به گزارش ایرنا، راهیان نور اقدام ماندگار ارزشمندترین و تاثیرگذارترین اردوی عقیدتی و معنوی نظام مقدس اسلامی است که به تاکید شماری از کارشناسان استفاده از این سرمایه گرانبها در انتقال، ترویج و تبیین فرهنگ ایثار و شهادت دفاع مقدس به نسل های امروزی و بازگو کردن روحیه معنویت، از جان گذشتگی و شجاعت رزمندگان دوران دفاع مقدس نقش کلیدی دارد.
رویکرد تمامی برنامههای سفر معنوی راهیان نور سالجاری تحقق جهاد تبیین با محوریت شعار «مامقاوم هستیم» بوده و به یقین فرصت مناسبی در راستای جهاد تبیین واقعیت ها و انتقال حماسه ها تجربیات و مجاهدتهای حماسه ساز به نسل آینده است.
صاحب نظران گلستانی اهدف اعزام کاروان های راهیان نور به مناطق عملیاتی دوران دفاع مقدس را اشاعه، بسط و ترویج فرهنگ ایثار و شهادت، آشنایی بیشتر با فداکاری های رزمندگان اسلام در دوران جنگ تحمیلی، تحکیم پیوند نسل ها با نسل دفاع مقدس و مقابله با شبیخون فرهنگی دشمنان می دانند.
برکات تمام ناشدنی این اردو غیرقابل انکار و مسلم است، اینکه نسل آینده باید به معنای واقعی مفهوم هشت سال دفاع مقدس را درک کرده و بدانند که برای آسایش، امنیت و رفاه امروز خونهای فراوانی ریخته شده و آنان میراث دار گنجینه گران بهای دستاوردهای حضرت امام (ره) و شهدای والا مقام این کشور هستند و برنامه عظیم و معنوی راهیان نور فرصتی بسیار راهبردی برای نظام جمهوری اسلامی به وجود آورده تا بتواند با آشنا کردن جوانان با آرمانهای انقلاب، تداوم و دستیابی به افقهای پیش روی آن را هموار کند.
با صدور مجوز وزارت کشور ستاد ملی کرونا، این حرکت عظیم فرهنگی تربیتی از اسفند ماه سال گذشته تا امروز با استقبال خوبی از سراسر کشور همراه بوده است.
دبیر ستاد راهیان نور سپاه نینوا استان گلستان گفت:اردوی فرهنگی و تربیتی راهیان نور منشا بسیاری از برکات بوده و یادآور ایثار، شهادت، رشادت و خاطره هاست و به یقین باید به حماسه های هشت سال دفاع مقدس نگاه و بصیرتی ویژه داشت.
سرهنگ سید احمد سادات حسینی در گفت و گو با ایرنا اظهار داشت: گنجینه عظیم و غنی راهیان نور جهاد تبیینی، اخلاقی و معنوی گفتمان گام دوم انقلاب در میان جوانان، نوجوانان و نسلهای آینده این کشور به شمار میرود.
وی تاکید کرد: حماسه هشت سال دفاع مقدس، دوران عبرتآموز و ماندگار از ایثار، شهادت و رشادت جوانان و نوجوانان است که برای همیشه در نسل های آینده جاودانه خواهد ماند.
وی خاطر نشان کرد: راهیان نور ابزاری فرهنگی، هنری و تربیتی برای مقابله با جنگ نرم و تهاجم دشمنان انقلاب اسلامی است و این اثر فرهنگی، تربیتی و هنری باید روز به روز توسعه پیدا کند.
سادات حسینی افزود: هدف از اردوهای راهیان نور آشنایی نسل جوان با فضای حماسی و روحانی جبههها، ترویج فرهنگ ایثار و شهادت، تجدید میثاق با شهدا و ایثارگران، مقابله با جنگ نرم، زنده نگه داشتن یاد و خاطره شهدا و رزمندگان دوران هشت سال دفاع مقدس است و هر جوانی قدمی در این عرصه بردارد باید با نیت خدمت به شهدا باشد.
وی اظهار داشت: یادمان های فتح المبین، فکه، دهلاویه، اروند کنار، والفجر، نهر خین، شلمچه، هویزه، بیت المقدس و هفت تپه نوروز سال جاری پذیرای گردشگران، مسافران و کاروان های راهیان نور هستند.
دبیر ستاد راهیان نور استان گلستان بیان کرد: در قالب بسیج محلات به گلستان چهار هزار نفر سهیمه داده شده که اعزامها از ۲۵ اسفند ماه سال گذشته آغاز و تا ۱۰ فروردین ماه سال جاری خواهد بود که تاکنون بیش از هزار و ۷۵۰ نفر از اماکن مقدس راهیان نور در سفری پنج روزه بازدید کردند و همچنین بیش از ۲۰۰ خودرو سواری خانوادگی استان در این ایام برای بازدید از این اماکن مقدس آمدند.
سادات حسینی تصریح کرد: بیش از ۹۰۰ نفر هم در کاروانهای دانشجویی از ۱۵ تا ۲۵ اسفندماه سال گذشته با رعایت شیوه نامههای بهداشتی به صورت گروهی و با ظرفیت استانی به این مناطق اعزام شدند.
وی همچنین با اشاره به برگزاری جشنواره استانی رهآورد سرزمین نور افزود: این جشنواره در بخشهای مختلفی از جمله شعر، داستان کوتاه، خاطره، عکس حرفهای و عکس تلفن همراه برگزار میشود.
مدرس دانشگاه و جامعه شناس و فعال فرهنگی گفت:برگزاری اردوهای راهیان نور در راستای تداوم پاسداشت ارزشهای انقلاب اسلامی است، حضور جوانان و بسیجیان در قالب راهیان نور در مناطق جنگی، موجب تحریف نشدن ارزشهای دفاع مقدس و نهادینه شدن ارزشها انقلاب در بین نسل جوان جامعه خواهد بود.
محترم قلی پور در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهارداشت:از اهداف مهم و مورد توجه در راهیان نور تاثیرگذاری این عملیات فرهنگی بر افکار جوانان و نوجوانان است و با توجه به اینکه در این کار هیچ الزامی وجود ندارد، هر ساله تعداد جوانانی که با شور و علاقه در این اردوها شرکت می کنند، بیشتر می شود.
وی افزود: تهاجم فرهنگی دشمن به شیوههای مختلف در کشور وجود دارد و یکی از راه های مقابله با آن توجه به فرصت بسیار بزرگ راهیان نور است.
قلی پور بیان کرد: راهیان نور فرصت مناسبی برای رشد روحی و معنوی جوانان و نوجوانان و توجه به توصیه و دغدغه های رهبر معظم انقلاب اسلامی درباره تبیین صحیح دستاوردهای انقلاب برای نسل جوان و نوجوان است.
وی افزود: دانش آموزان رزمنده بسیاری در دوران دفاع مقدس شهید، جانباز و آزاده شدند که الگوهای بسیار خوبی برای نسل جوان و نوجوان هستند که نیازمند تبیین درست و کارشناسی صحیح برای معرفی هستند.
در این ارتباط فرمانده سپاه نینوا گلستان یادمانهای شهدا و کاروان راهیان نور را بهترین برنامه برای انتقال پیام شهدا برشمرده و گفت: تبیین دستاوردهای جنگ و جهاد دفاع مقدس برغم تمام شدن آن از خود جنگ مهمتر است.
سردار سرتیپ دوم پاسدار علیجمعه ملکشاهکوهی اظهارداشت: باید تلاش کنیم کیفیت برنامههای راهیان نور افزایش یابد زیرا جنگ تحمیلی گنجینه تمام نشدنی است و هر کس به اندازه خودش میتواند از این گنجینه استخراج کند.
وی با بیان این که نباید اجازه دهیم جنگ تحریف شود و آنچه دشمن میخواهد جایگزین دوران جنگ شود، خاطرنشان کرد: غیرت دینی و اعتقاد و التزام هر ایرانی به خاک و سرزمینش اجازه نداد یک وجب از خاک کشور به دست اجنبیها برسد و باید این رشادتها و غیرتها را برای نسل جدید که دوران شاهنشاهی و جنگ تحمیلی را ندیده و حس نکردند، تبیین شود.
وی بیان داشت: پیام راهیان نور امسال، نقش امام در دفاع مقدس است و نباید بگذاریم این نقش روز به روز کمرنگ شود زیرا امام (ره) باور، ایمان، اعتقاد و باهم بودن را در همه ما زنده، جاری و ساری کرد.
سرپرست اداره کل آموزش و پرورش گلستان گفت: شهدا مطالب و رهنمودهای زیادی داشتند که یکی از آنها به عنوان ولایتپذیری در دستور کار و برنامههای ما در نظام تعلیم و تربیت استان قرار دارد.
سیدرضا نظری بیان داشت: اگر دنباله رو راه شهدا باشیم، بدون شک دشمنشناسی را یاد خواهیم گرفت و دانشآموزان باید به بصیرتی برسند که در لحظات خطر و حساس، دشمنشناس باشند.
وی ادامه داد: تلاش خواهیم کرد تا در دوره جدید، تفکر شهدا در مدارس حاکم شود زیرا با رخداد چنین مسالهای، مسیر و ادامه راه برای دانشآموزان مشخص خواهد شد و از سوی دیگر آسیبهای اجتماعی درون مدارس، جامعه و خانواده نیز کاهش خواهد یافت.
احسان صادقی روابط عمومی سپاه نینوا گلستان هم در این پیوند در گفت و گو با ایرنا افزود: ۳۶هزار دانش آموز گلستانی در اردوهای راهیان نور امسال با کمک سازمان بسیج دانش آموزی و آموزش و پرورش گلستان به صورت مجازی و با ورود به کانال راهیان نور در کاروان های بستر نرم افزار آموزشی شاد به مناطق عملیاتی جنوب غرب کشور اعزام شدند و در برنامه های مختلفی از جمله روایتگری در منطقه شلمچه، شهدای اروند، یادمان شهدای فکه و هویزه شرکت کردند.
به گزارش ایرنا، ستاد راهیان نور در سال ۱۳۷۸ شکل گرفت و این بنیانگذاری به این دلیل بود که حرکتهای خودجوش مردمی برای سفر به مناطق جنگی از مدتها قبل، آغاز شده بود. با تأسیس این ستاد سعی شد که سفرهای مردمی به مناطق جنگی ساماندهی شود و رفاه و امنیت مسافران و گردشگران تأمین شود.
متأسفانه در اسفند ماه ١٣٩٨ این سفر معنوی به علت شیوع ویروس منحوس کرونا توسط ستاد مرکزی راهیان نور به منظور حفظ سلامت جامعه تعطیل شده بود که به فضل الهی و با انجام واکسیناسیون و اقدامات بهداشتی و همکاری مسوولان از اسفند ماه سال گذشته زیارت سرزمینهای نور با رعایت پروتکلهای بهداشتی و با کسب مجوزهای لازم آغاز شدکه
نسل جوان با آشنا شدن بیشتر با رشادتهای رزمندگان اسلام قویتر عمل کنند و همچنین با دیدن و شنیدن رشادتهای نسل جوان دیروز، برای آنان هویتی ایجاد شده که چگونه افرادی تمام هستی خود را در طبق اخلاص گذاشته و به عنوان قهرمانان تاریخی ایران، از میهن خود دفاع کردند.
مرز بین المللی شلمچه در ۱۵ کیلومتر خرمشهر در استان خوزستان و ۲۰ کیلومتری بصره عراق قرار دارد.
نظر شما