توسعه واحدهای فرآوری معدنی ۱۰ هزار میلیارد ریال ظرفیت سرمایه گذاری ایجاد شده و تلاش می کنیم زیرساخت های لازم برای سرمایه گذاری در این بخش را فراهم و زمینه های سرمایه گذاری را تسهیل کنیم.
معتمدیان با اشاره به اینکه تولید شمش طلا و خام فروشی مواد معدنی در تکاب قابل قبول نیست، ادامه داد: سرانه درآمد مردم در آذربایجان غربی ۴۷ درصد از میانگین کشوری پایین تر است از این رو برای بهبود وضعیت بیکاری و اشتغال و ارتقای سطح معیشت و درآمد مردم استان و تکاب باید برنامه ریزی های اقتصادی بازنگری و بازتعریف شود.
وی گفت: بخشی از علت کندی پروژه های عمرانی به شرایط اقتصادی کشور، کاهش درآمدها و بالا رفتن هزینه های اداره کشور و رکود اقتصادی مربوط است اما با عزم جدی نظام و دولت سیزدهم امیدواریم سال آینده شاهد رونق اقتصادی در کشور باشیم.
استاندار آذربایجان غربی گفت: ۱۸۰ هزار واحد مسکونی سال آینده در آذربایجان غربی واگذار خواهدشد که تاکنون یکصد هزار نفر ثبت نام کرده و ۲ برابر ظرفیت ساخت مسکن و متقاضی نیز زمین تامین کرده ایم.
معتمدیان اظهارکرد: آذربایجان غربی مستعد کشت گلخانه ای است اما درحال حاضر تنها ۵۷ هکتار گلخانه در استان وجود دارد که برای اجرای ۲هزار هکتار مجتمع و شهرک گلخانه ای در استان برنامه ریزی کرده ایم که با مشارکت سازمان جهادکشاورزی اجرا خواهدشد.
وی با اشاره به سفرهای شهرستانی در ۵ ماه گذشته اضافه کرد: تکاب مقصد هفتمین سفر شهرستانی بود و این سفرها هوشمندانه و با برنامه ریزی و خروجی مشخص انجام می شود و حاصل نگاه متعادل و متوازن به همه شهرهای آذربایجان غربی است.
استاندار آذربایجان غربی افزود: برای توسعه تکاب علاوه بر بهبود زیرساخت های گردشگری باید طرح های نیمه تمام کشاورزی این شهرستان از جمله طرح آبیاری تحت فشار اراضی پایاب سدساروق تکمیل شود.
معتمدیان اظهار کرد: تکاب یکی از قطب های معدنی کشور است که باید با حفظ اصول زیست محیطی واحدهای فرآوری معدنی در این شهرستان راه اندازی شود به گونه ای که سکونت مردم در روستاهای اطراف و عرصه های ملی آسیب نبیند.
نظر شما