به گزارش روز چهارشنبه ایرنا به نقل از گاردین، لاوروف که در موسسه دولتی روابط بین الملل مسکو سخن میگفت، افزود: غرب آغاز درگیری با اوکراین را ۲۴ فوریه (۵ اسفند ۱۴۰۰) میداند؛ زیرا همه رویدادهای پیش از آن را ناچیز میشمارد.
وی همچنین با اشاره به ظهور گروههای نئونازی (در اوکراین) گفت: غرب با کلمات بازی میکند.
لاوروف همچنین گفت که اعزام نیروهای حافظ صلح بین المللی به اوکراین ممکن است به رویارویی مستقیم روسیه و ناتو منجر شود.
لهستان هفته گذشته خواستار اعزام نیروهای حافظ صلح بین المللی به اوکراین همراه با تجهیزات لازم برای دفاع از خود این نیروها شده بود.
لاوروف افزود: امیدوارم آنها بدانند در مورد چه موضوع مهمی صحبت میکنند. اعزام این نیروها به معنای رویایی مستقیم نیروهای مسلح روسیه و ناتوست که تاکنون نهتنها همه طرفها تلاش کردهاند روی ندهد بلکه در سخنان خود نیز گفتهاند که اساسا نباید اتفاق افتد.
وزیر امور خارجه روسیه همچنین اشاره کرد که مقامات اوکراینی از پیشنهادات اولیه خود در مذاکرات عقبنشینی کردهاند و همین امر شرایط را برای دستیابی به موفقیت دشوار میکند.
وی اظهار داشت: مذاکرات دشوار است زیرا طرف اوکراینی مرتب و مستمر نظر خود را تغییر داده و از پیشنهاداتی که میدهد عقبنشینی میکند.
ولودیمیر زلنسکی، رئیسجمهوری اوکراین، امروز مذاکرات با روسیه را دشوار و گاه حتی در فضای تقابلی اما رو به پیشرفت خوانده بود.
وزیر خارجه روسیه کشورهای غربی را به تبلیغ ایدئولوژی نژادپرستانه متهم و تاکید کرد، این رویکرد در آموزش نسل جوان غرب کاملا مشهود است. غربیها از گروههای نژادپرست حمایت می کنند و از مدتها پیش به ویژه در اوکراین برنامه ریزی کرده است.
لاوروف با اشاره به اینکه غرب می خواهد روسیه را از کریمه بیرون کند، افزود: جان شهروندان روس در شبه جزیره کریمه در خطر بود و غرب هیچ توجهی به این موضوع نمی کرد.
وی در ادامه گفت، کشورهای غربی هر کشوری را که مایل است با مسکو روابط دوستانه داشته باشند تهدید می کنند.
لاوروف همچنین تاکید کرد که کشورهای اروپایی به توافقات امنیتی با روسیه پایبند نبودند.
وی ادامه داد، در سالهای گذشته یک کارزار ضدروسی پشت تحریمها وجود داشته است؛ مساله، اوکراین نیست بلکه آمریکا به دنبال تسلط یک جانبه برجهان است.
ولادیمیر پوتین رئیسجمهوری روسیه دوشنبه ۲۱ فوریه ۲۰۲۲ (۲ اسفندماه ۱۴۰۰) با انتقاد از بیتوجهی غرب به نگرانیهای امنیتی مسکو اعلام کرد که کشورش استقلال جمهوریهای خلق دونتسک و لوگانتسک را به رسمیت میشناسد و در کاخ کرملین قراردادهای همکاری و دوستی را با سران این جمهوریها امضا کرد. وی بامداد پنجشنبه ۲۴ فوریه (۵ اسفند ماه) نیز در یک سخنرانی در تلویزیون ملی روسیه، از اقدام نظامی در دونباس خبر داد و از نیروهای اوکراینی خواست سلاحهای خود را زمین بگذارند و به خانههای خود بروند.
درگیری بین روسیه و اوکراین از آن زمان تاکنون در حالی ادامه دارد که چند دور مذاکره میان هیاتهای روسیه و اوکراین در سطوح مختلف به آتش بس فراگیر منجر نشده است. مذاکرات وزرای خارجه دو طرف در ترکیه نیز دستاورد ملموسی نداشت. تنها نتیجه این مذاکرات، ایجاد زمینه برای آتش بس موقت در برخی مناطق، جهت خروج غیرنظامیان از مسیرهای بشردوستانه بوده است.
نظر شما