به گزارش ایرنا اکنون مراکز تاریخی و فرهنگی، اماکن تجاری و فروشگاههای مستقر در خیابانهای قدیمی و بافت تاریخی، اماکن باستانی و تفریحی استان یزد پر حجم و مملو از مسافر است.
تقریبا همه هتل ها و مراکز مهمانپذیر استان تکمیل شده و شرایط به گونه ای است که بسیاری از مسافران غیربومی استان که مایل به سفر به یزد بودند از حضور در این استان منصرف شدند. بر اساس آمار رسمی، بیش از ۳۰۰ هزار مسافر وارد استان یزد شده و کمی کمتر از همین تعداد یزدی از این استان خارج شدهاند.
ستاد خدمات سفر استان یزد از مدتها قبل به منظور ایجاد هماهنگی و زمینهسازی مناسب برای پذیرایی و استقبال از میهمانان و مسافران نوروزی با همکاری بخشهای مختلف و مردم و مسئولان اقدامات بسیار خوبی را انجام داده و این روند به دلیل حضور فراوان گردشگران ادامه دارد.
در گفت و گوی خبرنگاران ایرنا با برخی از مسافران، آنها از استان یزد و مردمان سخت کوش و متدین آن به نیکی یاد کردند و البته از برخی نقاط ضغف گردشگری استان هم پرده برداشتند.
یکی از مسافران نوروزی که از خراسان جنوبی به همراه خانواده خود به یزد سفر کرده است در پارک باغ ملی در مرکز شهر به ظرفیتهای خوبی که در این استان از لحاظ سابقه فرهنگی و دینی وجود دارد اشاره کرد و اطلاع رسانی بیشتر به خصوص در فضای مجازی را در کنار فعالیتهای مکتوب خواستار شد .
وی با اشاره به اینکه یزد در مرکز جغرافیایی ایران قرار دارد و همواره جزو مناطق تاریخی و فرهنگی و استانی مسافرپذیر است توجه به ایجاد فضاهای اقامتی بیشتر را ضروری ذکر کرد و گفت: باید علاوه بر توسعه هتلها و مهمانپذیرها در برخی جاهای دیگر برای استفاده راحت و ارزان میهمانان اقدام صورت گیرد .
سیدرضا هاشمی دیگر میهمان نوروزی که از سمنان به یزد آمده است از فعالیتهای مختلف برای پذیرایی از مسافران در خصوص اسکان و ایجاد پستهای راهنمای مسافر در مناطق مختلف قدردانی کرد و ایجاد بازارچههای نوروزی برای خرید صنایع دستی و معرفی بیشتر استان را خواستار شد.
فاطمه حیدریان از فرهنگیان البرز که همراه خانواده به یزد سفر کرده با بیان اینکه از بدو ورود به استان شاهد همکاری و جنب جوش خوبی در بین مسئولان برای پذبرایی مسافران در کنار میهمان نوازی مردم بوده است اظهار کرد: ایام نوروز فرصت خوبی برای معرفی جاذبههای تاریخی و فرهنگی و صنایع دستی است.
وی به اهمیت ایجاد فضای سبز بیشتر در یزد و مناطق تابعه به دلیل کویری بودن این استان اشاره کرد و یادآور شد: برای اینکه مسافران خاطره خوبی از مقاصد گردشگری خود داشته باشند و در یزد این امر وجود دارد باید همه امکانات برای رفاه و آسایش میهمانان فراهم شود.
استاندار یزد از اسکان ۲۰۰ هزار مسافر نوروزی در این استان خبر داد و از تلاشها در برقراری امنیت در این ایام قدردانی کرد.
مهران فاطمی گفت: حجم وسیعی از مردم در کشور سفر میکنند و این نشان از نشاط اجتماعی است که در قالب سفر ها صورت می گیرد و دهها هزار مسافر نوروزی در این استان حضور یافته و اسکان داده شدهاند و این بیانگر نقش آفرینی و خدمت رسانی شما مدافعان امنیت می باشد.
همچنین فرمانده نیروی انتظامی استان یزد گفت: سفر و میزان تردد در محورهای مواصلاتی استان یزد از ۲۵ اسفندماه تاکنون ۳۵ درصد افزایش یافته است.
سرتیپ عباسعلی بهدانی فرد با اشاره به اینکه ۸۰ درصد جادههای استان یزد چشم انداز مناسبی ندارند افزود: بسیاری از حوادث رانندگی بخاطر خستگی و خواب آلودگی است که امسال با استقرار اکیپهایی در فواصل مختلف سعی کردیم، از میزان خستگی رانندگان بکاهیم.
همچنین مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان یزد با اشاره به تکمیل ظرفیت تمام اقامتگاههای رسمی استان، از تدارک ظرفیت حسینیهها و بقاع متبرکه استان برای میزبانی از مسافران نوروزی خبر داد.
احمد آخوندی با اشاره به اقامت ۷۰ هزار مسافر نوروزی تنها طی روز گذشته در استان اعلام کرد: طی روزهای اخیر در سطح استان ۱۷۰ هزار مسافر در اقامتگاههای رسمی، فرهنگیان و دانشگاههای استان پذیرش شدهاند.
وی گفت: به دنبال تکمیل ظرفیتهای اقامتی رسمی استان، حسینیهها و بقاع متبرکه، شهر میراث جهانی یزد که به حسینیه ایران نیز شهرت دارد برای اسکان مسافران نوروزی آماده سازی شده است.
آخوندی با بیان این که تاکنون از ظرفیت ۱۵ حسینیه و بقعه متبرکه برای اسکان مسافران نوروزی استفاده شده اظهار کرد: البته با توجه به پیش بینی هواشناسی استان مبنی بر کاهش دمای هوا در روزهای آتی، آمادگی داریم از سالنهای ورزشی و سالنهای در اختیار شهرداری نیز برای اسکان مسافران بهره بگیریم.
مدیر کل میراث فرهنگی استان تاکید کرد: همچنان با حداکثر تلاشمان سعی در پذیرایی مطلوب از مسافران نوروزی داریم، ولی از آنها میخواهیم قبل از سفر به یزد از طریق تماس با سامانه ۳۳۵۲۱ – ۰۳۵ برای اسکان خود اقدام کنند.
آخوندی در پایان گفت: به دنبال اقدامات مناسب کمیته حمل و نقل و ایمنی ستاد خدمات سفر استان با توجه به ترافیک بالا و بعضاً حوادث جادهای در راههای مواصلاتی استان، ایمنی خوبی بر جادههای استان حاکم است.
آمار تلفات جاده ای پلیس راهور استان نیز نشان می دهد که طی تعطیلات امسال مجموعا ۹ نفر در جاده های یزد کشته و حدود ۴۰ نفر مصدوم شده اند که در مقایسه با سال گذشته افزایش داشته است.
بافت قدیم یزد به عنوان نخستین بافت تاریخی شهری ایران، ۱۸ تیر ۹۶ در چهل و یکمین اجلاس کمیته میراث بشری سازمان علمی، فرهنگی و تربیتی ملل متحد (یونسکو) در شهر کراکوف لهستان به ثبت جهانی رسید تا آرزویی چندین ساله با تلاش و پشتکار جمعی به واقعیت تبدیل شود.
بافت تاریخی یزد به مساحت ۷۴۳ هکتار و مساحت حریم پنج هزار هکتار در سال ۱۳۸۴ به ثبت ملی رسید.
استان یزد یکهزار و ۶۰۰ اثر تاریخی ثبت شده غیر منقول و ۶۰۰ بنای تاریخی ثبت شده ملی دارد که میزبان گردشگران داخلی و خارجی است.
در طرح پنج ساله از سال جاری تا سال ۱۴۰۰ برنامههای متنوعی برای توسعه استان یزد در حوزههای میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری تدارک دیده شده است.
یزد در کنار استانهای فارس و اصفهان به عنوان مثلث طلایی گردشگری ایران مقصد اول گردشگران خارجی و اروپایی بوده به گونهای که استقبال گردشگران خارجی از این شهر تا پنج برابر افزایش داشته و همین امر گردشگری را محور توسعه استان قرار داده است.
این استان ۲ هزار و ۲۷۰ هکتار بافت تاریخی دارد و شهر یزد به عنوان نخستین شهر خشت خام و دومین شهر تاریخی جهان دارای بافت تاریخی ارزشمندی است.
یزد با عناوینی همچون شهر بادگیرها، شهر کار و کاریز و کاهگل، دارالعباده، دارالعلم و دارالعمل، حسینیه ایران، شهر دوچرخهها، شیرینی، شهر قنات، قنوت و قناعت و شهر آتش و آفتاب شناخته میشود.
استان یزد یک میلیون و ۲۳۶ هزار نفر جمعیت دارد که ۸۵ درصد در ۲۴ شهر و بقیه در روستاها و آبادی ها زندگی میکنند.
نظر شما