به گزارش ایرنا، «سعید خطیب زاده» سخنگو و معاون وزیر امور خارجه کشورمان روز چهارشنبه طی سخنرانی در دومین روز از چهل و هشتمین نشست وزیران خارجه کشورهای عضو سازمان همکاری اسلامی در اسلامآباد گفت: فرصت را غنیمت شمرده هفتاد و پنجمین سالگرد استقلال کشور دوست و برادر پاکستان را تبریک گفته و از برادران عزیز پاکستانی به ویژه دوست و همکار عزیزم آقای شاه محمود قریشی وزیر محترم امور خارجه جمهوری اسلامی پاکستان برای میزبانی صمیمانه و استقبال گرم از اینجانب و هیات همراه تشکر و قدردانی نماییم.
وی گفت: ناامنی و بی ثباتی در منطقه غرب آسیا در بحران فلسطین و اشغال سازمان یافته سرزمین فلسطین توسط صهیونیست ها که می توان از آن به عنوان دیرینه ترین و پیچیده ترین بحران نظام بین المللی نام برد، ریشه دارد.
خطیب زاده افزود: به عنوان نماینده یکی از کشورهای بنیان گذار سازمان همکاری اسلامی نیازی به تذکر این نکته نمی بینم که بنیاد این سازمان بر آرمان فلسطین نهاده شده است و به همین دلیل، بازگشت تمامی فلسطینیان به سرزمین آباء و اجدادی خود و تشکیل دولت مستقل فلسطین به پایتختی همیشگی قدس شریف همچنان باید به عنوان بالاترین اولویت کاری آن مطرح و دستیابی به این هدف والا باید سرفصل کلیه اقدامات ما باشد.
وی اظهار داشت: مایه ناخشنودی عمیق است که باوجود تلاش بیش از ۵۰ ساله این سازمان، مردم فلسطین کماکان از تداوم اشغال بیرحمانه سرزمین های خود رنج میبرند و از بدیهی ترین حقوق بنیادین بشر محروم هستند.
یکی از تاسفبارترین تحولات سال های اخیر این است که سیاست های مزورانه رژیم صهیونیستی و قدرت اصلی حامی آن ایالات متحده آمریکا در امر پیشبرد سیاست استعماری عادی سازی با کشورهای اسلامی با تمایل و استقبال برخی از اعضای سازمان روبرو بوده و این امر زنگ خطر را برای دغدغه مندان وحدت و سعادت امت اسلامی به صدا درآورده است. این در حالی است که سازمان همکاری اسلامی پیوسته کلیه اشکال عادی سازی روابط با رژیم صهیونیستی را قاطعانه رد کرده و شورای وزیران امور خارجه سازمان در قطعنامه های مکرر خود در برهههای زمانی گوناگون ضمن محکوم نمودن عادی سازی روابط با این رژیم، از جمله خواهان اعمال تحریم علیه خاطیان و حتی تعلیق عضویت کشورهای عضوی شده است که قطعنامههای سازمان در این زمینه را نادیده می گیرند. از این رو لازم است سازمان همکاری اسلامی ضمن تاکید بر موضع همیشگی خود دایر بر مخالفت جدی با هرگونه اقدام سازشکارانه در امر پیشبرد سیاست منحوس عادی سازی، همچنین اقدامات ملموسی را علیه این آفت وحدت و سعادت امت اسلامی اتخاذ و از نفوذ بیشتر رژیم صهیونیستی در جهان اسلام جلوگیری نماید.
تجربه تاریخی سازشکاران گواهی می دهد که رژیم صهیونیستی در قبال فلسطین و دیگر کشورهای اسلامی جز هویت زدایی، تجزیه و اشغال گری، ناامنی و زوال و نابودی برای هم پیمانان مسلمان خویش هدف دیگری نداشته است و شرنگ تلخ خیانت به قدس شریف و دین مبین اسلام را اول از همه این سازشکاران چشیده اند. بدانیم که عادی سازی روابط با این رژیم غاصب، ظلمی آشکار به مردم مظلوم فلسطین است و تقویت این روند، رژیم صهیونیستی را در امر هجمه بیشتر به حاکمیت متزلزل فلسطینیان بر مناطق متخلخل کنونی تحت مدیریت آنان تشجیع خواهد نمود تا در نهایت هدف اصلی خود یعنی غصب کامل فلسطین و تشکیل دولت از نیل تا فرات را عملی سازد. جمهوری اسلامی ایران اطمینان دارد که این خواب صهیونیست ها و هم پالکی های آنان تعبیر خوشی برای آنان نخواهد داشت و به فضل و اراده الهی، جهان به زودی زود استقرار دولت اسلامی فلسطین در قدس شریف را جشن خواهند گرفت.
جمهوری اسلامی ایران معتقد است که تعیین سرنوشت فلسطین باید به دست ساکنان بومی این سرزمین سپرده شود. بر این اساس، جمهوری اسلامی ایران طرح چهار ماده ای " برگزاری همه پرسی ملی در فلسطین" را پیشنهاد داده که در دبیرخانه سازمان ملل متحد به ثبت رسیده است. تردیدی نیست که پایان حیات کیان صهیونیستی در فلسطین نه از طریق یک راه حل نظامی یا با اجرای ابتکارات سیاسی از پیش شکست خورده بلکه با برگزاری همه پرسی واقعی با شرکت کلیه مردم ساکن در مناطق اشغالی فلسطین و تمامی آوارگان فلسطینی به ناحق رانده شده از سرزمین خویش با هر مذهب و پیشینه سیاسی محقق خواهد شد.
امروزه افغانستان با هم آیند بحران های سیاسی، اجتماعی، اقتصادی، امنیتی و انسانی مواجه است که نتیجه بلافصل سیاست های نادرست و اقدامات غیر مسئولانه و نسنجیده یکجانبه آمریکا طی دو دهه گذشته می باشد. جمهوری اسلامی ایران ثبات در کابل را به مثابه ثبات در تهران دانسته و تمامی مساعی خود را برای ایجاد و تثبیت صلح و آرامش در افغانستان پیش و پس از سقوط دولت پیشین مبذول داشته است. راه برون رفت افغانستان از وضعیت کنونی آن بهره گیری از تمامی ظرفیت های انسانی آن کشور از طریق کمک به تشکیل یک دولت فراگیر با مشارکت تمامی گروه های سیاسی و قومی افغانی است.
غرب با اعمال سیاست قحطی و گرسنگی آسیب فاجعه باری به بار آورده است. فقر و ناامنی ناشی از تحولات سیاسی اخیر در کنار بحران انسانی ناشی از وضعیت بغرنج اقتصادی آن کشور که با مصادره دارایی های مردم افغانستان توسط اشغالگران تشدید گردید، موجب مهاجرت گسترده به کشورهای همسایه از جمله جمهوری اسلامی ایران شده است. ضمن ابراز نگرانی از وضعیت بغرنج اقتصادی و انسانی افغانستان بر این باور هستیم که شرایط کنونی بستر مناسبی برای سوءاستفاده گروه های تروریستی به ویژه داعش در افغانستان برای جذب نیرو ایجاد نموده که نیازمند همگرایی دولتهای منطقه برای ارسال کمک های بشردوستانه با هدف بهبود وضعیت انسانی و مساعدت به هیات سرپرستی موقت جهت مبارزه جدی با گروه تروریستی تکفیری داعش می باشد.
جمهوری اسلامی ایران ضمن همراهی و همدلی کامل با مردم افغانستان در این شرایط دشوار، هیت حاکمه سرپرستی موقت را به تشکیل دولت فراگیر و ایفای تعهدات شناسایی شده بین المللی از جمله رعایت حقوق زنان و کودکان ترغیب نموده و بر اساس تحلیل های برآمده از پایش منظم رفتار آن گروه با مردم افغانستان و تعامل آن با گروه های مختلف قومی و سیاسی در تشکیل دولت فراگیر مستقل، روابط خود را تنظیم خواهد نمود.
تهدیدات امنیتی فراروی جهان اسلام هر روز در شکل جدیدی ظاهر شده و تروریسم تکفیری مولود و مورد حمایت غرب، همچنان در منطقه ما قربانی می گیرد. اقدام ددمنشانه منجر به فاجعه دردناک انفجار در نمازجمعه مسجد "کوچه رسالدار" در شهر پیشاور پاکستان که منجر به شهادت و مجروح شدن تعداد زیادی از نمازگزاران بی گناه شد، موجب تاسف و اندوه فراوان گردید. ضمن عرض تسلیت و ابراز همدردی با خانواده های داغدار، این جنایت هولناک که وحدت اسلامی را نشانه رفته است، محکوم می کنیم. همکاری و مشارکت سازمان همکاری اسلامی و اعضای آن در جهت مقابله با پدیده شوم تروریسم و حمایت از تلاشهای دولت پاکستان در این زمینه از اهمیت زیادی برخوردار است.
همچنین از دولت پاکستان مؤکداً می خواهیم در جهت تضمین حمایت از مردم بی پناه-به ویژه اقلیت های مذهبی-در مقابل ظلم و جنایت گروه های تروریستی تکفیری چاره اندیشی نموده و اقدامات پیشگیرانه لازم را در این زمینه در نظر بگیرد تا بیش از این حملات خشونت بار و وحشیانه گروه های افراطی به اجتماعات مذهبی را شاهد نباشیم.
در مورد سوریه، ما از تحولات مثبت اخیر در روابط جمهوری عربی سوریه و برخی کشورهای منطقه استقبال می کنیم. جمهوری اسلامی ایران ضمن حمایت از ضرورت تامین امنیت و رفاه کامل مردم سوریه، حملات نظامی رژیم صهیونیستی اسرائیل علیه سوریه از جمله آخرین حمله در حومه شمالی دمشق را که منجر به خسارات انسانی شد، به شدت محکوم میکند.
جمهوری اسلامی ایران همواره از حل و فصل اختلافات و مسایل مربوط به کشورهای عضو سازمان از طریق گفت و گو و کاربست روش های مسالمت آمیز حمایت کرده است. به عنوان نماینده جمهوری اسلامی ایران در این نشست ارزشمند مایلم بر اهمیت حل مساله کشمیر از طریق توسل به گفتوگو و ابزارهای دیپلماتیک تاکید کنم. ایران آمادگی کامل خود را برای ارائه تمامی ظرفیت های خویش به طرفین به منظور کمک به حل این مساله اعلام میکند.
دستیابی به آینده درخشان و شکوفایی امت اسلامی تنها از طریق تحقق وحدت، همگرایی و افزایش مشارکت میان مسلمانان و کشورهای اسلامی امکان پذیر است. این موضوع باید به عنوان مهمترین هدف راهبردی جهان اسلام مورد عنایت ویژه سازمان همکاری اسلامی قرار گیرد. تقویت همکاری های اقتصادی و تجاری کشورهای عضو سازمان همکاری اسلامی و زیرساختهای اقتصادی و تجاری آن از جمله «کومسک» نیاز امروز کشورهای اسلامی است. جمهوری اسلامی ایران ضمن حمایت از این همکاریها معتقد است هدف غایی این امر باید کمک به توسعه پایدار اعضا بر اساس مشارکت فراگیر و منافع متقابل آنها باشد. مایل هستم اعلام نمایم که جمهوری اسلامی ایران به طور رسمی آمادگی خود را برای اجرای نظام و ترجیحات تجاری میان کشورهای عضو سازمان همکاری اسلامی (TPS/OIC) اعلام کردهاست که از ابتدای ژوئیه ۲۰۲۲ به مرحله اجرا گذاشته خواهد شد. دفتر هماهنگی «کومسک» اعلام کرده است که با اجرایی شدن نظام مذکور، می توانیم شاهد افزایش هرچه بیشتر مبادلات تجاری میان کشورهای اسلامی باشیم. همچنین توانمندی های جمهوری اسلامی ایران در مقابله با بحران همه گیری ویروس کرونا از جمله تولید واکسن امکان به اشتراک گذاشتن با سایر کشورهای اسلامی را دارد. امیدواریم که با تسهیل شرایط حضور نمایندگان کشورمان نزد سازمان همکاری اسلامی و با همکاری مسئولانه سازمان و مقامات کشور میزبان شاهد اتخاذ گامهای عملی در جهت توسعه همکاری و همدلی میان اعضا باشیم.
در پایان ضمن گرامیداشت شهدای حادثه منا، امیدواریم که با کاهش همه گیری بیماری کرونا و تامین ایمنی کافی برای جامعه بشری در مقابل این ویروس مخرب، بار دیگر جلوه وحدت مسلمانان در مراسم حج ابراهیمی را شاهد باشیم. همچنین آرزومندم که این نشست بتواند نقش مهم خود را در تحکیم همبستگی و اتحاد میان ملت های مسلمان در راستای مسیر درخشان به انزوا کشاندن و شکست نهایی اشغال گر قدس شریف، آزادی کامل قلمرو سرزمین های فلسطینی – اسلامی تحت سیطره صهیونیسم و تشکیل دولت مستقل فلسطین در سراسر قلمرو فلسطین به مرکزیت قدس شریف ایفا نموده و همچنین گامی مؤثر در کاهش مشکلات و آلام برادران افغان ما بردارد.
نظر شما