به گزارش خبرنگار رادیو و تلویزیون ایرنا، این شب ها شبکه دو سیما میزبان سریال نوروزی خداداد است. این سریال به کارگردانی علی غفاری ساخته شده است. غفاری پیش از این سریال های سفر به سرزمین ملائک و بچه مهندس در ۳ فصل را کارگردانی کرده است و در حقیقت خداداد پنجمین سریال او به حساب می آید.
مجموعه تلویزیونی خداداد به تهیهکنندگی سعید سعدی اوایل دی ماه در تهران کلید خورد و تصویربرداری آن تا واپسین روزهای اسفندماه نیز ادامه داشت. این مجموعه در ۱۳ قسمت محصول گروه فیلم و سریال شبکه دو سیماست و روایتگر ماجراهای شخصی با نام «خداداد» است که نقش آن را رضا ناجی ایفا می کند.
خداداد در جامعه امروزی زندگی می کند و با چالش های روز هم مواجه است. او باید در افت خیز گرانی ها برای دختر کوچکش جهیزیه فراهم کند. اما این ماجرا برای «خداداد» خیلی راحت نیست و همین محوریت قصه را تشکیل می دهد.
در کنار رضا ناجی، پیام دهکردی، سوسن پرور، علی صبوری، زهره حمیدی، آرش نوذری، شیرین بینا، سارا باقری، مهرزاد جعفری، مهرناز بیات، افشین نخعی، آرش تاج، جواد زیتونی، سیامک اشعریون و سیاوش طهمورث بازی میکنند و امیرحسین غفاری و کوثر حیدری بازیگران کودک این سریال هستند.
غرب تهران لوکیشن اصلی سریال
برای رسیدن به خانه خداداد، باید به محله ای در غرب تهران برویم. خانه ای بزرگ در منطقه سردار جنگل لوکیشنی است که البته فقط خانه خداداد نیست.
خانه یک در طوسی بزرگ دارد که نیمه باز است. وارد حیاط که می شوید، انگار به دنیای قصه خداداد وارد شده اید. هرکسی در گوشه ای مشغول کاری است. در گوشه ای سیاوش طهمورث با بازیگر دیگری مشغول گفت وگو است. آن طرف تر، دختربچه ای مشغول بازی است، بازیگران دیگر مشغول خواندن دیالوگ هایشان هستند و گروه فیلمبرداری نیز مشغول آماده کردن صحنه هستند.
خانه ای که در دل خود خیابان هم دارد!
از نکات ویژه ای که این لوکیشن دارد، این است که به علت وسعت، تولیدکنندگان سریال از بخش های دیگر آن هم استفاده کرده اند. به عنوان مثال، سمت راست حیاط سوله ای بزرگ قرار دارد که عوامل از آن هم استفاده کرده اند و یک پرده کروماکی سبز در آن نصب کرده اند. دورتا دور هم دوربین چیده شده است.
بناست در این لوکیشن سکانس هایی مربوط به یک گفت و گو تصویربرداری شود که داخل یک خودرو می گذرد.
پیام دهکردی از ایفای نقش در «گاندو» تا «خداداد»
در این صحنه قرار است «محمود» با بازی پیام دهکردی جلوی دوربین برود. او موهایی پریشان دارد و عینکی با فریم تقریبا پهن به صورت زده است. یک گردن بند سفید طبی به گردن دارد و با هیجان و متفاوت حرف می زند. آنقدر متفاوت که به یاد مخاطب نمی آید او چندی پیش نقش جیسون رضایی را در فصل اول سریال گاندو ایفا کرده است. البته دهکردی بعد از این سریال که نقطه عطفی در بازیگری او به شمار می رود، در مجموعه افرا به کارگردانی بهرنگ توفیقی هم در نقش یک وکیل حضور داشت اما حذفیات پیاپی نگذاشت سریال آن طور که باید دیده شود.
همان طور که گفته شد بناست سکانس هایی که مربوط به داخل خودرو است، ضبط شود. دلیل استفاده از پرده سبز هم به خاطر کمبود زمان و سختی تصویربرداری در ترافیک تهران است. البته در کنار آن این نکته هم هست که نورپردازی، صدابرداری و کنترل محیط و بازی ها در ترافیک خیابان ها کار دشوارتری است.
برای ضبط این سکانس، ۳ دوربین گروه را همراهی می کنند. ماشین آماده می شود. منشی صحنه همه چیز را چک می کند و راننده پشت فرمان می نشیند. جلوی ماشین هم پیام دهکردی می نشیند که از دور بسیار شبیه رضا بابک شده است و بعد هم مهرزاد جعفری که نقش امیر فرزند محمود را ایفا می کند، می نشیند.
دهکردی با حرارت دیالوگ هایش را می گوید اما به دلیل فاصله زیاد، صدایش شنیده نمی شود. این سکانس چند بار تکرار می شود. غفاری به این راحتی ها رضایت نمی دهد. اما در نهایت با چند تکرار، ضبط به پایان می رسد.
غفاری: نجابت، شرافت و امانت داری شاخصه های اصلی سریال است
پس از تصویربرداری این سکانس فرصت کوتاهی دست می دهد تا با علی غفاری گپ کوتاهی بزنیم. او تاکید می کند که ترجیح می دهد روایتگر قصه ای باشد که هم شنیدنی است و هم دیدنی.
وی در این باره گفت: اینکه سریالی بسازی که قصهای داشته باشد که مخاطب را پای کار بنشاند، اهمیت بسیار زیادی دارد که خوشبختانه این اتفاق در «خداداد» میافتد. این سریال هم یک کار شیرین و مفرح با نگاهی واقعبینانه است.
غفاری با بیان اینکه تلاش کرده ام یک قصه نجیب و شریف روایت کنم، آن را از خصیصه های اصلی سریالش برشمرد و توضیح داد: نجابت، شرافت و امانت داری جزو شاخصههای اصلی سریال خداداد است. البته ما در سریال تلاش کرده ایم مردم زندگی واقعی خود را ببینند. افرادی که علی رغم سختی در تامین معاش خود، شریف و سالم زندگی می کنند و در حقیقت شما در «خداداد» فانتزی نمی بینید.
او در پایان بر قهرمان محور بودن سریال تاکید می کند و اینکه خانواده برایش از جایگاه بسیار بالایی برخوردار است.
رضا ناجی: «خداداد» حلال و حرام سرش می شود
هوا رو به تاریکی گذاشته اما گروه همچنان مشغول کار هستند. حالا کم کم سوسن پرور و علی صبوری، امیرحسین غفاری و کوثر حیدری نیز سر صحنه حاضر شده اند. بناست در این سکانس رضا ناجی جلوی دوربین برود. این بازیگر که در آستانه ۸۰ سالگی است، سال ۸۶ موفق شد جایزه خرس نقره ای را برای فیلم آواز گنجشک ها ساخته مجید مجیدی از جشنواره بین المللی فیلم برلین بگیرد.
از نکات قابل توجه این بازیگر تبریزی استفاده از لهجه است. تقریبا او در تمام آثاری که حضور دارد فارسی را با لهجه آذری بیان می کند و شاید نقطه قوت و جذب مخاطب هم همین موضوع باشد.
گروه صحنه مشغول آماده سازی لوکیشن هستند و ناجی سخت مشغول تمرین است. در این میان فرصت گفت و گویی کوتاه فراهم می شود. او درباره نقشش عنوان کرد: خداداد یک مرد شریف است که در آستانه پیری قصد دارد دختر کوچکش را روانه خانه بخت کند. او ۲ دختر دارد که دختر بزرگتر ازدواج کرده و فرزندانی دارد. اما حالا درگیر تهیه جهیزیه برای دختر کوچکش است.
وی ادامه داد: حالا «خداداد» دارد خودش را به آب و آتش می زند و هرکاری برای خوشحالی دل دخترش می کند. وقتی هم فیلمنامه را خواندم دیدم چه پدر دلسوزی است. او خانواده اش را دوست دارد. دین و ایمان دارد و درستکار است و در یک کلام حلال و حرام سرش می شود.
او در پایان این گفت و گو تاکید می کند که سریال «خداداد» خانواده ها را سرگرم خواهد کرد و گروه همدل و یکدستی که کار را جلو می برند، یک کار دلنشین به مردم ارائه خواهند کرد.
باقری: سریال های نوروزی بیشتر دیده می شوند
بازیگران جلوی دوربین در سوله هستند. سارا باقری بازیگر جوان سریال هم بناست جلوی دوربین برود. او سال گذشته سال پرکاری را گذراند. در ابتدای سال ۱۴۰۰ مشغول بازی در سریال افرا شد که اولین سریال جدی او به حساب می آمد. مائده که در زندگی و ارتباط با پدر و نامزدش دچار چالش های بسیاری بود، در روند شکل گیری شخصیت و داستان سریال افرا کم کم به پختگی رسید و این تکامل را در فرایند شخصیتی او ترسیم کرد بعد هم در «خداداد» حضور یافت.
او در گفت و گو با ایرنا درباره نقش خود توضیح داد: به جز سال هایی که در گیلان فعالیت می کردم و کارهای کمدی انجام می دادم، دیگر کمدی بازی نکردم و بازی هایی که از من پخش شده بازی های جدی بوده و آخرین کارم سریال افرا بود. بازی در خداداد برایم خیلی جالب بود چون بعد از افرا پیشنهاد چند کار کمدی داشتم و در این دوگانگی قرار گرفتم که هم سلیقه ام و هم نوع بازیم جدی است و در رفتار خودم خیلی کمدی دیده نمی شود. نمی توانم بگویم نقشم در این سریال کمدی است اما خب لحظه های کمدی دارم و امیدوارم به دل مردم بنشیند و با آن ارتباط برقرار کنند.
وی ادامه داد: بعد از اینکه کمی با دوستان مشورت و صحبت کردم به این نتیجه رسیدم که بالاخره یک بازیگر باید نقش ها و ژانرهای مختلفی را تجربه کند. دلیل اصلی که دوست داشتم در این کار بازی کنم این بود که برای مناسبت نوروز تهیه می شد و مطمئن بودم که خیلی بیشتر دیده می شود چون در این سالها دیدم کارهای مناسبتی، مخاطبان زیادی دارند. از سویی آقای غفاری و سعدی هم جزو افرادی هستند که همیشه کارهایشان به خوبی دیده شده و مخاطب هم آنها را دوست دارد.
این بازیگر جوان تاکید کرد: برای خودم ریسک بزرگی است که مردم این نقش را دوست دارند یا نه اما خوشحالم که مائده را تکرار نکردم. یعنی برای خودم خوشایند است که تصویر جدیدی از من پخش شود. چون اگر قرار بود همان نقش قبلی را بازی کنم ممکن بود در همان ژانر بمانم. علاوه بر اینکه دوست داشتم با آقای غفاری کار کنم. بعد هم متوجه شدم طنز تلخی در این سریال وجود دارد و حتی یک جاهایی ممکن است مردم بغض کنند و بخندند. خداداد فیلم نامه جذابی دارد و به قول آقای غفاری خانواده شریف ایرانی را ترسیم می کند که دغدغه های روز دارند و از همین حیث فکر می کنم مورد توجه مردم هم قرار بگیرد.
باقری به سر صحنه فراخوانده می شود، هوا تاریک شده است اما گروه سازنده خداداد همچنان تا پاسی از شب مشغول کار هستند.
نظر شما