رشد ۷ درصدی شاخص اهدای خون و حمایت از تولید داخل

تهران - ایرنا - رشد هفت درصدی شاخص اهدای خون با وجود همه مشکلات، تقویت و ساماندهی شبکه ملی خون رسانی کشور با هدف تامین بیش از ۸۰ درصد توزیع خون در همه مراکز استان‌ها و حمایت از تولید داخل با حفظ استانداردها از دستاوردهای مهم سازمان انتقال خون در دولت سیزدهم است.

سازمان انتقال خون که سال ۱۳۵۳ تشکیل شد، ‌امروزه نفس های نوینی را تجربه می کند که فرهنگ اهدای خون میان مردم را بیش از پیش نهادینه می سازد. از جمله اینکه نه تنها فرهنگ اهدای خون بلکه سازمان انتقال خون جانی دوباره یافته و برنامه های تخصصی و پیش برنده ای را همگانی ساخته است که بازخوانی آن ضروری به نظر می رسد.

طبق اساسنامه جامع و مصوب سازمان انتقال خون ایران، این سازمان تنها متولی تامین خون و فرآورده های خون سالم و کافی مورد نیاز بیمارستان ها و مراکز درمانی کشور است، سازمان انتقال خون در این راستا به افزایش کمی و کیفی خون و فرآورده های آن پرداخته است که مقادیر شاخص های آن بیانگر نیل به تحقق این هدف هستند.

دولت سیزدهم در مدت فعالیت خود نگاه استثنایی به مقوله سلامت دارد، در این دیدگاه شرایط برای توجه ویژه به افزایش شاخص اهدا، چرخه انتقال خون بیمارستانی، مدیریت خون بیمار و اقتصاد انتقال خون فراهم شده و امید است این نهال با مدیریت و دور اندیشی و مساعدت های لازم به ثمر بنشیند.

شاخص اهدای خون با وجود همه مشکلات ۷ درصد رشد کرد

سخنگوی سازمان انتقال خون در تشریح عملکرد سازمان انتقال خون ایران در دولت سیزدهم با تاکید بر رشد هفت درصدی شاخص اهدای خون در این دولت گفت: تقویت و ساماندهی شبکه ملی خون رسانی کشور با هدف تامین بیشتر از ۸۰ درصد توزیع به درخواست در همه مراکز استان ها از دستاوردهای مهم این سازمان طی دولت سیزدهم است.

عباس صداقت افزود: حفظ و تداوم تأمین ۱۰۰ درصد خون مورد نیاز کشور از طریق اهداکنندگان داوطلب بدون چشمداشت مادی و ارتقای کمی و کیفی آزمایش های غربالگری از دیگر دستاوردهای این دوره است.  

حمایت از تولید داخل با حفظ استانداردها

سخنگوی سازمان انتقال خون با اشاره به تدوین برنامه استراتژیک سازمان در دولت سیزدهم گفت: بسترسازی نصب برچسب اصالت محصوالت خون و فرآورده های خون و اتصال به سامانه TTAC(سامانه پشتیبانی سازمان غذا و دارو) و تفاهم نامه تدوین استانداردهای ملی کیفیت محصول برای کیسه های تولید داخل و استفاده از کیسه های خونگیری تولید داخل از سیاست های این سازمان برای حمایت از تولید داخل با استاندارد بالا است.  

وی تاکید کرد:  تامین کیسه خون اطفال، تولید همزمان پلاکت و پلاسما ( Concurrent ) و همکاری در تهیه و تدوین مستندات و ارتقای تضمین کیفیت برای احداث و راه اندازی "انبار دپوی ملی پدافندی اقلام استراتژیک اردکان" از دیگر اقدامات طی این دوره است.

صداقت از حفظ و نگهداری و ارتقای مستمر سیستم مدیریت کیفیت ۹۰۰۱، ۲۰۱۵ :ISO خبر داد و با تاکید بر مشکلات ارزی و تحریم ها گفت: تامین اقلام استراتژیک با وجود محدودیت های ارزی و چالش های تبادلات بین‌المللی کالاهای استراتژیک ناشی از تحریم بدون وقفه طی این مدت انجام شد.

تلاش برای تداوم و گسترش تنوع تولید محصوالت زیست فنآوری شامل محلول های چک سل و آنتی سرم و همکاری نزدیک با سازمان انرژی اتمی برای اعتباربخشی دستگاه پرتودهی خون گوشه‌ای دیگر از دستاوردهای فنی این سازمان است.

ارتقای اتوماسیون و بانک های اطلاعاتی

وی خاطر نشان کرد: ارتقای اتوماسیون بخش های فنی و بانک های اطلاعاتی درسازمان انتقال خون برگی از کارنامه مثبت این مقطع زمانی به شمار می رود.

سخنگوی سازمان انتقال خون از طراحی و راه اندازی کار ابزار ارتباط متقابل اهداکنندگان با سازمان به نام قطره خبر داد و گفت: طی دولت سیزدهم سازمان انتقال خون ایران موفق به ایجاد بانک اطلاعاتی فنوتیپ اهداکنندگان خون و ثبت اطلاعات در نرم افزار اتوماسیون فنی سازمان شد، نرم افزار جامع انتقال خون، ارتقای کاربردی یافت و ارتقای کمی و کیفی تعیین گروه خون به روش اتوماسیون نیز در همین مقطع زمانی صورت پذیرفت.

سازمان انتقال خون و بانک سلول های بنیادی

صداقت با اشاره به اهمیت سلول های بنیادی و نقش سازمان انتقال خون در تامین و تهیه آن گفت: پردازش و ذخیره سازی ۱۰۰ درصد از نمونه های خون محیطی جداسازی شده ارجاعی به بانک خون بند ناف و جمع آوری موفق ۲۶۱ واحد و پردازش و ذخیره سازی ۵۶ واحد خون بند ناف از جمله فعالیت های سازمان در این زمینه است.  

وی تصریح کرد: همچنین طی دولت سیزدهم جذب  چهار هزارو ۲۸ نمونه سلول بنیادی در مرکز پذیره نویسی سلول های بنیادی سپاس صورت گرفته و تعیین HLA برای ۵ هزار و ۹۰۷ مورد نیز انجام شده است.

پالایش قراردادی پلاسما

صداقت گفت : تولید داروهای مشتق از پلاسما با منبع پلاسمای ایرانی دستاوردی است که با وجود تمام چالش های پیش رو تداوم یافت.

وی با اشاره به دوران سخت تحریم برای تبادلات بین المللی تصریح کرد: همکاری تنگاتنگ با شرکت های پالایشگر برای تأمین پلاسمای مورد نیاز برای تولید داروهای مشتق از پلاسما با وجود محدودیت های منابع مالی ومشکل تبادلات بانکی ناشی از تحریم های ظالمانه طی این دوران تداوم یافت و با برنامه ریزی و اقدام برای انعقاد قرارداد جدید با شرکت پالایشگر داخلی برای ساخت داروهای مشتق از پلاسما این فرایند توسعه پیدا کرد.

صداقت با اشاره به برخی از چالش های حقوقی و بودجه ای گفت: انجام مکاتبات و اقدامات فشرده منجر به اصلاحیه سازمان برنامه و بودجه در بحث بودجه سازمان انتقال خون شد و همچنین طی این دوره با پیگیری مجدانه و مستمر پرونده حقوقی پالایشگاه، شرکت پالایش و پژوهش در مراحل پایانی اجرای فرآیند فسخ قرارداد واگذاری توسط سازمان خصوصی سازی است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha