حجت الاسلام احمد مروی روز سهشنبه در پیامی به مناسبت درگذشت مرحوم ری شهری نوشت: ارتحال تاسف بار و غم انگیز روحانی جلیل القدر مرحوم آیتالله محمدی ری شهری را به رهبر معظم انقلاب اسلامی، حوزههای علمیه، فرزندان محترم، همکاران فاضل و دانشمند و کلیه ارادتمندان ایشان تسلیت عرض میکنم.
وی ادامه داد: آثار به جا مانده علمی، حوزه ای و دانشگاهی این بزرگوار در کنار خدمات ماندگار در مقام تولیت آستان مقدس حضرت عبدالعظیم الحسنی(ع) نشان از اخلاص، سختکوشی، مجاهدت مستمر و احساس مسوولیت این عالم ربانی است.
تولیت آستان قدس رضوی اظهار کرد: در جوار مضجع نورانی و قدسی امام رضا(ع) از خداوند متعال علو مقام معنوی برای آن فقید عزیز و سعید و پاداش و شکیبایی برای بازماندگان معزز مسألت میکنم.
«محمّد محمّدی نیک ریشهری» هفتم آبان ماه ۱۳۲۵ در خانوادهای متدین در شهر ری دیده به جهان گشود و در سال ۱۳۳۹ پس از پایان تحصیلات ابتدایی وارد حوزه علمیه شهر ری شد و در سال ۱۳۴۰ برای ادامه تحصیل به قم رفت و تا پیروزی انقلاب اسلامی در سال ۱۳۵۷ ـ بهجز مدّت کوتاهی که به دلایل سیاسی به حوزههای علمیه مشهد و نجف مهاجرت کرد ـ به گذراندن مدارج تحصیلی و تدریس در حوزه علمیه قم اشتغال داشت و پس از سالها حضور در دروس خارجِ فقه و اصول، به درجه اجتهاد نایل آمد.
وی از ابتدای نهضت اسلامی بهویژه در جریانات ۱۵ خرداد ۱۳۴۲ به جمع نیروهای انقلاب پیوست و بارها در این مسیر دستگیر، محاکمه، تبعید و زندانی شد و پس از پیروزی انقلاب اسلامی نیز همچنان به فعالیتهای اجتماعی ـ سیاسی اشتغال داشت و مسوولیتهای مختلفی همچون حاکم شرعی دادگاههای انقلاب، ریاست دادگاه انقلاب ارتش، دادستانی کل کشور و دادستانی دادگاه ویژه روحانیت را بر عهده گرفت و در ششم شهریور ماه ۱۳۶۳، با کسب آرای اکثریت قاطع نمایندگان مجلس شورای اسلامی بهعنوان نخستین وزیر اطلاعات جمهوری اسلامی ایران انتخاب شد.
دبیرکلّی جمعیت دفاع از ارزشهای انقلاب اسلامی و تولیت آستان مقدس حضرت عبدالعظیم حسنی (ع)، نمایندگی مردم استان تهران در مجلس خبرگان رهبری، عضویت در مجمع تشخیص مصلحت نظام، نمایندگی ولیّ فقیه و سرپرستی حجاج، ریاست مؤسسه علمی ـ فرهنگی دار الحدیث و ریاست دانشگاه و پژوهشگاه قرآن و حدیث از دیگر مسئولیتهای مرحوم حجتالاسلام والمسلمین محمدی ریشهری بود. وی شب گذشته در بیمارستان خاتم الانبیاء به دیار حق شتافت.
نظر شما