توقف فعالیت سایت‌های خبری بدون مجوز، نیازمند تصمیم‌گیری در سطح کلان است

شیراز-ایرنا-مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس درباره فعالیت بدون مجوز و رشد قارچ گونه پایگاه‌های خبری در این استان گفت:در استان فارس حدود ۱۴۰ پایگاه خبری فعال هستند که در این میان،برخی از پایگاه‌های خبری بدون مجوز فعالیت می‌کنند که در این زمینه نیازمند تصمیم‌گیری در سطح کلان و ملی هستیم. 

حمیدرضا قانعی یکشنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: در حال حاضر، نحوه حکمرانی در حوزه رسانه کاملا تغییر کرده است و شاید در چارچوب مدل‌های رایج اعطای مجوزها، نتوان در این زمینه به شکل مناسبی ورود و هدایت‌گری ‌و سیاستگذاری کرد.

تلاش اداره کل ارشاد فارس برای پویایی رسانه‌ها از نظر کمی و کیفی

وی گفت: متأسفانه درصد کمی از پایگاه‌های خبری برای دریافت مجوز به اداره کل فرهنگ و ارشاد مراجعه می‌کنند. اما باید به اقتضای شرایط امروز جامعه تحولاتی در این امر اتفاق بیفتد.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان فارس اظهار داشت: از فعالان عرصه رسانه و کسانی که قدرت تولید محتوا در حوزه رسانه دارند نمی‌توان انتظار داشت که به دنبال مجوز نباشند اما این مسئله نیازمند بازنگری کلی است.
این مقام مسئول ادامه داد: بنا بر بررسی‌ها در سطح ملی، در حال حاضر مردم از شبکه‌های اجتماعی استقبال قابل توجهی دارند، این در حالیست که اکثر خبرگزاری‌ها در حد انتظار، بازدید مردمی ندارند؛ به اعتقاد من سیاستگذاران کلان باید این مساله را مورد توجه قرار دهند.
قانعی اعلام کرد: این اداره کل علاقمند به پویا شدن فضا برای کار در حوزه رسانه است. بخشی از این پویایی با افزایش کمی تحقق می‌یابد؛ افزایش کیفی خبرگزاری‌ها هم از اهمیت بسیاری برخوردار است که باید به صورت ویژه برای آن برنامه‌ریزی کرد.

رسانه‌ها به اتاق‌های فکر و اندیشه‌ورز نیاز دارند
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان فارس در بخش دیگری از این گفت و گو با بیان اینکه رسانه حرفه‌ای، اقتضائات جدی دارد، گفت: رسانه‌ها در شرایط کنونی نیاز مبرمی به راه‌اندازی اتاق‌های فکر و اندیشه‌ورز دارند.
قانعی با تاکید بر اهمیت آموزش فعالان رسانه‌ در مسیر ارتقای حرفه‌ای، اظهار کرد: کار رسانه صرفا به خبرنویسی محدود نمی‌شود. امروز ما با فضای مالتی مدیا و چندرسانه‌ای مواجه هستیم که ایجاد این فضا نقش مهمی بر تولید محتوای رسانه دارد.
وی ادامه داد: در حال حاضر مدل رسانه‌ای وجود دارد که تبیین می‌کند نسبت انقلاب اسلامی با رسانه‌های عصر جدید و مدرن چیست اما برخی از رسانه‌ها، تیترهای خود را به گونه‌ای انتخاب می کنند که مردم به واسطه آن تیتر به سمت آنها بیایند.
وی یادآور شد: در ژورنالیست و مدل رسانه‌ای مدنظر انقلاب اسلامی، مفاهیم ارزش‌گذاری شده جدی تری برای توجه رسانه‌ها وجود دارد. 
قانعی با اعتقاد به اینکه بخش آموزش در رسانه‌ها باید جدی‌تر گرفته شود، گفت: همه فعالان عرصه رسانه نیازمند آموزش هستند. لذا بخش آموزش در رسانه باید به صورت ویژه‌تری دنبال شود تا اخبار با رعایت اصول حرفه‌ای منتشر شود. 
قانعی با بیان اینکه  فعالیت خبرنگاران به صورت تخصصی در حوزه‌های مختلف نیاز امروز رسانه‌های دنیا است، بر ضرورت تربیت خبرنگاران تخصصی در استان فارس تاکید کرد. 
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان فارس اظهار داشت: هرچند که در شرایط کنونی حال و روز اقتصادی رسانه‌ها خوب نیست. اما اگر به رسانه به عنوان کسب و کار حرفه‌ای نگاه شود می‌توانیم شاهد اتفاقات خوب و اصلاح شدن بخش‌های مختلف در این عرصه باشیم‌.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha