۱۴ فروردین ۱۴۰۱، ۷:۳۱
کد خبرنگار: 2161
کد خبر: 84699130
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

تولید دانش‌بنیان پیش‌نیاز پویایی اقتصاد گلستان در گام دوم انقلاب

گرگان- ایرنا- سرمایه‌گذاری و رشد کمی و کیفی تولید دانش‌بنیان به اعتقاد شماری از کارشناسان گلستانی زمینه پویایی اقتصاد و مقابله با تحریم‌های دشمن را فراهم کرده و اصلی ترین مسیر رسیدن به خودکفایی و حل مشکلات مزمن کشور و این استان در بخش اشتغال و تولید است.

به گزارش ایرنا، با وجود آنکه طی سالیان اخیر به مراکز دانش بنیان و خلاق توجه بیشتری شده اما این توجه و دقت به این بنگاه های علمی، پژوهشی و تولیدی در مقیاسی نبود که راهگشای مشکلات این بخش باشد.

شرکت های دانش بنیان بر این اساس بنا شده اند که مرهم و گره گشای مشکلات بخش صنعت و یا واحدهای تولیدی دیگر باشند اما در سال های  گذشته رویکرد کلی حاکمیت چنان بود که برخی از  فعالان حوزه دانش بنیان از فعالیت در این بخش دلسرد شدند و در خوشبینانه‌ترین حالت قید فعالیت در این بخش را زده یا در روی خاکستری ماجرا مهاجرت کردند.

 در سال های گذشته شرکت های بزرگ صنعتی انگشت شماری بودند که به صورت واقعی و حقیقی در حوزه دانش بنیان سرمایه گذاری کرده و به توفیقات زیادی رسیدند اما هنوز بسیاری از مدیران ترجیح می دهند که میزهای مدیریتی خود را گرفتار ریسک و اما و اگر نکنند.

جوانان گام دوم انقلاب که موفق به پرتاب ماهواره  به مدار زمین ، ساخت واکس کرونا و تولید موشک های نقطه زن و دوربرد شده اند آزمون های خود را به درستی پس داده اند و در سال جاری هم که رهبر معظم انقلاب ، آن را به سال تولید دانش بنیان و اشتغال آفرین نامگذاری کرده همگان وطیفه داریم تا برای تحقق آن گام های جدی برداریم .

از نمایندگان مجلس در قوای مقننه تا مدیران اجرایی بخش های مختلف حاکمیتی و البته آحاد مردم باید در کنار هم برای اجرایی شدن تولید دانش بنیان با اراده ای راسخ وارد میدان عمل شوند.

  تامین و واگذاری فضای مناسب برای استقرار شرکت ها ، تسهیل سازی در پروسه ثبت شرکت های دانش بنیان و تمدید جواز آنها ، اعطای تسهیلات کم بهره و مناسب ،  همکاری بانک ها و موسسات مالی  در تضامین وام ، پیش بینی  معافیت های مالیاتی ، بیمه ای و گمرکی ،  تعهد به خرید تولیدات کیفی و رقابتی پذیر و پرهیز از خرید کالاهای مشابه خارجی ، آسیب شناسی شرکت های قدیمی و ترسیم ساز و کارهای لازم برای روان سازی فرآیند تمدید مجوز شرکت های خلاق و دانش بنیان بخشی از حمایت هایی است که می توان با اجرای آن به حوزه دانش و فناوری رونق داد.

باید بپذیریم که برای حل مشکلات و دشواری‌ها و کاستی‌های به ارث‌رسیده از گذشتگان و کاهش اثرات تحریم‌ها و حسادت‌های شرورانه چاره ای به جز  تولید دانش بنیان فراروی ایران نیست.

با توجه به منویات رهبر معظم انقلاب بر همه کارگزاران و خدمتگذاران کشور تکلیف است تا با تبری جستن از اقدامات نمایشی و فانتزی با ترسیم ساز و کارهای عملی  و اجرایی زمینه تحقق تولید دانش بنیان را فراهم کنند که در صورت اجرا می تواند بسیاری از چالش ها و تنگناهای فراروی اقتصاد کشور را برطرف کند.

تولید دانش‌بنیان پیش‌نیاز پویایی اقتصاد گلستان در گام دوم انقلاب

تولیدات دانش بنیان به افزایش اعتماد و تقویت روحیه ملی منجر می شود

مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان گلستان در این خصوص به ایرنا گفت: وقف بستر اقتصادی ارزشمندی برای طرح های دانش بنیان مهیا می کند و اوقاف با همکاری دانشگاه ها و مراکز دانش بنیان استان تلاش دارد تا این مهم را به منصه ظهور برساند.

حجت الاسلام روح اله سلیمانی فرد بیان کرد: این نهاد برای محقق شدن شعار سال همانند سال های گذشته اقدامات حمایتی از صنایع تبدیلی، کالاهای پزشکی، خدمات کشاورزی، دامداری و صنعت طیور دانش بنیان برای عدم وابستگی به خارج و جلوگیری از خروج ارز در دستور کار خود دارد.

مدیرکل اوقاف و امور خیریه گلستان گفت: این اداره‌کل از طرح‌های دانش‌بنیان و اشتغال آفرین برای تولید سرمایه و کمک به محرومیت‌زدایی حمایت می‌کند که امیدواریم جوانان، نخبگان و مسوولان دارای طرح و ایده بر مبنای تولید دانش بنیان و اشتغال آفرین در قالب های مختلف از جمله فناوری، کشاورزی، پزشکی و گردشگری به اوقاف مراجعه کنند.

وی اظهارداشت: با تاکیدات ویژه رهبر معظم انقلاب به اقتصاد مقاومتی و تولید دانش بنیان به یقین امروز نقش نخبگان و مسوولان کلیدی و ویژه است.

به گفته وی تولیدات کیفی و کمی دانش بنیان و علمی به افزایش اعتماد و تقویت روحیه ملی منجر خواهد شد.

مدیرکل اوقاف و امور خیریه گلستان گفت: در جهان امروز که جنگ روانی و ذهنی اراده ها برای سرخوردگی نخبگان و مردم است در میدان عمل با تولید دانش بنیان باید نقش ویژه روانی و شناختی ایفا کنیم.

تولید دانش‌بنیان پیش‌نیاز پویایی اقتصاد گلستان در گام دوم انقلاب

مدیرعامل صندوق پژوهش و فناوری گلستان هم به خبرنگار ایرنا  گفت : سال گذشته به چهار شرکت دانش بنیان ۵۹ میلیارد ریال تسهیلات پرداخت کردیم و این روند در سال ۱۴۰۱ هم با شتاب بیشتری ادامه خواهد یافت.

محمد رضایی بیان کرد: برای تقویت این حمایت ها نیاز به اهرم های مالی توسط بانک ها و بالاخص صندوق نوآوری و شکوفایی در سطح کلان داریم و علاوه بر آن ضریب خط اعتباری تخصیص یافته به بروزرسانی نیاز دارد.

وی بیان کرد: قرارگرفتن صندوق های پژوهش و فناوری در کشور به عنوان عامل تبصره ماده ۱۸ و همچنین استفاده از ظرفیت اعتبارات صندوق توسعه ملی هم می تواند به این بخش کمک بسزایی کند.

مدیرعامل صندوق پژوهش و فناوری گلستان گفت: نحوه ارائه تسهیلات به صورت کامل فرآیندی و چابک در بستر اتوماسیون(کنترل و هدایت دستگاهی بطور خودکار)  انجام می پذیرد و تا مرحله نهایی متقاضی نیاز به حضور در صندوق ندارد.

وی با بیان این که ظرفیت شرکت های دانش بنیان گلستان نیاز به تقویت دارد تا رشد کنند، افزود: در زمان حاضر ۴۳ شرکت دانش بنیان در استان فعال هستند که از نظر مقیاس بزرگی و تراکنش مالی تعداد کمی از آن ها رشد یافته بوده و نیاز است به بقیه آن ها کمک شود.

تولید دانش‌بنیان پیش‌نیاز پویایی اقتصاد گلستان در گام دوم انقلاب

حل مشکلات با تولید دانش بنیان 

نماینده مردم علی آباد کتول در مجلس شورای اسلامی هم گفت : شعار سالی که رهبر معظم انقلاب ابلاغ فرمودند، در برگیرنده همه نیازها و ملزومات امروز و فردای جامعه ایرانی است و بر مدیران حوزه معاونت علمی رییس جمهور و دیگر نهادهای متولی تکلیف است که در کوتاه مدت یک برنامه ریزی جامع ترسیم کنند تا تولید دانش بنیان به جایگاه اصلی خود در کشور برسد.

رحمت الله نوروزی یادآور شد: دستیابی به راه حل مشکلات اقتصادی  و رونق کسب و کار از مسیر تولید دانش بنیان بسیار کوتاه تر و مطمئن تر است.

وی ادامه داد: برای اجرایی شدن شعار سال باید بر مبنای  سندآمایش سرزمین و سند جامع اشتغال راهکارهای عملیاتی در نهادها و سازمان های مختلف ترسیم و به صورت انقلابی آن را دنبال کرد.

نوروزی افزود: می توانیم با استفاده از ظرفیت های خدادادی موجود و بهره گیری از دانش بنیان علاوه بر خودکفایی در بخش امنیت غذایی به  بازارهای هدفی همچون بازار اوراسیا ، عراق و دیگر کشور ها در پیرامون ایران برسیم و رونق اقتصادی را در میدان عمل معنا کنیم.

تولید دانش‌بنیان پیش‌نیاز پویایی اقتصاد گلستان در گام دوم انقلاب

لزوم حمایت 

رییس پارک علم و فناوری گلستان هم گفت : زیرساخت‌های جدی و مناسبی در بخش تحقیقات و فناوری در حوزه جهاد کشاورزی گلستان وجود دارد که با در اختیار گذاشتن این امکانات می توان زمینه توسعه و یا ایجاد شرکت های دانش بنیان در استان را محقق کرد.

به گفته مهدی غفاری وجود نیروی انسانی توانمند و آگاه در کنار امکانات سخت افزاری و توسعه اشتغال و افزایش بهره وری در حوزه کشاورزی را عملیاتی می کند.

وی با اشاره به تجربه شرکت های دانش بنیان در بخش کشاورزی خاطرنشان کرد: تجربه فعالیت در حوزه کشت بافت های گیاهی در گلستان مبین آن است که می‌توان با اندک سرمایه‌گذاری در حوزه شرکت های دانش بنیان کشاورزی جهش چشمگیری در بخش اشتغال و ارزآوری ایجاد کرد.

رییس پارک علم و فناوری گلستان یادآور شد: در کنار کاهش کاغذبازی اداری موجود در بخش ثبت و یا واگذاری به شرکت‌های دانش‌بنیان جدید باید تلاش کنیم تا شرکتهای موجود پابرجا بمانند.

غفاری ادامه داد:  مانایی شرکت های دانش بنیان و خلاق فعلی در گلستان باید به عنوان اصل نخست مد نظر همه دستگاه‌های متولی قرار گیرد.

وی بیان کرد: شرط بقا و دوام شرکت های دانش بنیان حمایت دستگاه‌های اجرایی و حاکمیتی از آنهاست به زبان ساده تر آنکه شرکتهای دولتی و یا نهادهای حاکمیتی باید هنگام خرید محصول موردنیاز، به تولیدات دانش بنیان داخلی توجه ویژه‌ای داشته باشند.

به تاکید وی اگر محصول تولیدی خوب و رقابت پذیر با محصولات خارجی است باید اولویت با تولیدات داخل باشد.

رییس پارک علم و فناوری گلستان با اشاره به فعالیت ۵۰ شرکت دانش بنیان و ۱۲ شرکت خلاق در گلستان گفت: اعطای تسهیلات رشد قابل توجهی داشته که این مبلغ از چهار میلیارد تومان در سال ۹۹ به ۶۰ میلیارد تومان تسهیلات مصوب در سال ۱۴۰۰ رسیده است.

تولید دانش‌بنیان پیش‌نیاز پویایی اقتصاد گلستان در گام دوم انقلاب

رییس پارک علم و فناوری گلستان گریزی به دغدغه های مالی این شرکت ها زد و گفت: رویه فعلی بانک ها و موسسات مالی در اخذ تضامین بانکی از شرکت های دانش بنیان سختگیرانه بوده و این امر اصلی‌ترین چالش‌های توسعه این شرکت هاست.

راهبرد دانش بنیان در اولویت امور قرار گیرد

استاندار گلستان معتقد است : در این استان زیرساخت‌های تحقق شعار سال با توجه به وجود کارخانه نوآوری خوب است و از طریق این کارخانه امکان تعامل و همکاری‌های تنگاتنگ بین مجموعه دستگاه‌های اجرایی و شرکت‌های دانش‌بنیان فراهم خواهد شد.

علی محمد زنگانه با اشاره به این که رهبر معظم انقلاب بیش از هفت سال است که در این نامگذاری‌ها بر مساله تولید، رونق تولید و پشتیبانی از آن تاکید دارند، اظهارداشت:  معظم له امسال هم به دانش‌بنیان بودن تولید تاکید داشتند و ما وظیفه داریم در مداخلاتمان در این بخش، موضوع دانش‌بنیان بودن را در اولویت قرار دهیم.

وی با اشاره به فعالیت ۵۰ شرکت دانش‌بنیان در استان، تصریح کرد: در جلسه‌ای که با مدیران این واحدها داشتیم مصوب شد تا پایان سال ۱۴۰۴، تعداد آنها در استان به ۲ برابر افزایش یابد.

زنگانه اضافه کرد: همچنین برای رشد و توسعه شرکت‌های دانش‌بنیان مصوب کردیم که هزار میلیارد ریال تسهیلات از محل ظرفیت‌های بودجه‌ای استان، در اختیار آنها قرار بگیرد.

تولید دانش‌بنیان پیش‌نیاز پویایی اقتصاد گلستان در گام دوم انقلاب

استاندار ادامه داد: برقراری ارتباط ویژه بین دستگاه‌های اجرایی استان با شرکت‌های دانش‌بنیان از دیگر مصوبات آن جلسه بود که سازوکارهای این ارتباط از سوی معاونت امور اقتصادی استانداری استخراج و فعالیت و نمودار کاری آن مشخص شده است.

استاندار گلستان افزود: به منظور ساماندهی بیشتر شرکت‌های دانش‌بنیان در استان، مصوب شد تا سایتی برای استقرار این نوع شرکت‌ها در نظر گرفته شود که این مصوبه در کنار مصوبه ایجاد پایانه صادراتی در استان، بطور جدی پیگیری می‌شود.

به گزارش ایرنا  رهبر معظم انقلاب در راستای یک رویه مرسوم و معمول  سال ۱۴۰۱ را سال «تولید؛ دانش‌بنیان، اشتغال‌آفرین» نامگذاری کردند.

ایشان با تاکید بر اینکه تنها راه رسیدن به رشد اقتصادی، حرکت به سمت اقتصاد دانش‌بنیان است، افزودند: منظور از اقتصاد دانش‌بنیان، نگاه علمی و فناورانه به تولید در همه عرصه‌هاست که نتیجه آن، کاهش هزینه‌های تولید، افزایش بهره‌وری، ارتقای کیفیت محصولات، رقابت‌پذیر شدن تولیدات در بازارهای جهانی و کاهش قیمت تمام‌شده محصولات در داخل خواهد بود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha