به گزارش خبرنگار ایرنا، کوچه و بازار مناطق شهری و روستایی استان اردبیل بر خلاف روزها و ساعات قبل که پر جنب و جوش بود، در لحظه تحویل سال دقایقی در سکوت فرو رفت و پس از وقفه ای کوتاه، صدای تبریک همراه با صدای ترقه کودکان در کوچهها، نوای آغاز سال نو را سر داد.
لحظاتی که صوت دل انگیز تلاوت قرآن و دعای معروف "یا مقلب القلوب" در منازل اهالی استان اردبیل طنین انداز بود، اعضای خانوادهها هم علاوه بر تبریک و شادباش گویی عید به سایر اعضای خانواده، مشغول تماس تلفنی و ارسال پیامک شدند تا در این سال، احساسات عیدانه خود را به سبکی دیگر بروز دهند.
دریافت عیدی از مادر بزرگها و پدر بزرگها که رسمی دیرینه در همه مناطق ایران بزرگ محسوب میشود، از نخستین ساعات روز عید در این استان هم همچنان پا برجاست ولی در زندگی ماشینی و در فضایی که ارتباطات انسانی اسیر چنگ فناوری ارتباطات و تلفن شده، دیگر آن رنگ و بو و شور و حال گذشته را ندارد.
طبق یک رسم دیرین در نخستین ساعات روز نخست سال و در شامگاه عید نوروز، مردم استان اردبیل به همراه خانواده خود و در هوایی سرد و برفی راهی منزل بزرگان اقوام و آشنایان می شوند تا عید را شادباش بگویند.
مردم استان اردبیل، براساس یک سنت پسندیده دیرینه برگرفته از تعالیم دین مبین اسلام، از چند روز مانده به عید نوروز و اولین روز سال جدید، مجالس یادبودی به نام "قره بایرام" به مناسبت بزرگداشت افرادی که در همان سال به دیار باقی شتافتهاند، در مساجد شهر برپا می کنند که این مجالس از آخرین سهشنبه هفته پایانی سال تا روز تحویل سال برگزار می شود.
علاوه بر این، حضور در منزل فرد متوفی و شادباش گفتن سال جدید در منزل افرادی که در سال قبل فوتی داشته اند، از جمله رسومی است که همه ساله در نخستین روزهای سال جدید توسط اهالی این استان اجرا می شود و در این مراسم، اغلب دوستان، آشنایان، همسایگان و فامیل فرد متوفیها حاضر شده و سال را به بازماندگان فرد متوفی تبریک می گویند.
بر اساس یک رسم دیگر، شهروندان استان اردبیل همه ساله از نخستین ساعات سال نو به شکل انفرادی و یا گروهی به آرامستان ها مراجعه کرده و با قرائت سورههای مبارکه فاتحه و یاسین بر سر قبور درگذشتگان، گذر زمان را از نزدیک حس میکنند.
سبزههای ویژه عید روی مزار درگذشتگان و بوی شمع سوخته بر سر قبور در آرامستانهای مناطق شهری و روستایی استان اردبیل جلوه زیبایی به این مکان ها می دهد و عطر گلاب ناب که اغلب سنگ قبرها در چند روز اخیر با آن شست و شو داده شده، فضای این مکانها را معطر می کند.
در همین مکانها جمعی از خانوادهها نیز با پخش خرما، حلوای نذری و شیرینی در میان مردم در صدد کسب اجر معنوی برای درگذشتگان هستند.
جمعی از افراد نیکوکار و مهربان استان اردبیل از صبح اولین روز بهار در حالی که هدایایی در دست دارند، به عیادت بیماران بستری در مراکز درمانی این استان رفته و سال جدید را به آنها تبریک می گویند.
حضور مسافران و گردشگران نوروزی در استان اردبیل که از چند روز پیش آغاز شده، طی دیروز و امروز بیشتر شده ولی به علت بارش سنگین برف در محورهای مواصلاتی استان، کمتر از میزان پیش بینی شده است.
با این حال حضور گردشگران و مسافران نوروزی رونق مضاعفی به بازار و اماکن پذیرایی و اسکان گردشگران در استان اردبیل به خصوص شهر سرعین داده است.
پیش بینی می شود که اوج مسافرت و ورود گردشگران به استان اردبیل از فردا و پس از مساعدتر شدن وضعیت جوی و کاهش بارش برف شروع شود.
به گزارش ایرنا، در تعطیلات عید نوروز سال گذشته با وجود شیوع کرونا و اعمال برخی محدودیتها برای سفر نوروزی شهروندان، استان اردبیل براساس آمار رسمی منتشر شده توسط مرکز مدیریت راههای کشور، در صدر سفر نوروزی سال ۱۴۰۰ هموطنان قرار گرفت و مقصد اول گردشگری کشور در تعطیلات دو هفتهای نوروز بود.
بر اساس آمار اعلام شده، استان اردبیل در بازه زمانی ۲۵ اسفند ماه ۱۳۹۹ تا ۹ فروردین ۱۴۰۰ با افزایش ۲۰۰ درصدی تردد ایام تعطیلات عید نسبت به مدت مشابه سال قبل، در صدر سفرهای نوروزی کشور قرار گرفت و پیش بینی کارشناسان این است که امسال نیز جزو مقاصد اصلی گردشگری نوروزی هموطنان خواهد بود.
اردبیل با حدود یک میلیون و ۲۴۸ هزار نفر جمعیت با استانهای گیلان، زنجان و آذربایجانشرقی همسایه است و گردشگری در کنار کشاورزی و صنعت به عنوان سه محور توسعه این خطه تعیین شده است.
پیش از شیوع ویروس کرونا، ۳۲ واحد هتل، ۸۷ واحد هتل آپارتمان، ۹۸ واحد مهمانپذیر، سه واحد کمپینگ و ۲ مجتمع گردشگری در کنار ۲ واحد اقامتگاه بومگردی با ۱۵ هزار تخت اقامتی، سالانه پذیرای هشت میلیون نفر گردشگر داخلی و افزون بر ۱.۶ میلیون گردشگر خارجی در این استان بود.
پل معلق مشگینشهر، کوه سبلان با ظرفیت کوهنوردی، وجود پیست اسکی آلوارس و سرعین به عنوان شهر چشمههای بهشتی از جاذبههای پر بازدید استان اردبیل است.
نظر شما