۱۸ فروردین ۱۴۰۱، ۹:۴۱
کد خبرنگار: 909
کد خبر: 84697961
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

مهمترین چالش آسانسورهای اماکن عمومی در اصفهان مربوط به بازرسی‌ دوره‌ای است

اصفهان - ایرنا - مدیرکل استاندارد اصفهان گفت: مهمترین چالشی که درباره آسانسورهای مستقر در اماکن عمومی و اداره‌های این استان وجود دارد مربوط به بازرسی‌های دوره‌ای و سالانه برای تایید صحت عملکرد و ایمنی آنهاست.

محمود فرمانی روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: انجام بازرسی های دوره ای از آسانسورها در همه ساختمان ها و دریافت تاییدیه های سالانه از طریق شرکت های بازرسی ایمنی استاندارد، ضروری است اما در مواردی شاهد کم توجهی به این موضوع در برخی از اماکن عمومی و اداره ها هستیم.

وی با بیان اینکه ضمانت اجرایی ضعیفی در این زمینه وجود دارد، اظهار داشت: ایمنی و سلامت مردم در هنگام استفاده از آسانسور بسیار مهم است بنابراین اداره کل استاندارد تاکید ویژه ای بر روی بازرسی های دوره ای و بررسی ایمنی و صحت عملکرد آنها دارد.

فرمانی با اشاره به اینکه استفاده از آسانسور در اماکن عمومی مانند پاساژها، درمانگاه ها، بیمارستان ها، هتل ها، مراکز خدمات‌رسان و اداره ها بسیار زیاد است، تصریح کرد: متصدیان، مالکان و مدیران این بخش ها بدلیل اهمیت ایمنی آسانسور باید نسبت به بازرسی های دوره ای و سالانه اقدام کنند.

وی با بیان اینکه این بازرسی ها در استان اصفهان توسط حدود ۱۴ شرکت دارای تاییدیه صلاحیت از اداره کل استاندارد انجام می شود، افزود: این شرکت ها موظف هستند تا یک هفته پس از ارائه درخواست نسبت به بازرسی از آسانسور اقدام کرده و اگر دارای نقص ایمنی باشد آن را اعلام کنند و صدور تاییدیه سالانه منوط به رفع این نواقص است.

مدیرکل استاندارد استان اصفهان با بیان اینکه بررسی صحت عملکرد و ایمنی آسانسور در زمینه های مختلف از جمله ترمز ایمنی، قفل در آسانسور و چاله آسانسور از اهمیت ویژه ای برخوردار است، گفت: نگهداری، تعمیر و نحوه استفاده از آسانسور نیز بسیار مهم است بطوریکه مالکان یا مدیران ساختمان ها باید نسبت به تعمیر و نگهداری ماهانه از طریق شرکت های دارای پروانه طراحی مونتاژ اقدام کنند.

فرمانی با بیان اینکه آسانسورهای نصب شده در ساختمان هایی که پروانه ساخت آنها پس از سال ۸۲ است، مشمول استاندارد اجباری هستند، خاطرنشان کرد: این موضوع مشمول همه ساختمان های دولتی، عمومی، خصوصی و مجتمع های مسکونی است.

وی ادامه داد: بر اساس تکلیف قانونی، تا زمانیکه آسانسور نصب شده در ساختمان ها دارای تاییدیه استاندارد نباشد، پایان کار شهرداری برای آنها صادر نمی شود.

وی خاطرنشان کرد: با توجه به اهمیت موضوع ایمنی آسانسورها و ضرورت بازرسی های دوره ای و سالانه از آنها بویژه در اماکن عمومی و اداره ها، مقرر شد که جلسه ای با محوریت مدیریت کل بحران استانداری اصفهان و حضور سایر دستگاه های اجرایی مرتبط بمنظور اتخاذ راهکار اجرایی برای ورود به این مسئله و رفع چالش های موجود برگزار شود.

آسانسور از سال ۸۲ مشمول مقررات اجرای استاندارد اجباری قرار گرفته است؛ ۲ نوع استاندارد آسانسور شامل اولیه و ادواری وجود دارد که هر مالک یا مدیر ساختمان باید برای اخذ آن اقدام کند.

بعد از اتمام نصب آسانسور، آسانسور توسط کارشناس مربوطه بازبینی و در صورت نداشتن مشکل، گواهینامه استاندارد اولیه صادر می شود و بر اساس قانون هر مالک ساختمان برای دریافت پایان کار ساختمان نیاز به اخذ استاندارد آسانسور دارد.

استاندارد ادواری، پس از دریافت استاندارد اولیه برای آسانسور و دریافت پایان کار ساختمان است که باید به‌صورت سالانه صادر شود تا از استاندارد بودن آسانسور ساختمان اطمینان حاصل شود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha