به گزارش ایرنا، خبرگزاری رویترز نوشت: لولا داسیلو بین سالهای ۲۰۰۳ تا ۲۰۱۰ دو دوره رئیس جمهور برزیل بود و نتایج نظرسنجی جدید نشان می دهد که وی ممکن است-- اگر انتخابات ریاست جمهوری برزیل همین امروز برگزارشود -۲۹ تا ۴۳ درصد آرا را کسب کند.
نتایج نظرسنجی موسسه نظرسنجی «اف اس بی بسکوئیزا» (FSB Pesquisa) که به سفارش بانک سرمایه گذاری «بی تی جی پچوال» (BTG Pactual) انجام و روز دوشنبه منتشر شد و نشان داد اختلاف پیشتازی ۱۴ نقطه ای لولا به ۱۹ درصد رسیده است.
این نتایج در حالی منتشر شده که بولسونارو با انتقادهای گسترده و تحقیقات سنای این کشور درباره نحوه مدیریت همه گیری کرونا در دولتش مواجه است و انتظار می رود از یکشنبه هفته آینده کارزارهای انتخاباتی را آغاز کند.
یک قاضی برزیلی سال گذشته حکم فساد علیه لولا رهبر جناح چپ را باطل کرد و راه را برای کاندیداتوری مجدد او باز کرد.
لولا هنوز به طور رسمی نامزدی خود را اعلام نکرده است، اما او از جرالدو آلکمین، فرماندار سابق ایالت سائوپائولو، از میانهرو دعوت کرده است تا معاون وی شود.
همچنین روز یکشنبه (دیروز) یک قاضی دادگاه عالی برزیل حکم تعطیلی اپلیکیشن پیام رسان تلگرام را که متهم به عدم رعایت دستورات قضایی برای حذف اطلاعات نادرست در این پلتفرم شده بود، لغو کرد.
بولسونارو که پستهای مختلف او در فیس بوک، توییتر و یوتیوب به دلیل نقض قوانین درباره اطلاعات نادرست، مسدود شده است، هوادارانش را تشویق میکند تا او را در تلگرام دنبال کنند. وی در این اپلیکیشن بیش از یک میلیون دنبال کننده دارد.
این نظرسنجی نشان داد که بولسونارو کمترین محبوبیت را در بین همه نامزدهای احتمالی ریاست جمهوری دارد به طوری که ۵۹ درصد از شرکت کنندگان در این نظرسنجی گفتند دیگر هرگز به او رای نخواهند داد.
این نظرسنجی حکایت از آن دارد که سایروز گومز فرماندار سابق جناج چپ میانه برزیل و سرگیو مورو وزیر سابق و قاضی فدرال این کشور به ترتیب ۹ و ۸ درصد آرا را در انتخابات کسب می کنند.
همچنین ۶۱ درصد رای دهندگان گفته اند نحوه مدیریت دولت در دوران ریاست جمهوری بولسونارو را قبول ندارند و ۴۳ درصد از آن حمایت کردند.
نظرسنجی اخیر عمدتا به صورت مصاحبه تلفنی با دو هزار نفر از شرکت کنندگان و در فاصله زمانی ۱۸ تا ۲۰ مارس (۲۹-۲۷ اسفند) انجام شده و با ضریب خطای ۲ درصد انجام شده است
بولسونارو در دفاع از خود گفته نتایج نظرسنجی ها درست نیستند.
بولسونارو به تقلید از دونالد ترامپ رئیس جمهوری پیشین آمریکا بارها گفته که در جریان انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۱۸ در انتخابات تقلب شده است و درباره یکپارچکی انتخابات پیش رو ابراز تردید کرده است.
شهروندان برزیلی، دوم اکتبر ۲۰۲۲ (۱۰ مهر ۱۴۰۱) برای تعیین سیونهمین رئیسجمهوری این کشور آمریکای لاتین برای یک دوره ۴ ساله پای صندوقهای رای میروند.
وی اشاره کرده اگر سیستم انتخابات برزیل عوض نشود ممکن است نتایج انتخابات را نپذیرد.
بولسونارو مدعی است سیستم انتخابات باید تغییر کند تا امکان بازشماری رسیدهای چاپی فراهم شود. موضوعی که با مخالفت کارشناسان قضایی در این کشور مواجه شده است.
نظر شما